SM-keskimatkalta Elisalle jaettu 4. sija, Arille hopeaa

• Lauantaina 27.5.2023 kisattiin SM-keskimatka Vaasan Öjbergetillä. Osa pääsarjojen aivan terävimmästä kärjestä oli samanaikaisesti valmistautumassa Sveitsissä MM-näyttökisoihin, joten aivan kaikkia huippuja ei viivalla nähty. Karsinnoista kaikki ällässäläiset pääsarjan naiset selvittivät tiensä A-finaaliin, miesten kohtalona oli B-finaalit.

Naisten pääsarjassa Elisa Mattila juoksi kauden toisen kilpailunsa upeasti. Loppuun asti jännitystä tarjonnut 4,7 kilometrin mittainen kisa ratkesi vasta toiseksi viimeisenä lähteneen KR:n Miia Niittysen ylitettyä maalilinjan. Niittynen jakoi kullan vielä 3,8 km:n väliajoissa Elisan takana olleen S-JKL:n Veera Klemettisen kanssa. Kolmas tiukassa kisassa oli EsSU:n Hanne Hilo. Elisa jakoi neljännen sijan yhdessä TP:n Anni Haanpään kanssa 57 sekunnin erolla voittajakaksikkoon.

Elisan kommentit: ”Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen suoritukseen ja tulokseen, joka oli yllättävän hyvä. Rata ja maasto tuntuivat aika vaikeilta ja jotkin kohdat tulin todella varovaisesti yrittäen välttää isoimmat virheet. Useassa kohdassa tuli kuitenkin vähän seisoskelua ja mutkittelua. Positiivisin juttu kuitenkin oli se, että pääsin taas kisoihin juoksemaan!”

Nuorten- ja veteraanisarjoissa ei nähty kenties kisojen kaukaisen sijainnin vuoksi yhtä runsaslukuista osanottoa ❤️??:a kuin vaikkapa viime vuonna. H65-sarjassa Ari Anjala ei kertomansa mukaan oikein päässyt kartan kanssa sinuiksi ja teki pieniä virheitä, mutta suoriutui silti hopean arvoisesti radastaan ?.

D16-sarjassa Annlinn Gaasenbeek jäi niukasti 6 sekunnilla plakettien ulkopuolelle 11:nnellä sijallaan. Hieno suoritus silti!

Mainittakoon myös karsinnoissa D16-sarjassa Helmiinan 2. sija ja D21K3 Karoliina Ukskosken 3. sija, B-finaaleissa H21B3-sarjassa Valtteri Kinnusen 2. ja Atte Etula 3. sija sekä A-finaaleissa D45:ssä Anu Nurmelan 7., D55:ssä Virpi Remahlin 8., D65:ssa Hennariikka Lonkan 9. ja H50:ssä Marko Väisäsen 9. sija. Näissä veteraanisarjoissa plaketit jaettiin sijoille 4.-6.

Huomenna vuorossa Viestiliigan osakisa: Lakeuden viesti.