Tuhat suunnistajaa ja saman verran suppia Hämeenkosken Lahti-Suunnistuksessa

H21A- ja D21A-sarjojen voittajiksi selvisivät suunnistuksen maailmanmestarit Liisa Anttila ja Pasi Ikonen, jotka veivät voitot Vuokatin MM-mittelöihinkin osallistuneiden kovimpien kilpakumppaniensa nenäin edestä.

Megapummeihin houkuttelevasta vaativasta maastosta huolimatta taisto oli tiukkaa: Anttila selvisi kaksipäiväisestä urakasta vajaat puoli minuuttia Anni-Maija Finckeä nopeammin, ja miehissä kärki vaihtui toisena päivänä, kun kevyesti suppien yli liidellyt Pasi Ikonen selvitti radan lähes virheettömästi huimaan hieman yli kuuden minuutin kilometrivauhtiin.

Kärkisuunnistajat kehuivat ratoja ja poikkeuksellisen paljon suppia sisältävää maastoa vuolaasti:
– Harvoin on näin vaativia kansallisia, tykkäsin kyllä. (Fincke)
– Oli kiva, kun heti ykkösvälillä tarjottiin tällaista reitinvalintaa. Tämä oli parhaasta päästä kansallisia kilpailuja – vaativa maasto ja hyvin rytmitetty rata. (Ikonen)
– Tykkäsin, vaati kyllä tarkkuutta, koska oli kuitenkin vauhdikkaitakin pätkiä, ei pelkkää kökkimistä. (Anttila)

Sininen juova = Ikonen, punainen on Muukkonen. Pasi oli ykkösellä 48 ja ysille 28 sekuntia nopeampi näillä reitinvalinnoilla.

Kilpailuviikonlopun tunnelmiin voi palata Kimmo Hirvosen mainioiden kuvatallenteiden kautta:
youtu.be/dRDo7WdbvkQ
youtu.be/33_qZZexWks
Kuvia lauantailta
Kuvia sunnuntailta

Kisapaikkana toimineella Kukkolanharjulla pääsee suunnistamaan seuraavan kerran jo tiistain iltarasteilla: www.ls37.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=153&Itemid=54.

Teksti: Jani Kohonen