Valmennuksen terveiset – Nuorten valmennusryhmiin haku, joulukuun tärpit ja paljon muuta ?❤️?

Valmennuksen terveiset 2020/12

Kuukausi on vierähtänyt nopeasti ja uusia kuvioita sekä käytänteitä on pikku hiljaa ajettu sisään. Jotain pientä on jo saatu aikaan, isot pyörät hitaasti liikkeelle ja varsinaisesti valmennuksen kehitys”Projekti 2025” saadaan pyörimään vuoden 2021 alusta alkaen kun saadaan valmennuspäällikön sopimusasiat kuntoon.

SM-pisteissä seura sijoittui kaudella 2020 komeasti viidenneksi (5.), ensi kaudella suunta on ylöspäin ? Linkki SM-pisteisiin

 

Valmennusryhmiin haku

Nuorten ryhmän Tsempit- ja SM-ryhmään haku on auki! Haku on jatkuva, mutta heti ensi vuoden alusta toiminnassa mukana olevat suorittakaa haku sunnuntaihin 20.12 klo 23.59 mennessä. Nuoriso- ja valmennusjaosto kiittää!

Haku valmennusryhmiin

Valmennusorganisaation muodostuminen

Vuoden 2021 alussa aloittava nuoriso- ja valmennusjaoston kokoonpano. Seuran syyskokous hyväksyi uudeksi nuoriso- ja valmennusjaoston kokoonpanoksi.

 • Heikki Jokinen
 • Aleksi Anttolainen
 • Matias Sankari
 • Virpi Remahl
 • Anu Nurmela
 • Timo Ahvenainen
 • Jari Sundqvist
 • Mikko Tommola

Hienoa nähdä jatkossakin merkittävissä rooleissa intohimoista ja oman kokemuksen sekä koulutuksen puolesta erittäin osaavaa toimijaa seuran valmennuksen johdossa. Tällä porukalla on hyvä lähteä rakentamaan tulevaisuutta. Kiitokset myös vaihtuville jaostonjäsenille (Koikalle, Marille, Timpurille ja Kuntsille) seuraan eteen tehdystä ansiokkaasta työstä viime vuosien ajalta ?

 

Tsempit-ryhmän kesällä on alkanut kiito jatkaa kiihtymistään.

Tsempit-ryhmän toiminta on alkanut loistavalla tasolla kiitos intohimoisten ja aktiivisten valmentajien! Myös harjoitusten suunnittelun, valmistelun sekä valmennuksen jakaminen eri henkilöille osaamisalueiden mukaan on lähtenyt toimimaan hyvin. Kiitokset etänä harjoituksia suunnitelleille!

Onpahan toiminta houkutellu mukaan jo uusiakin seuran jäseniä!

Totuus tulee lasten suusta: ”Paras harkka ikinä!”

 

Miesten ryhmän leiri – Himos

Edustuksen leiri suoritettiin poikkeuksellisesti ilman naisia. Leirin pääjärjestelyvastuun hoiti luutnantin jämptiydellä miesten ryhmän uusi joukkueenjohtaja meidän oma Sankari ?

Urheilijoita oli mukana yhteensä 15 – Yhdeksän (9) aikuisten valmennusryhmän miestä sekä kuusi (6) SM-ryhmän nuorta tykkiä. Huollosta oli vastaamassa intohimolla Tuomo Niskanen.

Lauantain viestivetotreenin yhteislähtö. Kuva Pauli Leinonen

Palaverin kuulumiskierroksen aikana vierailtiin ympäri Eurooppaa (Norja, Unkari, Italia, Sveitsi). Kauden 2021 tavoitteeksi linjattiin isosti viestit – suurviesteissä tavoite TOP10 ja viestiliigasssa TOP3.

Leirin harjoituksiin pääset palaamaan GPS-seurantojen muodossa, jotka löytyvät kalenterista leirin kohdalta eli täältä

Naisten ryhmän uusista tuulista ? on toivottavasti tarkempaa kerrottavaa seuraavalla kertaa!

 

Treenipäivä 21.11 Pajulahdessa

Pajulahden treenipäivä pidettiin koronaohjeistuksin – tämän johdosta yhteiset palaverit jätettiin väliin ja sisällä käytettiin mahdollisuuksien mukaan maskia.

Aamupäivällä Tsempit suorittivat pitkän peruskestävyysharjoituksen suunnistusvaelluksen muodossa ja isommat rallattelivat viestisuunnistusvetoja Kuohonkalliolla (viestiharjoituksen GPS-seuranta).

Iltapäivästä tykitettiin sanahirviö Microsprintti-pariviesti. Niskasen Teemun suunnittelema sähäkkä (2x3x2-3min osuudet) viesti huipentui 400m radan kiertoon. Voittajajoukkueeksi selviytyi tiukan kamppailun jälkeen duo Juuso Ketonen – Riku Hannula.

Sähäkkä microsprintti-pariviesti piti kilpailun mielenkiintoisena loppuun asti!

Kausi-infopäivä 22.11

Kausi-infopäivä suoritettiin Teams:n välityksellä. Merkittävimpinä ja mielenkiintoisimpina tärppeinä.

Pauli Leinonen – “Läpimurron taustat ja tulevaisuuden näkymät”

”Suunnistajan vaatimukset” – Harri Koski

Suomisportin käyttöönotto

Kausianalyysit, -suunnitelmat ja kauden 2021 kausilakana. HUOM! Edustuksen kausisuunnitelmakyselyyn vastaaminen ASAP (alkuperäinen deadline 6.12)!

 

Webinaariesitys

Suunnistusliiton webinaarissa 5.12 Petteri ja Allu pitivät esityksen seuran kehityksestä tähän päivään sekä tulevaisuuden suunnitelmista ja linjoista. Esitys kokonaisuudessaan löytyy aikanaan suunnistusliiton youtubesta.

Seminaarinpalkitsemisosuudessa seura palkittiin myös Timo ja Maarit Ritakallion rahastostipendillä lasten ja nuorten suunnistustoiminnan ja siihen liittyvien uusien, sekä erilaisten toimintamallien luomisesta! Iso kiitos tästä kunniasta! ?

Lisäksi Minna Kauppi palkittiin vuoden suunnistushenkilönä!

 

Uusittu suunnistajanpolku

Visuaalisesti uusittu suunnistajanpolku Allun, Petterin ja Stefun toimesta. Polussa korostetaan ryhmästä seuraavaan siirtymisen helppoutta – sekä valmennusryhmien: Tsempit – SM-ryhmä – Pääsarja -kolminaisuutta.

Uusi Tsempit-ryhmä tarjoaa tärkeän portaan suunnistajan polulla kohti urheilua

 

Joulukuu tärpit

18.-20.12                   Treeniviikonloppu yhteistyössä Kouvolan Suunnistajien kanssa, Pajulahti/Iitti

    • Treeni viikonloppu pyritään suorittamaan koronaohjeistuksien mukaan porrastetusti niin että turhat kontaktit jäävät pois ja etäisyydet pystytään pitämään riittävinä. Sisällä tapahtuvaa yhteistä toimintaa ei ole ohjelmassa.

19.12                         Edustuksen kuukausipalaveri, TEAMS-etäpalaveri

21.12.-3.1                 Joululoma – Yhteisharjoituksia mäkitreenien ja pitkän peruskestävyysharjoituksen muodossa omatoimisesti

Tarkemmat infot seuran kalenterista!

 

Urheilijan terveiset 2020/12

Joulukuun urheilijan terveiset kuuluvat kaudella läpimurtoa kansalliselle huipulle huikeiden viestisuoritusten sekä SM-erikoipistkän 4.sijan myötä tehteen Pauli Leinosen suusta.

Taustaa Paulin läpimurron taustalla sekä harjoituskauden alun osalta löytyy kausi-infopäivän ”Paulin Polku” -esityksestä.

Ota Paulista mallia miltä näyttää kun antaa kaikkensa joukkueen eteen!

”Harjoituskauttani on nyt muutama viikko takana. Alku on ollut hieman hankala, kun heti kättelyyn iski flunssa. Muutaman päivän potemisen jälkeen hain koronatesteistä negatiivista ja palailin pikkuhiljaa takaisin harjoittelun pariin.

Voimaharjoittelun aloittaminen parin vuoden tauon jälkeen pisti alkuun lihaksiston melkoiseen jumiin, mutta nyt on lähtenyt juoksukin taas ainakin jollain tapaa sujumaan…

Seuraavan kuukauden aikana keskityn perusharjoitteluun kotoa käsin: reilusti määrää melko maltillisilla tehoilla. Suksetkin kävin varastosta kaivamassa ja Laajavuoren ensilumenladun 1 km kierros tullee myös varsin tutuksi.”

 

Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta kaikille toivottaen, AAA

“Mennään eteenpäin”

#?❤️? #ls37