Miesten ykkösjoukkue Jukolan viestissä sijalle 35

Miesten viesti alkoi perinteikkääseen tapaan tunti ennen keskiyötä. Naisten ykkösjoukkueen tapaan, miesten joukkueessa ensimmäisellä osuudella viestiä vei kokenut aloittaja Philip von Arx. Jukolan viesti alkoi ratamestarin erikoisella, kun pitkän ykkösvälin päätteeksi kaikilla olikin sama ensimmäinen rasti, jonka jälkeen alkoivat vasta hajonnat. Lahden Suunnistajien viesti alkoikin lupaavasti Philipin ollessa kahdella ensimmäisellä väliaikarastilla alle minuutin päässä keulasta. Osuus alkoi kuitenkin saada huolestuttavia sävyjä, kun ero alkoi kasvamaan radan puolenvälin jälkeen. Syyksi paljastui kisan aikana alkaneet PVA:n kovat jalkakivut, joiden syy jäi mysteeriksi. Haasteisiin nähden PVA taisteli itsensä maaliin hatun noston arvoisesti, jonka jälkeen tie veikin ensiapuun Valtteri Kinnusen lähtiessä jatkamaan viestiä sijalta 121.

Kinnunen lähti mainiosti matkaan takaa-ajoasemasta nostamaan sijoituksia, mutta sortui radan puolessa välissä virheeseen, jossa menetti otteen letkaan, jonka mukana oli tekemässä kovaa nousua. Virheen jälkeen Kinnunen kuitenkin sai homman jälleen otteeseensa ja saapui vaihtoon sijalla 73.Kolmannen osuuden ”pitkällä yöllä” Aleksi Anttolainen teki hyvän juoksun ja nosti joukkueen jo lähes 40 parhaan joukkoon.

”Suunnistus oli alkuun todella ylivarovaista ja useita heikkoja valintoja. Homma oli kuitenkin isossa kuvassa näpeissä koko ajan ja tilanteeseen nähden erittäin hyvä ja hallittu suoritus. Olen ylpeä siitä, että onnistuin kaivamaan vaikean kevään jäljiltä kilpailukykyisen fyysisen vireen tähän kilpailuun”, Anttolainen kommentoi.

Neljännellä osuudella viestiä vienyt Juha Sorvisto kuvaili osuuttaan tasapaksuksi suorittamiseksi. Samaa varmaa tekemistä jatkoivat myös Tuomo Lahtinen sekä Mate Baumholczer. Näiden kolmen osuuden jälkeen Lahden Suunnistajien värit olivat nousseet jo sijalle 37, kun ankkuriosuudelle matkaan päästettiin nuori Ilian Angeli. Ankkuriosuudella LS:n italialaisvahvistus kävi tiukkaa taistoa jokaisesta sijasta tilanteiden vaihdellessa matkan varrella. Angeli käänsi loppukirissä voiton itselleen viimeisistä tavoitettavista sijoista taistellessa ja toi Lahden Suunnistajien viestin maaliin sijalla 35.

”Top-25 sijat olisivat olleet täysin mahdollisia ilman alun haasteita. Ottaen kuitenkin huomioon talven ja kevään vaikeudet osalla miehistä, oli lopputulos kelvollinen, vaikkei se täysin joukkuetta tyydytäkään”, kommentoi miesten joukkueenjohtaja Matias Sankari viestin kokonaisuutta.

Lahden Suunnistajien kakkosjoukkue taisteli läpi yön tiukasti sijoituksesta 100 parhaan joukkoon, mutta sijoittui lopulta sijalle 113. Kolmosjoukkueen viesti sisälsi monia kovia suorituksia ja joukkueessa oli mukana myös tuorein LS-vahvistus, ensimmäistä kertaa Suomessa suunnistanut saksalainen Till Buchberger. Loppusija kolmosjoukkueelle 246. Nelosjoukkue oli pullollaan nuoria ja nälkäisiä suunnistajia, jotka toivat joukkueelleen sijan 393. Lahden Suunnistajien vitosjoukkue sijoittui tänä vuonna sijalle 491, kutosjoukkue sijalle 525 ja seiskajoukkue sijalle 724.