Lasten Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille noin 6-16 vuotiaille tytöille ja pojille. Suunnistuskoulussa opitaan suunnistuksen perustaitoja, tutustutaan suunnistuksen eri harjoitusmuotoihin sekä kehitetään lajitaitoja huomioiden lapsen ikä ja taitotaso. Lapset oppivat liikkumaan luonnossa ja kunnioittamaan sitä. Suunnistuskoulussa liikutaan turvallisesti eri tasoryhmissä kokeneiden ohjaajien johdolla. Suunnistus lajina tarjoaa haasteita, elämyksiä ja uusia kavereita kaikenikäisille. Katso suunnistuskoulun esittelyvideo tämän sivun alareunasta. Tervetuloa mukavan lajin pariin!

Ryhmät
Suunnistuskoulussa on eri tasoryhmiä, joihin voi tulla iän, taitotason ja kokemuksen perusteella. Ryhmästä toiseen voi siirtyä taitojen karttuessa vaikka kesken kauden. Huomioi, että ilmoittautumisen yhteydessä kysytään ryhmää, johon ilmoittautuu.

ALKEIS- JA HARRASTERYHMÄT:
Oravat: aloittelevat, alle 10-vuotiaat, luontoliikuntaa, -leikkejä ja -kasvatusta sekä tutustumista suunnistuksen perustaitoihin kuten karttamerkkeihin ja RR-rataan yhdessä huoltajan kanssa. Tässä ryhmässä on lapsella oltava oma huoltaja mukana kaikilla kerroilla.

Ketut: n. 8-11 -vuotiaat, selviytyy itsenäisesti RR/TR-radasta, luontoliikuntaa ja -kasvatusta sekä suunnistuksen perustaitojen kertaamista ja syventämistä. Ketut jaetaan kahteen tasoryhmään:
Siniketut osaavat yleisimmät karttamerkit ja toimia itsenäisesti suunnistusradalla. Sinikettu osaa kauden jälkeen suunnata itse kartan, tehdä radalla reitinvalintoja ja myös helppoja oikoja. Sinikettu uskaltaa osallistua suunnistuskisaan omassa ikäsarjassaan.
Punaketut osaa tehdä radalla reitinvalintoja ja vaativampia oikoja. Kartan suuntaaminen on punaketulle rutiininomaista ja kokemusta löytyy myös RR-/TR-radan kilpailuista. Punakettujen tavoitteena on kauden jälkeen läpäistä helppo suora rata itsenäisesti.

Hirvet: n. yli 11-vuotiaiden harrasteryhmä, selviytyy itsenäisesti helposta normaaliradasta, luontoliikuntaa ja -kasvatusta sekä mukava harrastus lajitaitoja parantaen.

KILPARYHMÄ:
Tsempit: n. 11-14 -vuotiaiden aktiivisesti kilpailevien lasten kilparyhmä, jossa tavoitteena kehittyminen kilpasuunnistajana. Selviytyy itsenäisesti helpohkosta normaaliradasta. Harjoituksia 2-3/vko osittain yhdessä nuorten SM-valmennusryhmän kanssa. Tsemppien omat sivut

Tutustu: LS-37 SUUNNISTAJAN POLKU

Ohjelma

Suunnistuskoulun harjoitukset ovat pääsääntöisesti maanantaisin ja harjoitus alkaa  klo 18.00, ellei muuta ole sovittu. Suunnistuskoulu päättyy n. klo 19.15 tai 19.30 ryhmästä riippuen. Olethan ajoissa paikalla, niin voimme aloittaa harjoitukset täsmällisesti. Kompassi-tapahtumat ovat osa lasten suunnistuskoulua. Muutokset mahdollisia. Seuraa nettisivuja!

LS-37 Hippo-suunnistuskoulun ohjelma 2021

Seuraamme ja noudatamme Päijät-Hämeen Korona-suosituksia ja kokoontumisrajoituksia sekä Suomen Suunnistusliiton ohjeistuksia harjoitusten ja kilpailuiden järjestämisestä. Suunnistuskoulun järjestäminen toteutetaan aina sen hetkiset suositukset ja ohjeistukset huomioiden. Mahdolliset porrastukset ryhmien harjoitusten alkamisajoissa ilmoitetaan ilmoittautuneille. Harjoituksiin saa tulla vain täysin terveenä!

Hinta
LS-37 Hippo-suunnistuskoulun hinta on 110€ (kesäkausi 19.4.-18.10.). Pelkkä syyskausi 70€ (laskutetaan erikseen). Lisäksi lapsen tulee olla LS-37 nuorisojäsen (35€) ja hankkia suunnistuslisenssi (10€ alle 14v. / 20€ yli 15v.).

Jäsenmaksu ja suunnistuskoulumaksu maksetaan Suomisportissa toukokuussa. Lisenssi (ja mahdollinen vakuutus) maksetaan ostohetkellä SuomiSportissa.

Ilmoittautuminen Hippo-suunnistuskouluun SuomiSportissa 
Ilmoittautumista varten tarvitsee tehdä huoltajalle ja lapselle Suomisport-tili. Seuraavassa ohjevideo Suomisport-tilin tekemiseen ja sisäänkirjautumiseen. Lapsen voi lisätä vasemmasta palkista ”Lisää lapsi”.

Tilin luomisen jälkeen
1. Ilmoita lapsesi LS-37 suunnistuskouluun täältä.

2. Liitä lapsi LS-37 nuorisojäseneksi tästä.

3. Liitä lapsi sen jälkeen LS-37 Hippo-suunnistuskouluryhmään tästä.

4. Suunnistuslisenssi ostetaan myös SuomiSportin kautta. Ohje lisenssin ostoon Suunnistusliiton sivuilta kohta 6: Lisenssin ostaminen (profiilin luomisen jälkeen).

Varusteet
Varusteiksi riittävät aluksi säänmukainen ulkoiluvarustus ja pitäväpohjaiset kengät, joilla voi liikkua metsässä. Harrastuksen syventyessä tärkeimmät varusteet ovat suunnistuskengät, suunnistuspuku, EMIT-leimauskortti ja kompassi. Niiden hankinnasta ja muista varusteista kannattaa keskustella ohjaajien kanssa ennen ostopäätösten tekemistä.

Vakuutus ja lisenssi
Jokainen osallistuu suunnistuskouluun omalla vastuulla. LS-37 vastaa siitä, että suunnistuskoulussa on asianmukainen ohjaus ja valvonta. Huolehdithan, että lapsellasi on ajantasainen tapaturmavakuutus. Suunnistuskoululaisen tulee olla LS-37:n jäsen. Ohje jäseneksi liitymiseen löytyy täältä. Suunnistuskoululaiselle tulee hankkia suunnistuslisenssi (10€). Lisenssi ostetaan SuomiSportin kautta. Lisenssi oikeuttaa osallistumaan myös suunnistuskilpailuihin. Neuvoa jäsen- ja lisenssiasioissa saat huoltajille järjestetävässä etäinfotilaisuudessa 3.5. klo 20-21 ja suunnistuskoulun rehtoreilta.

Lapsi kilpailee
Suunnistuskilpailuihin ilmoittaudutaan Irma-palvelussa. LS-37 maksaa alle 20-vuotiaiden kilpailuiden osanottomaksut (max. 400€). Ohjeita lapsen kilpailemiseen täältä.

Vanhemmat ja huoltajat
Suunnistus on perinteisesti koko perheelle sopiva laji. Se antaa kaikenikäisille haastetta ja mielekästä toimintaa vuoden ympäri. LS-37 tarjoaa suunnistavien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua toimintaan oman mielenkiinnon mukaan. Kaikki tehtävät eivät edellytä omaa suunnistuskokemusta.

Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin!

Hippo-suunnistuskoulun rehtorit
Kirsi & Anu

Kirsi Kiiskinen (Alkeis- ja harrasteryhmät, yleinen tiedotus ja Kompassi-tapahtumat)
p. 044 2204168
kirsi.kiiskinen(at)gmail.com

Anu Nurmela (Kilparyhmä, viestit, Särkänniemi-suunnistus ja Leimaus-leiri)
p. 044 5819746
anu.o.kopra(at)gmail.com

 

LS-37 rekisteriseloste löytyy täältä.