Päijät-Hämeen Kompassi-cup starttasi Radiomäellä

Vilinää, menoa ja meininkiä! Radiomäen kentän ympäristö kuhisi pieniä suunnistajanalkuja maanantai-iltana LS-37:n isännöimissä Päijät-Hämeen Kompassi-cupin ensimmäisessä tapahtumassa. Reippaasti yli 100 nuorta osallistui joko oman ikäluokan kilpasarjaan tai vaihtoehtoisesti kaverin/saattajan kanssa ForFun-radalle.

Suunnistusliiton lanseeraamat Kompassi-tapahtumat ovat lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, kisailla ja saada kavereita. Kompassi-tapahtumat käsittävät alueellisen Kompassi-cupin, -viestit ja mahdollisen leirin sekä valtakunnallisen tapahtuman nuorten superviikonlopun yhteydessä elokuussa.

Radiomäellä kisattiin sprinttisuunnistusradoilla, joiden suunnittelusta vastasi ratamestarikolmikko Juha Hirvonen, Timo Koivuniemi ja Tuomas Makkonen. Menestystä tuli ?❤️? tiimiin roppakaupalla! Kultakompassi-sarjassa (D14) LS:lle tuli kolmoisvoitto Celinen, Kertun ja Saaran tuomana. Poikien hopeakompassisarjan 12 suora olikin LS:n poikien näytöstä, kun kaikki 10 osallistujaa oli sinipunajoukkueesta. Tällä kertaa Elmo nappasi tiukassa kisassa voiton. Hermanni ja Aaro sijoittuivat seuraaville sijoille. Tyttöjen puolella 12 suoran voiton vei Hilla. Tukireitillä Sannille voitto ja Meeri sijoittui kolmanneksi. Pronssikompassisarjassa sarjavaihtoehtoina olivat 10 suora tai 10RR/8RR. Poikien 10 suoralla kolme LS:n poikaa mittelöivät keskenään ja lopputulosjärjestys oli tällä kertaa Eerikki, Okko ja Atso. Poikien 10 rastireitillä Eetu nappasi toisen sijan. 8 RR -sarjoissa Alva ja Eevi ottivat kaksoisvoiton ja poikien puolella Iisakki vei voiton Veikan napatessa kolmossijan.

Tapahtumapaikalle oli eksynyt myös Taito-kettu, joka viihdytti ja kannusti lapsia. Taisi siellä jonkinlaista kisaakin olla havaittavissa Taito-kettua vastaan juoksu- ja leimausradalla. Tällä kertaa lapset taisivat olla nopeampia. Seuraava Päijät-Hämeen Kompassi-tapahtuma järjestetään Hollolassa keskiviikkona 1.6.