HUOM! Vallitsevan Korona-epidemian takia lasten Hippo-suunnistuskoulu aloitetaan elokuussa 2020. Nuorten valmennusryhmän (Tehot) yhteyteen perustettava Tsemppi-ryhmä aloittaa ohjatut harjoitukset 1.6.2020 alkaen. 

Kevään aikana on mahdollisuus käydä omatoimirasteilla. Kaikki kevään omatoimisuunnistukset löytyvät täältä. Entisille Hippo-suunnistuskoululaisille lähetetään pöytätreenejä ja harjoituksia Hippo-rasteille Whats App-ryhmän kautta vko 16-23. Muistakaa ajankohtaiset rajoitukset ja suunnistakaa vain yksin tai perheen kanssa!

Kevään 2020 koululais- ja Hippo-rastit

Koululaisrastit Urheilukeskus (12.4. saakka)
Koululaisrastit Tapanila (31.5 saakka)
Granlundin Dinosuunnistus Pikkuvesijärvi (19.4 saakka)
Granlundin koululaisrastit Karisto (26.4. saakka)
Hippo-rastit Hennala (10.5. saakka)
Hippo-rastit Riihelä-Koneharju (24.5. saakka)
Hippo-rastit Merrasjärvi (7.6. saakka)

Matalan kynnyksen kilpailuja
Lasten Aluekuppi Asikkalassa 8.6. – kilpailukutsu (Asikkalan Raikas)
Lasten Hippo-suunnistuskisat Santaveräjällä 15.6. – Kilpailukutsu/ohjeet (pdf) (LS-37)

Lasten HIPPO-omatoimikisasarja alkaa 20.4.2020! Lue lisää täältä ja osallistu!

Lasten kilparyhmä Tsempit aloittaa ohjatut harjoitukset 1.6.2020! Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!


Halutessasi voit tukea Lahden Suunnistajia tässä poikkeustilanteessa koululais- ja Hippo-rastien sekä omatoimikisasarjan järjestämisistä 20€ maksulla seuran tilille FI3856121120322562 (viestiksi Hippo- ja koululaisrastit).

***

Lasten Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille noin 6-16 vuotiaille tytöille ja pojille. Suunnistuskoulussa opitaan suunnistuksen perustaitoja, tutustutaan suunnistuksen eri harjoitusmuotoihin sekä kehitetään lajitaitoja huomioiden lapsen ikä ja taitotaso. Lapset oppivat liikkumaan luonnossa ja kunnioittamaan sitä. Suunnistuskoulussa liikutaan turvallisesti eri tasoryhmissä kokeneiden ohjaajien johdolla. Suunnistus lajina tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita kaikenikäisille. Katso suunnistuskouluvideo erillisestä linkistä. Tervetuloa mukavan lajin pariin!

henrihippo

op päijät häme

 

 

 

 

 

Ryhmät
Suunnistuskoulussa on eri tasoryhmiä, joihin voi tulla iän, taitotason ja kokemuksen perusteella. Ryhmästä toiseen voi siirtyä taitojen karttuessa vaikka kesken kauden. Huomioi, että ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ryhmää, johon ilmoittautuu.

ALKEIS- JA HARRASTERYHMÄT:
Oravat: aloittelevat, alle 10-vuotiaat, luontoliikuntaa ja -leikkejä sekä tutustumista suunnistuksen perustaitoihin kuten karttamerkkeihin ja RR-rataan. Tässä ryhmässä on lapsella oltava oma huoltaja mukana kaikilla kerroilla.
Ketut: n. 8-12 -vuotiaat, selviytyy itsenäisesti RR/TR-radasta, luontoliikuntaa ja suunnistuksen perustaitojen kertaamista ja syventämistä.
Hirvet: n. yli 12-vuotiaiden harrasteryhmä, selviytyy itsenäisesti helposta normaaliradasta, luontoliikuntaa ja mukava harrastus lajitaitoja parantaen.

KILPA- JA VALMENNUSRYHMÄT:
Tsempit: n. 10-14 -vuotiaiden aktiivisesti kilpailevien lasten kilparyhmä, jossa tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana. Selviytyy itsenäisesti helpohkosta normaaliradasta.
Tehot: nuorten (n. 14 v.->) valmennusryhmä, johon haetaan. Tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana ja menestyminen vähintään oman ikäluokan SM-tasolla.

Tutustu: LS-37 SUUNNISTAJAN POLKU

Ohjelma
Suunnistuskoulun harjoitukset ovat pääsääntöisesti maanantaisin ja harjoitus alkaa aina klo 18.00, ellei muuta ole sovittu. Suunnistuskoulu päättyy klo 19.00 tai 19.30 ryhmästä riippuen. Olethan ajoissa paikalla, niin voimme aloittaa harjoitukset täsmällisesti. Muutokset mahdollisia. Seuraa nettisivuja!

Varusteet
Varusteiksi riittävät aluksi säänmukainen ulkoiluvarustus ja pitäväpohjaiset kengät, joilla voi liikkua metsässä. Harrastuksen syventyessä tärkeimmät varusteet ovat suunnistuskengät, suunnistuspuku, EMIT-leimauskortti ja kompassi. Niiden hankinnasta ja muista varusteista kannattaa keskustella ohjaajien kanssa ennen ostopäätösten tekemistä.

Vakuutus
Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. LS-37 vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus ja valvonta. Huolehdithan, että lapsellasi on ajantasainen tapaturmavakuutus. Kilpailevalle (ns. isommat kisat, kuten kansalliset) lapselle tulee hankkia suunnistuslisenssi SuomiSport-palvelusta. Neuvoa lisenssin hankkimisessa saa oman ryhmän ohjaajilta.

Vanhemmat ja huoltajat
Suunnistus on perinteisesti koko perheelle sopiva laji. Se antaa kaikenikäisille haastetta ja mielekästä toimintaa vuoden ympäri. LS-37 tarjoaa suunnistavien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Kaikki tehtävät eivät edellytä omaa suunnistuskokemusta.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut
Suunnistuskouluun pystyy ilmoittautumaan
– ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella (7/2020 alkaen)
tai vaihtoehtoisesti
– ottamalla yhteyttä LS-37:n toimistoon p. 03-7512405 / toimisto(at)ls37.fi

LS-37 rekisteriseloste löytyy täältä

Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin!

Hippo-suunnistuskoulun rehtorit
Kirsi & Anu

Kirsi Kiiskinen
p. 044 2204168
kirsi.kiiskinen(at)gmail.com

Anu Nurmela
p. 0445819746
anu.o.kopra(at)gmail.com