Hennalan Mörköyllätys

Mörköyllätys järjestetään vuonna 2023 aikaisemmista vuosista poiketen keväällä ja päivänä on lankalauantai 8.4.2023. Laittakaa päivä jo nyt ylös kalenteriin.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

 

 

Supersuosion saavuttanut Hennalan Mörköyllätys tulee taas!

Lahden Suunnistajat -37  ja Apulandia järjestävät yhteistyössä järjetyksessään kolmannen Mörköyllätys-suunnistuksen keskiviikkona 20.10.2021.

Tapahtuma järjestetään tuttuun tyyliin Apulandian pihasta. Suunnistus tapahtuu Hennalan vanhalla kasarmialueella, joka tarjoaa turvallisen taajamamiljöön kartan kanssa liikkumiseen ja rastien bongailuun päivän hämärtyessä/pimentyessä. Tämä koko perheelle suunnattu, jännittävä Mörköyllätys -suunnistustapahtuma on täysin ilmainen kaikille lapsille ja perheille!

Hämärä- ja pimeäseikkailut ovat aina yhtä jännittäviä ja mukavia. Rastien löytäminen otsa- tai taskulampun valolla tuo aina pikkuisen lisää hauskuutta ja mielenkiintoa suunnistukseen. Kannattaa siis ottaa oma pieni tai miksei isompikin valaisin mukaan niin pääsee oikein todenteolla tunnelmaan!

Kuten moni tietääkin, Mörköyllätyksen taustalla on hyvin pieni Mölli Mörkö. Mölli asuu Hennalassa aivan Apulandian kulmilla. Mölli on todella arvoituksellinen mörkö. Monikaan ei ole nähnyt Mölliä, mutta se tiedetään, että kiltti ja hyvin pieni se on. Ei siis ollenkaan pelottava, hieman hajamielinen vain.

Möllin tarina sen kuin jatkuu ja jälleen kerran jotain kummallista on tapahtunut Apulandian kulmilla. Mölli on taas seikkaillut kasarmialueella, sekä jättänyt arvoituksen ratkaistavaksi teille suunnistajille.

 

MÖRKÖYLLÄTYKSEN OHJEET (päivittyvät hiljalleen):

Ilmoittautumispaikka sijaitsee Apulandian pihalla. Opastus Hennalankadulta Paraatikadun risteyksestä (entinen kasarmialueen pääportti). Pysäköinti tapahtuu ensisijaisesti Paraatikadun eteläpäässä järjestäjien parkissa, Apulandian lähettyvillä (tarkentuu asap) .

Varothan suunnistajia ajaessasi Paraatikatua kohti pysäköintiä. Opastuksen navigointiosoite: Hennalankatu 260, 15700 Lahti

Huom. Lähtökohtaisesti Helsingintieltä ei ajoa Apulandian pihaan. Pyritään pitämään piha vapaana lapsille ja kaikille suunnistajille.

Suosikaa julkisia kulkuneuvoja, pyöräilyä tai kävellen saapumista! KIITOS!

 

 

Ilmoittautuminen tapahtuu Apulandian pihassa ja voit lähteä ratkaisemaan arvoitusta/suunnistamaan kello 17:00-19:30 välillä. Radalta paluu viiimeistään klo 20:30!  Apulandian museo ja kahvila on palvelevat klo 17:00-21:00.

Hennalan Mörköyllätyksen Mörköyllätys-/ perherata on vain reilun kilometrin mittainen, joten se soveltuu erinomaisesti koko perheen voimin kiertämiseen, vaikka lastenvaunujen kanssa.

 

Näin toimit Mörköyllätyksessä:
Lue Mölli Mörön tarina täältä.
Ota varuilta mukaan otsa- tai taskulamppu.
Etsi kaikki rastit numerojärjestyksessä.
Rastille tullessa/rastilla tarkkaile ympärillesi näetkö Möllin pieniä serkku-mörköjä. Älä jää aivan rastin viereen, jotta muillekin suunnistajille jää tilaa.
Laske ja pidä mielessä kuinka monta Möllin serkkua olet nähnyt yhteensä rasteilla tai kirjoita vaikka kännykkään tai kartan reunaan.
Huom. kaikilla rasteilla ei välttämättä serkku-Mörköjä näy ollenkaan.
Ilmoita maalissa järjestäjälle kuinka monta Möllin pientä serkku-Mörköä matkalla bongasit ja näin ratkaiset Hennalan Mörköyllätys-arvoituksen.
Radan kierrettyäsi saat kivan mörköyllätyksen Apulandian pihassa!

Tsekkaa myös tapahtuman Facebook-sivut

Muutamia turvallisuuteen liittyviä asioita:

Hennalan vanha kasarmialue muuttuu vauhdilla, erityisesti Apulandian ja kasarmialueen etäosa. Rakennustyömaita on tällä hetkellä monessa paikassa. Ei anneta sen haitata vuoden 2021 Mörköyllätystä. Varovaisuutta on silti hyvä käyttää. Työmaa-alueet on merkattu karttaan violetilla rasterilla, mutta maastoon ohjaavia/estäviä kielletynalueen nauhoja ei ole vedetty. Työmaa-alueille meno on ehdottomasti kielletty. Liikennettä alueella on iltaisella vähemmän, mutta maltti on silti valttia, erityisesti pimeällä! Muista myös, että oliivin vihreällä merkityille alueille ei saa mennä. Tumman vihreällä merkityt pensasaidat ja pensaikot ovat myös sellaisia kohteita, joiden läpi tai yli ei saa kulkea vaikka siitä pääsikin.

Mörköyllätyskartta on tuttuun tyyliin sprinttisuunnistuskartta. Sprinttisuunnistuskartan kielletyt kohteet voit tsekata täältä: https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sprinttisuunnistuksen-kielletyt-ja-vastaavat-sallitut-kohteet/.

Noudathan varovaisuuttaa erityisesti saapuessasi ja poistuessasi parkista, sekä siirtymillä Apulandia – parkki välillä. Itse suunnistusosuudella autoliikennettä on vähemmän.

Muistakaahan jokainen ottaa myös heijastimet matkaan, lampun lisäksi, myös aikuiset. 

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

-Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan.
-Käsidesiä tarjolla ilmoittautumispaikalla.
-Suunnistamaan pääsee klo 17-19.30 , joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli.
-Pidä riittävä etäisyys muihin niin ilmoittautumisjonoissa kuin rasteilla  – Möllin serkkuja kyllä näkee vaikka vähän siirtyy rastilta sivummallekin.

Tervetuloa Mörköilemään, nauttimaan liikunnan ilosta, syksyisestä Hennalasta ja Apulandian herkuista koko perheen voimin!