Hippo-suunnistuskoulun kevätkuulumisia

Hippo-suunnistuskoulu pyörähti käyntiin huhtikuun puolessa välissä kolmella maksuttomalla tutustusmistapahtumalla. Heti alusta alkaen oli havaittavissa, että suunnistus lajina kiinnostaa lapsia. Tapahtumiin osallistui useita kymmeniä perheitä ja suunnistuskouluun ilmoittautui reilu 80 lasta.

Ensimmäinen Kompassi-tapahtuma järjestettiin Mukkulan tapahtumapuistossa toukokuun puolessa välissä. Tapahtumapuisto oli erinomainen paikka lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumalle ja moni ensikertalainenkin uskaltautui mukaan. Taito-kettu kannusti loppusuoralla ja maalissa hyvästä suunnistussuorituksesta sai palkinnoksi Porvoon lakritsin metrilakun.

Särkänniemi-suunnistus on kevään kohokohta ja tänä vuonna suunnistus- ja hurvittelureissulle lähtikin ennätyksellinen määrä LS:n lapsia. Pari himoittua Näsinneula-pokaalia tuli lahtelaisille kotiin tuomisina ja ennen kaikkia mukava muisto päivästä yhdessä seurakavereiden kanssa ❤️

Suunnistuskoulukerroilla harjoiteltiin karttamerkkejä, kartan suuntaamista, suunnanottoa ja suunnassa kulkua. Kesälomien alkessa iso osa suunnistuskoululaisista suuntasi valtakunnalliselle Leimaus-leirille Tampereelle. Suunnistuskoulussa alettiin harjoittelemaan viestisuunnistusta, koska kauden eka Kompassi-viesti kisattiin Kausalassa kesäkuun puolessa välissä. LS:ltä oli mukana upeasti 10 joukkuetta!

Kevätkauden päättäreitä vietettiin niin ikään auringon paahteessa Vähä-Tiilijärven uimarannalla. Tällä kerralla lapsilla oli luontokasvatusta samalla kun pääsivät pähkimään mysteeritarinaa: “Yksi Pokemoneista on nähty hiippailevan täällä metsässä ja nähty heittelevän roskia metsään. Teidän tehtävänänne on ensin löytää roskat ja osata lajitella ne oikein. Sen jälkeen pääsette selvittämään, kuka se roskaava kelmi on ollut.” Ensin oli kerättävä roskat ja osata lajitella ne oikein. Sen jälkeen pääsi suunnistamaan ja etsimään vihjeitä, joilla se roskaava kelmi selvisi. Isommilla oli lisäksi pari pakopelityyppistä rastia, joita ratkottiin pienissä ryhmissä. Treenin päätteeksi herkuteltiin mehujäätelöillä ja käytiin uimassa.

LS-37 Hippo-suunnistuskoulu jatkuu kesätauon jälkeen ma 14.8. Lahden urheilukeskuksessa. Kesätauon ajaksi lapset saivat suunnistustehtäviä, joita voivat halutessaan tehdä:

1) KARTTAMERKKIBONGAUS: Tarkoituksena on bongata metsästä kesätauon aikana mahdollisimman monta karttamerkkiä. Merkitse bongaamasi karttamerkit keväällä saamaasi karttamerkkijulisteeseen (jos juliste menee sotkuiseksi, saat syyskauden alussa uuden).

2) KARTAN PIIRTÄMINEN: Piirrä kartta esim. oman kodin tai kesämökin pihasta. Jos olet aiempina vuosina piirtänyt kartan, piirrä nyt jostain muusta kohteesta.

3) SUUNNITTELE RATA: Startti-vihkosta s. 24-25, Tsemppi-vihkosta s. 28-29

Hippo-suunnistuskoululaiset toivottavat kaikille aurinkoista kesää!

Oravat
Ketut
Hirvet
Tsempit