1620827 Lahti suunnistus 2019 c Erkki H

HUOM! Koronavirusepidemia vaikuttaa iltarastien aloitukseen. Ainakin huhtikuun tapahtuma sekä toukokuun ensimmäinen järjestetään omatoimirasteina niin, että rasteilla on pienet, laminoidut rastiliput! Lisätietoa päivitetään uutisiin ja sprinttirastikalenteriin!

SPRINTTI-ILTARASTIT 2020

Sprinttirastit ovat kaikille avoin 11 tapahtuman sprinttisuunnistussarja, joka toimii iltarastien tapaan. Tapahtuman ajankohta, tarkka osoite ja muut mahdolliset ohjeet näkyvät kalenterissa ja Rastilippu –palvelussa.

Noudata mahdollista pysäköinninohjausta. Jos pysäköinninohjausta ei ole, niin tapahtuman lähimmät pysäköintipaikat ohjeistetaan erikseen. Toivomme myös, että mahdollisimman moni tulee rasteille julkisilla kulkuneuvoilla, pyörällä tai kävellen!

RATAVAIHTOEHDOT:

A: vaativa, noin 3 – 3,5 km. Rata sopii kilpasuunnistajien sprinttiharjoitteluun ja muille haastetta hakeville suunnistajille. A-rata saattaa sisältää ylimääräisiä kiellettyjä kohteita, jotta rataan saadaan riittävästi haastetta.

B: keskivaativa, noin 2 – 2,5 km. Rata sopii kuntoilijoille ja nuorille.

C: perherata, helppo, noin 1 – 1,5 km. Rata soveltuu hyvin lapsille, perheille ja vasta-alkajille

Kartassa on valmis ratapainatus.  A- ja B-radoilla kartan saa lähtöhetkellä ja niihin sisältyy lyhyt viitoitus K-pisteelle. Tällä tavoin osallistujat pääsevät harjoittelemaan kuinka kilpailuissakin toimitaan lähtötilanteessa. C-radalla kartan saa ilmoittautumisen yhteydessä, mutta lähdössä myös varattu C-radan karttoja, jotta halukkaat pääsevät myös tällä radalla kisanomaiseen fiilikseen!

Radat kulkevat asutuksen lähellä ja liikenteen seassa, joten osallistujilta toivotaan varovaisuutta. Suunnistusliiton sääntöjen mukaisia sprinttisuunnistuksessa kiellettyjä kohteita tulee jokaisen osallistujan noudattaa ja tarvittaessa tutustua niihin etukäteen (Sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet).

Rasteilla käynnin toteamiseksi käytetään Emit-korttia. Jos sinulla ei ole omaa korttia, niin voit vuokrata sellaisen 2 €:n hintaan. Ilman aikaa suunnistavilla ei Emit-kortti ole välttämätön. Ilmoittaudu toimitsijalle suunnistuksen jälkeen myös silloin, kun olet suunnistanut ilman aikaa, jotta sinua ei turhaan odoteta. Maali sulkeutuu aina 1 h lähtöjen päättymisen jälkeen.

Hinnat:

 • Kertamaksu 6 €
 • Emit-kortin vuokra 2 €
 • Kausikortti 45 €
 • Seuran jäsenien kausikortti 30 €
 • Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi seurasta riippumatta
 • Perherataa kiertävät ilmaiseksi

Maksuvälineinä käyvät:

 • Rastilippu-verkkomaksu
 • SMARTUM-liikunta- ja kulttuuriseteli
 • SMARTUM saldo-verkkomaksu
 • Edenred virikeseteli
 • Tyky-kuntoseteli
 • Sporttipassi – nettimaksu
 • Eazybreak – mobiilimaksu

5 € liikuntaseteliä käytettäessä on maksettava 1 € rahana.

Huom! Päijäthämäläisten Iltarastien kausikortti ei sisällä näitä tapahtumia.

Voit myös ilmoittautua etukäteen ja maksaa karttamaksun Rastilippu – palvelussa osoitteessa https://www.rastilippu.fi/

Tulokset näkyvät sprintti-iltarastien aikana reaaliajassa osoitteessa
https://www.rastilippu.fi/tulokset.

VASTUU

Koska tapahtuma on harrastusluonteinen, vastuu on osanottajalla itsellään.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN SPRINTTISUUNNISTUKSEEN!

Tilausta ja toimitusta koskevat huomautukset -kohtaan numero: 206