Lasten Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille noin 6-16 vuotiaille tytöille ja pojille. Suunnistuskoulussa opitaan suunnistuksen perustaitoja, tutustutaan suunnistuksen eri harjoitusmuotoihin sekä kehitetään lajitaitoja huomioiden lapsen ikä ja taitotaso. Lapset oppivat liikkumaan luonnossa ja kunnioittamaan sitä. Suunnistuskoulussa liikutaan turvallisesti eri tasoryhmissä kokeneiden ohjaajien johdolla. Suunnistus lajina tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita kaikenikäisille. Katso suunnistuskouluvideo erillisestä linkistä. Tervetuloa mukavan lajin pariin!

henrihippo

 

 

 

 

 

Ryhmät
Suunnistuskoulussa on eri tasoryhmiä, joihin voi tulla iän, taitotason ja kokemuksen perusteella. Ryhmästä toiseen voi siirtyä taitojen karttuessa vaikka kesken kauden. Huomioi, että ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ryhmää, johon ilmoittautuu.

ALKEIS- JA HARRASTERYHMÄT:
Oravat: aloittelevat, alle 10-vuotiaat, luontoliikuntaa, -leikkejä ja -kasvatusta sekä tutustumista suunnistuksen perustaitoihin kuten karttamerkkeihin ja RR-rataan yhdessä huoltajan kanssa. Tässä ryhmässä on lapsella oltava oma huoltaja mukana kaikilla kerroilla. Oravien pelisäännöt
Ketut: n. 8-11 -vuotiaat, selviytyy itsenäisesti RR/TR-radasta, luontoliikuntaa ja -kasvatusta sekä suunnistuksen perustaitojen kertaamista ja syventämistä. Kettujen pelisäännöt
Hirvet: n. yli 12-vuotiaiden harrasteryhmä, selviytyy itsenäisesti helposta normaaliradasta, luontoliikuntaa ja -kasvatusta sekä mukava harrastus lajitaitoja parantaen. Hirvien pelisäännöt

KILPARYHMÄ:
Tsempit: n. 11-14 -vuotiaiden aktiivisesti kilpailevien lasten kilparyhmä, jossa tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana. Selviytyy itsenäisesti helpohkosta normaaliradasta. Harjoituksia 2-3/vko osittain yhdessä nuorten SM-valmennusryhmän kanssa. Tsemppien omat sivut

Tutustu: LS-37 SUUNNISTAJAN POLKU

Ohjelma
Hippo-suunnistuskoulu alkaa jälleen huhtikuussa 2021. Lisätietoa päivitetään näille sivuille maaliskuussa. Suunnistuskoulun harjoitukset ovat pääsääntöisesti maanantaisin ja harjoitus alkaa aina klo 18.00, ellei muuta ole sovittu. Suunnistuskoulu päättyy n. klo 19.15 tai 19.30 ryhmästä riippuen. Olethan ajoissa paikalla, niin voimme aloittaa harjoitukset täsmällisesti. Muutokset mahdollisia. Seuraa nettisivuja!

Hinta
Suunnistuskoulun hinta päivitetään tähän maaliskuussa.

Varusteet
Varusteiksi riittävät aluksi säänmukainen ulkoiluvarustus ja pitäväpohjaiset kengät, joilla voi liikkua metsässä. Harrastuksen syventyessä tärkeimmät varusteet ovat suunnistuskengät, suunnistuspuku, EMIT-leimauskortti ja kompassi. Niiden hankinnasta ja muista varusteista kannattaa keskustella ohjaajien kanssa ennen ostopäätösten tekemistä.

Vakuutus ja lisenssi
Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. LS-37 vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus ja valvonta. Huolehdithan, että lapsellasi on ajantasainen tapaturmavakuutus. Suunnistuskoulumaksu ei sisällä seuran jäsenmaksua ja eikä lasten suunnistuslisenssiä, joka oikeuttaa osallistumaan suunnistuskilpailuihin. Neuvoa kilpailuihin ilmoittautumisessa (Irma-palvelu) saa oman ryhmän ohjaajilta. LS-37 maksaa alle 20-vuotiaiden kilpailuiden osanottomaksut (max. 400€). Ohjeita lapsen kilpailemiseen täältä.

Vanhemmat ja huoltajat
Suunnistus on perinteisesti koko perheelle sopiva laji. Se antaa kaikenikäisille haastetta ja mielekästä toimintaa vuoden ympäri. LS-37 tarjoaa suunnistavien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Kaikki tehtävät eivät edellytä omaa suunnistuskokemusta.

Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin!

Hippo-suunnistuskoulun rehtorit
Kirsi & Anu

Kirsi Kiiskinen
p. 044 2204168
kirsi.kiiskinen(at)gmail.com

Anu Nurmela
p. 044 5819746
anu.o.kopra(at)gmail.com

Tiedustelut: LS-37:n toimisto p. 03-7512405 / toimisto(at)ls37.fi

LS-37 rekisteriseloste löytyy täältä