Viestiliigan osakisan, Lakeuden viestin, voitto naisille ???


Viestiliigan 3. osakilpailu, Lakeuden viesti, kilpailtiin sunnuntaina 28.5.2023 Seinäjoen Nurmossa.

Naisten viestissä ISTV:n lähetyksen selostaja Timo Saarisen ja asiantuntija Mikko Patanan paperilla ykkössuosikiksi nostaneen ?❤️?:en joukkueen avasi luottoaloittaja Karoliina Ukskoski 24 sekuntia kärjestä sijalla 2. Karon kertoman mukaan hyvin meni, vaikka lauantain 2 starttia painoi hieman muutenkin raskaan, mutta kotoisan, suopursun seassa.

Toiselta osuudelta torjuntavoiton ottanut viestitaistelija Anna Närhi saapui vaihtoon +1:28 kärjestä lähettäen tuoreet jalat omanneen ankkurin, Minna Kaupin, matkaan sijalla 15. Annalle sattui matkalle ”yks surkea reitinvalinta, millä jäin varmaan aika paljon ja tytöt tuli kiinni siinä. Muuten aika puhdas teknisesti, mutta fyysisesti ei ollu oikeen annettavaa ja etureidet kramppaili loppumatkasta. Mutta yritin roikkua minkä pystyin ja onneks ei nyt ton enempää levähtäny kärkeen eroa.”

Minna vastasi odotuksiin ja toi jännittävältä ankkuriosuudelta naiset viestivoittoon ???❤️?. Minna kertoi, että radalla oli tiukkoja pisteitä, eikä paljon luettavaa, joten välillä menoa piti rauhoittaa. Sitten taas kaasu pohjaan ja lopussa vähän lisää kaasua ja se oli siinä ??.

Voitolla naiset nousivat Viestiliigassa toiselle sijalle 10 pisteen päähän Tampereen Pyrinnöstä.

Miesten ykkösjoukkueessa Tuomo Lahtinen teki virheettömän ja fyysisesti hyvän suorituksen vaihtaen avausosuudelta sijalla 45, +1.48 kärkeä jäljessä. Suurimmat vaikeudet matkalla Tuomolla oli löytää kivien koloista pudonnut emit, johon kului arviolta 40 sekuntia.

Toisella osuudella Petteri Huikko nosti 24 sijaa ja vaihtoi sijalla 31. +5:05 kärjestä. Petterin kommentit: ”Taidollisesti hyvää tekemistä. Muutama ajautuminen suoväleillä, mutta homma kontrollissa. Fyysisesti meno oli kuten ekassa autossani “Viat” Bravassa eli välillä hävisi tehot koneesta ja merkkivalot välkkyi, mutta sitten taas välillä antoi ihan kunnolla kyytiä. Kartta oli vähän liian hyvä (koska T.Joensuun tekele) ja näkyväisyys maastossa myös, joten pelkällä suunnistuksella ei pitkälle menty. Loppuun se tärkein, nautin todella paljon. Ihanaa olla mukana gameissa.”

Valtteri Kinnunen ankkuroi hienosti 14:nneksi nopeimmalla osuusajalla joukkueen lopputulokseksi sijan 21, +7:50 voittajajoukkue Ikaalisten Nousevan Voiman perässä.