Kompassi-cupin finaali Tapanilassa

Kompassitapahtumat ovat Suomen Suunnistusliiton lanseerama lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumatuote, joissa on tarjolla kisaamista ja ForFun-aktiviteetteja. Ajatuksena on, että tapahtumissa olisi mukava fiilis ja eri seurojen lapset tutustuvat toisiinsa. Päijät-Hämeen Kompassitapahtumien finaali suunnistettiin maanantai-iltana Tapanilan hiihtomajan maastossa. Tänä kesänä on ollut yhteensä viisi Kompassitapahtumaa LS-37:n, AR:n, HU-46:n ja RaVan järjestäminä sekä lisäksi kaksi Kompassiviestiä Kouvolassa yhdessä Kaakon suunnistusalueen kanssa. Finaalitapahtuma keräsi Lahteen yli 100 lasta kerämään 1,5 -kertaisia cup-pisteitä sekä nauttimaan ForFun-aktiviteeteista ja tunnelmasta.

Finaalitapahtumassa saatiin jälleen tukku sarjavoittajia LS:n tiimiin: Celine (D14), Aaro (H12), Uma (D12), Aada (D12TR), Eetu (H10RR), Iisakki (H8RR) ja Alva (D8RR). Myös ForFun-sarjoissa nähtiin hienoja suunnistussuorituksia! Palkintopöydät notkuivat mm. Fazer Alku -puuroja ja Hippo-tuotteita. Kyllä oli monen lapsen suupielet korvissa asti, kun syli oli täynnä kotiin viemisiä.

Tulokset
Väliajat
Kuvia

Illan lopuksi Kompassi-cupin yhteispisteet saatiin myös laskettua ja mitalit ja pokaalit jaettua. Upein sinipunamenestys nähtiin hopeakompassi-ikäisissä pojissa (H12), kun Aaro Yrjölä, Elmo Kiiskinen ja Hermanni Latonummi ottivat kolmoisvoiton. Nilla Keskinarkaus, Cedric Gaasenbeek ja Samu Kemppainen säestivät vielä “plakettisijoilla”. Myös hopea- ja kultakompassi-ikäiset tytöt menestyivät Uma Lehtosen napatessa ykkössijan ja Ella Hakkaraisen sijoittuessa kolmanneksi 12-sarjassa ja Celine Gaasenbeek sai kultaisen mitalin ja Saara Hirvonen pronssisen D14-sarjassa. Eevert Nurmela oli H14-sarjassa pronssilla. Yhteiscupin voitot tulivat myös pronssikompassi-ikäisissä, kun Eerikki Hirvosen (H10), Iisakki Latonummen (H8RR) ja Alva Hannosen (D8RR) kaulaan pujotettiin kultaiset Kompassi-mitalit. Lisäksi 8RR-sarjoissa poikien puolella Veikka Koiranen sijoittui toiseksi ja tytöissä Oona Pakkanen kolmanneksi sekä 10 tytöissä Hertta Siikanen sai kotiin viemiseksi hopeamitalin.

Yhteiscupin pistelaskua hoitaa O-Skills ja pisteet päivittyvät, kun tulokset on saatu lisättyä IRMAan.

ISOIN KIITOS LS:n osaaville Hippo-suunnistuskoulun ohjaajille järjestelyistä sekä omille ja naapuriseurojen lapsille osallistumisesta!

LS:n 12-vuotiaat pojat ovat kovaa valuuttaa myös Päijät-Hämeen ulkopuolella.
Eerikki Hirvonen nappasi 10-sarjan cupvoiton.