Loppuunmyytyjen Lahti-Suunnistusten osanottajamääriä lisätään

Lahden Suunnistajien hallitus on päättänyt avata kaksipäiväiseen Lahti-Suunnistukseen lisää sarjoja ja osanottajapaikkoja. Sekä lauantain 18.7 että sunnuntain 19.7 kilpailut ehdittiin myydä loppuun, sillä osanottajamäärä oli rajattu 460 kilpailijaan. Nyt sunnuntaiksi avataan toinen, erillinen kilpailu veteraanisarjoille, joten kaikkiin sarjoihin voidaan ottaa lisää suunnistajia. Lauantain kisa on loppuunmyyty, mutta ilmoittautuminen sunnuntain kisaan on auki. Aamupäivän veteraanisarjalaiset siirretään iltapäivän kilpailuun ja mahdollisia muutoksia sarjoihin on mahdollisuus tehdä henkilökohtaisesti (Tiedote_ilmoittautuneet veteraanisarjat_). Aikuisten ja nuorten (16-20) osalta kilpailut ovat kaksipäiväiset, muiden osalta molemmat kilpailupäivät ovat itsenäisiä kilpailuja aiemmista vuosista poiketen.

Kilpailunjohtaja ja Lahden Suunnistajien puheenjohtaja Kauko Suhonen iloitsee, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan, kun tehdään sopivia erityisjärjestelyjä kisan suunnittelussa:

”On historiallista myydä suunnistuskilpailut loppuun, mutta olemme todella tyytyväisiä, että voimme avata osanottomääriä, sillä monet halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Tulemme edelleenkin painottamaan kaikissa järjestelyissä turvallisuutta ja siksi kilpailijoiden lähtöaikoja porrastetaan kahteen eri osaan. Sunnuntain erillisessä veteraanien kilpailussa lähtöajat ovat vasta iltapäivällä, jolloin paikan päällä ei ole missään vaiheessa liikaa väkeä samaan aikaan”, Suhonen linjaa.

Kilpailutoiminnalle on todella suurta tilausta, sillä monet kilpailunjärjestäjät ovat peruneet tapahtumia kokonaan ja suunnistuksen kilpailukausi pääsee kunnolla käyntiin vasta loppukesästä. Suunnistus lajina mahdollistaa kuitenkin monin tavoin turvalliset järjestelyt. Suhonen odottaa Lahti-Suunnistukseen jopa 800 osanottajaa sunnuntaille, jolloin useammalle sarjoille on oma kilpailu.

”Ratasuunnittelu, lähtö- ja maalipaikkojen eriyttäminen sekä kilpailukeskuksen toimintojen minimoiminen varmistavat sen, että ihmiset voivat osallistua isompinakin joukkoina turvallisesti Lahti-Suunnistukseen. Järjestäjiltä tämä vaatii tietysti omanlaisia ponnisteluja, sillä kilpailu venyy koko päivän mittaiseksi. Talkoolaisten määrää pyritään tässä tilanteessa pitämään mahdollisimman pienenä, mutta järjestelyjä voidaan vetää läpi vuoroissa, mikä helpottaa urakkaa. Pyrimme tarjoamaan turvalliset ja laadukkaat kilpailut Hälvälän supikoissa”, Suhonen painottaa.

Kilpailukutsut molempiin kisoihin erikseen löydät kisasivuiltamme:

Kilpailukutsu 1 lauantai ja sunnuntai (lapset, nuoret ja pääsarjat)

Kilpailukutsu 2 sunnuntai  H/D 40-80 -sarjat

Kilpailunjohtaja ja Lahden Suunnistajien puheenjohtaja Kauko Suhonen toivottaa nopeimmat 460 suunnistajaa mukaan Hälvälän haasteisiin.

Mainoksen kuvat: Kimmo Hirvonen ja Kirsi Kiiskinen