Kompassi-tapahtumat

Päijät-Hämeen Kompassi-tapahtumat 2022

Ma 16.5. Lahti Kompassi-tapahtuma I

Artikkeli

Lahden Suunnistajat -37

Kilpailukutsu (pdf)
Kilpailuohjeet (pdf)
Lähtölista (pdf)
Online-tulokset
Lopputulokset
Väliajat

Ke 1.6. Hollola Kompassi-tapahtuma II

Artikkeli

Hollolan Urheilijat -46

Tapahtumasivut

To 16.6. Kouvola Kompassi-viesti (eri-ikäiset samassa joukkueessa)
Artikkeli
Kouvolan Suunnistajat

Tapahtumasivut

Ma 8.8. Asikkala Kompassi-tapahtuma III
Artikkeli
Asikkalan Raikas

Tapahtumasivut

Su 14.8. Kouvola Kompassi-viesti (sarjat: pronssi, hopea, kulta) Kouvolan Suunnistajat

Tapahtumasivut

Ke 24.8. Orimattila Kompassi-tapahtuma IV Rastivarsat
Ma 5.9. Lahti Kompassi-tapahtuma V Lahden Suunnistajat -37

 

Päijät-Hämeen pistetilanne 2022: https://www.o-skills.fi/cup/eventcup_currentpoints/46

Päijät-Hämeen lopulliset cup-pisteet 2021: https://www.o-skills.fi/cup/eventcup_currentpoints/27

 

Kompassi-tapahtumat lyhyesti

Kompassi-tapahtumissa kisaillaan kulta-, hopea- ja pronssikompassisarjoissa, joiden rinnalla seikkailulliset ForFun -sarjat tuovat monipuolisuutta perinteisten kilpasuunnistustuotteiden rinnalle. Lasten ehdoilla suunnitelluista tapahtumista löytyy innostavaa tekemistä koko perheelle: kisailijoille, seikkailijoille ja lajikokeilijoille. Uuden ja yhtenäisen tapahtumamallin tavoitteena on säännönmukaistaa ja selkeyttää suunnistuksen lasten sekä nuorten matalan kynnyksen tapahtumatoimintaa ja innostaa yhä useampaa osallistumaan.

Kompassi-tapahtumat ovat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, tutustua kavereihin ja nauttia tapahtuman tunnelmasta. Kilpailu on varsinkin pienimmille lapsille myös leikkiä, joten menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite. Oleta lapsen kilpailemisessa on ilo, omatoimisuus ja aikuisen vankkumaton tuki.

Kompassi-tapahtumat sisältävät alueellisesti järjestettävät Kompassi-cupin, -viestit ja -leirin sekä avoimen valtakunnallisen tapahtuman. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tulevana kesänä 21.8.2022 Kotkassa osana Nuorten superviikonloppuajohon kuuluu myös Nuorten Jukola sekä INOV-8-liigan finaali. 

Lisätietoa ja järjestelyohjeet: https://www.suunnistusliitto.fi/nuoriso/tapahtumat/kompassi-tapahtumat/

Cup-sarjat

Kompassi -tapahtumien kohderyhmä ovat alle 14-vuotiaat suunnistajat. Sarjajako on H/D14 (kultakompassisarja), H/D12 (hopeakompassisarja) ja alle 10-vuotiaat (pronssikompassisarja). Päijät-Hämeessä on käytössä B-malli. 

Kultakompassi-cup: H14, D14
Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR
Pronssikompassi-cup 10v.: H10&H10RR, D10&D10RR
Pronssikompassi-cup 8v.: H8RR, D8RR

      

Cup-pisteet

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen. Hopea- ja pronssi (10v.) sarjoissa kilpaillaan sekä TR/RR- että suorilla radoilla. TR/RR- ja suoran radan sarjoissa jaetaan kummassakin pisteet yleisten ohjeiden mukaisesti. Cupin yhteispisteet näissä sarjoissa yhdistetään, jolloin suunnistaja voi osakilpailuiden välillä juosta valinnan mukaan siimariin tukeutuvalla radalla tai suoralla radalla.