Hennalan Mörköyllätys

Hennalan Mörköyllätys on koko perheen suunnistustapahtuma, joka järjestetään vuonna 2023 aikaisemmista vuosista poiketen keväällä lankalauantaina 8.4.2023. 

 

Tapahtuman järjestävät yhteistuumin Apulandia ja Lahden Suunnistajat- 37. Reitti starttaa Apulandiasta, josta pääset jännittävälle keväiselle suunnistusreitille Hennalan historialliselle alueelle.
“Apulandian oma maskotti, Mölli Mörkö, on totuttu näkemään vain syksyn pimeyden laskeutuessa, mutta tavoistaan poiketen Mölli ei ilmestynyt viime syksynä lainkaan Apulandian kulmille, mikä ihmetytti kaikkia! Nyt kuitenkin kevään tullessa Apulandiasta on taas alkanut häviämään herkkuja ja jäljet johtavat jälleen Mölli Mörköön. Onko tosiaan mahdollista, että Mölli on pikkuhiljaa uskaltautunut tulla ulos varjoistaan kohti valoa? Pullanmurusia on löytynyt pitkin ja poikin Hennalaa, mutta kaikkien näiden vuosien jälkeen Apulannan bändin pojat eivät ole vieläkään oppineet suunnistamaan. Voisitko sinä tulla auttamaan bändiläisiä etsimään Mölliä? Hyvällä tuurilla voimme jopa löytää kevätauringosta nauttivan Möllin ja yhdessä toivottaa tuon pienen mörön tervetulleeksi kevään valoon! “
Suunnistuksen lähdöt kello 12:00-15:30. Suunnistusradan kierrettyäsi saat myös kivan Mörköyllätyksen!
Apulandian kAhvila ja museo palvelevat kello 12-16.

Tapahtumaan saapuminen ja pysäköinti: Huomiothan, että tapahtumapysäköinti tapahtuu alla olevan kartan mukaisesti, joko Ulaaninkadun tai Esikuntakadun kautta. Ulaaninkadulle pääset Helsingintietä pitkin ja Esikuntakadun reitti kulkee Hämeen poliisilaitoksen ohitse.

Toivomme autoilijoita välttämään Paraatikadun poikki ajamista, jotta pienet suunnistajat voivat etsiä rasteja mahdollisimman turvallisesti! Myös Apulandian piha pyritään pitämään liikenteestä vapaana.

Tervetuloa mukaan!