SPRINTTI-ILTARASTIT 2024

 

Päijäthämäläisille iltarasteille johdattaa OP Häme.

Päivitetty: 11.3.2024

YLEISTÄ 

Lahden Suunnistajat -37 järjestävät kaikille avoimet intersport Lahti, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille liikunnanharrastajille ja ne ovat helppo tapa tutustua sprinttisuunnistukseen sekä kohentaa ja ylläpitää kuntoaan. Tapahtumia järjestetään huhti-syyskuun aikana tiistaisin yhteensä kuusi (6) kertaa. Tapahtuman ajankohta, tarkka osoite ja muut mahdolliset ohjeet näkyvät kalenterissa ja Rastilippu –palvelussa.

Iltarasteilla kyseessä ei ole kilpailu, vaikka haluaville radan oikein suorittaneille otetaankin aika. Tulokset julkaistaan Rastilipussa osoitteesta https://www.rastilippu.fi/tulokset sekä iltarastien nettisivuilla.

Noudata mahdollista pysäköinninohjausta. Jos pysäköinninohjausta ei ole, niin tapahtuman lähimmät pysäköintipaikat ohjeistetaan erikseen. Toivomme myös, että mahdollisimman moni tulee rasteille julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai kävellen!

RATAVAIHTOEHDOT

A: vaativa, noin 2,8 – 3,3 km (mitattu lyhintä sallittua reittiä).
Rata sopii kilpasuunnistajien sprinttiharjoitteluun ja muille haastetta hakeville suunnistajille. Rata saattaa sisältää karttaan merkittyjä ylimääräisiä kiellettyjä kohteita, joita ei ole merkitty maastoon! Näin rataan saadaan riittävästi lisähaastetta.

B: vaativa/keskivaativa, noin 2 – 2,4 km (mitattu lyhintä sallittua reittiä).
Rata sopii niin kuntoilijoille kuin nuorille kilpasuunnistajille. Rata saattaa sisältää karttaan merkittyjä ylimääräisiä kiellettyjä kohteita, joita ei ole merkitty maastoon! Näin rataan saadaan riittävästi lisähaastetta.

C: keskivaativa/helpohko, noin 1,5 – 2 km. (mitattu lyhintä sallittua reittiä).
Rata sopii niin kuntoilijoille kuin nuorille kilpasuunnistajille.

D: perherata, helppo, noin 1 – 1,5 km (mitattu lyhintä sallittua reittiä).
Rata soveltuu hyvin lapsille, perheille ja vasta-alkajille.

Kartassa on valmis ratapainatus. Mitään edellä mainituista radoista ei kuitenkaan ole pakko suorittaa sellaisenaan, vaan voit halutessasi itse valita rastit joilla käyt.

Kartan saa lähtöpaikalla. Lähtöön opastus (opastenauhat/viitoitus) iltarastikärryltä.

Ratoihin sisältyy lyhyt viitoitus lähdöstä K-pisteelle. Rastimääritteet on painettu karttoihin, lisäksi A-, B- ja C-radoille on tarjolla myös irralliset rastimääritteet.

Radat kulkevat asutuksen lähellä ja liikenteen seassa, joten osallistujilta toivotaan varovaisuutta. Suunnistusliiton sääntöjen mukaisia sprinttisuunnistuksessa kiellettyjä kohteita tulee jokaisen osallistujan noudattaa ja tarvittaessa tutustua niihin etukäteen (Sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet). Muista, että karttaan merkityille kielletyille alueille ei saa mennä. Kiellettyjä alueita ei ole merkitty maastoon, vaan osallistujien tulee huomioida ne karttaan merkityn mukaisesti. Muista myös, että olet liikenteessä tavallinen jalankulkija (aluetta ei ole suljettu liikenteeltä). Noudata tieliikennelakia ja noudata tarpeellista varovaisuutta.

Rasteilla käynnin toteamiseksi käytetään Emit-korttia. Jos sinulla ei ole omaa korttia, niin voit vuokrata sen käyttöösi tapahtuman ajaksi. Ilman aikaa suunnistavilla ei Emit-kortti ole välttämätön.

SUUNNISTUSAIKA

Lähtö avoinna klo 17.00 – 18.30 ja takaisin on palattava klo 19.30 mennessä.

Ilmoittaudu toimitsijalle suunnistuksen jälkeen myös silloin, kun olet suunnistanut ilman aikaa, jotta sinua ei odoteta turhaan. Maali sulkeutuu aina 1 h lähtöjen päättymisen jälkeen.

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU

Tapahtumapaikalla ilmoittaudu iltarastivaunulla, josta saat kartan ja maksat osallistumismaksun. Iltarastien hinnat löydät täältä.

Osallistujien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen ja maksamaan karttamaksun Rastilippu – palvelussa osoitteessa https://www.rastilippu.fi/. Ilmoittautumalla etukäteen Rastilipussa nopeutat toimintaa itse tapahtumapaikalla.

Tapahtumassa saatetaan ottaa valokuvia, joita käytetään tapahtuman / seuran markkinointi- ja mainoskuvissa.

VASTUU

Koska tapahtuma on harrastusluonteinen, vastuu on osanottajalla itsellään niin suunnistus- ja liikennesääntöjen noudattamisesta, ympäristön säilyttämisestä kuin myös mahdollisten itselle tapahtuneiden tai muille aiheuttamien tapaturmien, vahinkojen tai vastaavien hoidosta ja niiden kustannuksista. Suosittelemme myös kuntosuunnistajan vakuutuksen hankkimista.

TERVETULOA SPRINTTAAMAAN JA TUTUSTUMAAN SPRINTTISUUNNISTUKSEEN!