Tomi Nykäselle SM-pronssia ja muita kuluneen viikon menestyjiä

Kuva: Timo Mikkola

 

Menneen viikon ja viikonlopun aikana Lahden Suunnistajien edustajia kilpaili ympäri Suomen maata ja kauempanakin erinäisissä kilpailuissa ja lajeissa.

Nuuksion kansallispuiston reunamilla järjestetyillä Jyry-Rasteilla parasta tulosta punasinivalkonutuista teki Emmi Kiljunen napaten naisten pääsarjan kolmannen sijan. Muita top-10 sijoja Jyry-Rasteilta nappasivat Jarno Mattila H40 -sarjassa ollen 10. ja John Laukka H65 -sarjassa 6.sijalla.

Idempänä Lappeenrannassa Pulsan kylässä kilpailtiin Rakas-rastit, missä Lahden Suunnistajat nappasivat hyviä sijoituksia. Miesten pääsarjassa Mikael Fabritius saavutti kisan kuudennen sijan ja samoin kuudenneksi sijoittui Geza Molnar H60 -sarjassa. Hopeasijoja Rakas-rasteilta lahtelaisille tuli kaksin kappalein kun Okko Hakkarainen tuli toiseksi H10 -sarjassa ja Pia Molnar D55 -sarjassa.

Pihkaniskojen järjestämissä Pihkarasteilla Helsingissä nähtiin melko laaja edustus Lahden Suunnistajien edustajia. Pääsarjoissa hyvää tulosta tekivät Tuomo Lahtinen ollen miesten sarjan toinen ja Anna-Kaisa Anjala naisten sarjan viidentenä. Pihkarastien voiton H13-sarjassa nappasi hienosti Eikka Kiljunen selkeällä erolla seuraaviin! Kaikki muutkin punasinivalkonutut sijoittuivat omissa sarjoissaan 15 parhaan joukkoon. H45 sarjassa Ari Hämäläinen sijoittui neljänneksi, Marko Väisänen nappasi hopeaa H50 -sarjassa ja samassa sarjassa Timo Lehtonen sijoittui sijalle 11. H55 -sarjassa Juha Kiljunen oli 10. samoin kuin John Laukka H65 -sarjassa. Laukan lisäksi H65 -sarjassa kilpaillut Kauko Suhonen nappasi sijan 12. H80 -sarjan yhdeksännen sijan saavutti Matti Railo.

Hirvosten pesue mitteli menneen viikon Invernessin seudulla Skotlannin rastiviikolla. Maastoissa on mitelty useampaan otteeseen MM-mitaleista. Teknisesti haastaviin ja kulkukelpoisuudeltaan erinomaisiin mänty- ja pyökkikankaille oman mausteensa loivat pienipiirteiset hiekkadyyniosuudet. Etukäteisodotusten mukaisesti parhaiten pärjäsi Eerikki M12A-sarjassa tullen toiseksi. Kakkossija ratkesi lopulta jännittävästi. Neljän parhaan kisan yhteissijalukupisteisiin perustunut rastiviikon pistelasku tarkoitti, että lopullisia tuloksia piti odottaa viimeiseen lähtijään asti. Ennen viimeisen lähtijän maaliintuloa Eerikki oli vielä neljäntenä, mutta kilpakumppani kiilasi juuri oikeaan väliin ja nosti Eerikin toiseksi. Tulokset ja hienoja karttoja (päivätulosten reittihärvelissä): results.scottish6days.com/2023

Tavallisen ”jalkasuunnistuksen” lisäksi viikonloppuna kisailtiin kotimaastoissa Lahdessa osana SM-viikkoa kaikkien aikojen ensimmäinen pyöräsuunnistuksen SM-yhteislähtö. Kansainvälistäkin menestystä niittänyt Tomi Nykänen jatkoi hyvää suorittamistaan napaten tiukassa kisassa SM-pronssia vain +46s erolla voittajaan. Samassa sarjassa Joona Kleemola sijoittui kahdeksanneksi. Miesten pääsarjan voittoon ajoi Ulvilan Uran Kare Kaskinen ja hopealle Vaasan Suunnistajien Miika Nurmi. Suomenmestaruuksia Lahden Suunnistajille kertyi D50 ja H50 sarjoista Vesa Forsblomin ja Kirsi Arvelan voittaessa omat sarjansa. Mitalisarjaa täydensi H45 -sarjassa Niko Toimelan saavuttama SM-pronssi. Lisäksi H55-sarjassa Juha Kiljunen sijoittui kahdeksanneksi.

Kuva: Mika Ilomäki

Myös tarkkuussuunnistuksessa kisailtiin Muurame TrailO:ssa Keski-Suomessa, Jyväskylän Keljonkankaalla. Lahden Suunnistajia edustamassa näissä karkeloissa oli Teemu Niskanen sijoittuen sprinttikisassa yhdeksänneksi ja PreO:ssa seitsemänneksi.

Kuva: Muuramen Rasti/EJ

Kaikkien rastien etsimisen lisäksi useita Lahden Suunnistajia nähtiin mittauttamassa kesäkuntoaan Messilässä järjestetyllä Tiirismaa Trailillä. Perjantaina kilpailussa Messilä Vertical -mäkikisassa Joni Solonen nappasi koko kisan voiton yli 6h ja 40km suorittamisen jälkeen. Samana päivänä kisatussa lasten Tiirismaa Trail Kids -kisassa 1,6km matkalla Milja Haverinen voitti upeasti tyttöjen 14v sarjan ja Elmo Kiiskinen saavutti kolmannen sijan vain +11s erolla voittajaan poikien 12v sarjassa.

Lauantaina Tiirismaa Trailin 21km naisten sarjan palkintopallilta löytyi jopa kaksi Lahden Suunnistajien edustajaa, kun Karoliina Ukskoski nappasi puolimaratonin voiton ja Lotta Kirvesmiehen saavuttaen pronssia.

Kuva: Marianna Saren

Onnittelut viime viikon menestyjille!