Jalkasprintti torstaista sunnuntaihin Tapanilasta

Torstaista sunnuntaihin (25.6-28.6) sprintataan viimeisen kerran omatoimisesti. Nuorten ryhmän urheilijamme Ketosen Juuso on loihtinut Tapanilan hiihtomajalta Jalkarannan alueelle mielenkiintoiset sprintit. Haastetta riittää taitoniekoillekin. Alueella on jonkin verran mm. kiellettyjä pensasaitoja (tummanvihreä paksu viiva), mustia aitoja ja muita kiellettyjä kohteita (violetit kielletyt kohteet/oliviinvihreät tonttimaat), joita tulee ehdottomasti noudattaa eli kiertää. Katso artikkelikuvasta esimerkit kielletyistä väreistä ja kohteista. Sprintissähän suunnistetaan aina kartan mukaan, vaikka maastossa pääsisikin pensaista ja aidoista ylitse. Se on koko homman ydin!

Linnuntietä lasketut matkat ovat seuraavat:

  • A-rata on 3.3 km pitkä ja sopii taitavillekin suunnistajille (19 rastia). Lupia on taloyhtiöiltä kyselty sen verran ahkerasti, että parhaat rastipisteet on saatu jälleen käyttöön. HUOM! A-radalle löytyy irrallisia rastinmääritteitä Tapanilan majan postilaatikosta.
  • B-rata on 2,5 km pitkä ja sopii hyvin kuntoilijoille ja nuorille (18 rastia).
  • C-rata on 1,5 km pitkä perhe- ja lasten rata. (10 rastia)

Rastit ovat ja toivottavasti pysyvätkin paikallaan torstaiaamusta sunnuntai-iltaan. Kaikille piha-alueilla sijaitseville rasteilla on saatu luvat, mutta kunnioittakaa aina mm. istutuksia, vaikka olisikin kiire.

Karttamaksu on 5€, mutta alle 16-vuotiaat ja perherataa yhdessä kiertävät, valmennusryhmiemme jäsenet sekä muut sovitut tahot suunnistavat edelleen ilmaiseksi. Sprinttiradat sopivat hyvin myös perheille, vasta-alkajille ja liikuntarajoitteisille liikuntamuodoksi!

Parkkitilaa löytyy Tapanilan hiihtomajan parkkipaikoilta.

Iltarastien kausikortti ei sisällä sprinttirasteja.

HUOM! Rastilippu-palveluun on nyt lisätty uusi toiminto, jonka avulla voi heti maksun jälkeen itse ladata kartan palvelusta. Rastilipussa voi tulostaa karttansa vain kertamaksun suorittavat.  

Alle 16-vuotiaat sekä muut edun saajat, kuten perherataa kiertävät, pyytävät kartan erikseen toimistolta. Perheradan karttoja voi hakea myös Tapanilan postilaatikosta. 

Rastipisteissä on pienikokoiset, laminoidut paperiliput ja ne ovat maastossa koko ajan. Jos lippuja viedään, ilmoitattehan asiasta toimistoomme toimisto@ls37.fi tai somekanavissamme!

Toimi seuraavalla tavalla:

  1. Rekisteröidy ja kirjaudu sisään Rastilippu-palveluun, josta löydät kaikki kuntorastit: www.rastilippu.fi
  2. Valitse LS-37 Sprinttirastit
  3. Valitse sen viikon tapahtuma, joka on kulloinkin voimassa ja ilmoittaudu. Ratavaihtoehtoja on kolme: A-rata B-rata ja C-rata eli perherata.
  4. Maksa 5€:n iltarastimaksu Rastilippu-palvelun kautta tai seuramme tilille IBAN: POP-Trio FI38 5612 1120 3225 62. Käytössä myös Sporttipassi (E-passi), Easybreak ja Smartum e-maksut.
  5. Tulosta kartta suoraan Rastilippu-palvelusta maksettuasi tai lähetä sähköposti ja ratatoiveesi osoitteeseen toimisto@ls37.fi ja saat paluuviestinä radan tulostettavaksi. Huom! työntekijämme on toimistolla vain ma-pe klo 9.00-14.00.
  6. Tulosta kartta ensisijaisesti kotona, mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta, voit noutaa kartan Tapanilan Hiihtomajalta toimistostamme arkisin klo 13.00-14.00 välillä.Huom! Tapanilan muut toiminnot ovat kiinni ja ovet lukossa, joten ilmoita hausta etukäteen. Koputa ikkunaan, jos toimistotyöntekijä ei kuule sinua ovelta. Kartta voidaan sovittaessa jättää myös ostajan vastuulla oven ulkopuolelle.

Muistakaa sprintin kielletyt kohteet, varokaa liikennettä ja huomioikaa ajankohtaiset rajoitukset ja suunnistakaa vain yksin tai perheen kanssa!