Iltarastit 30.5. Salpakankaan koululta

Ensi tiistain iltarastit käydään empiirisen tutkimuksen mukaan yhdellä 90-luvun suosituimmalla iltarastikartalla. Sittemmin maasto on kokenut suunnistusmielessä maansiirtokoneiden liikkeitä aivan liikaa ja illan rastit saattavatkin olla kartan jäähyväisiltarastit. Viimeisin kartta on vuodelta 2020 ja kokeneiden ylikartoittajien (Jani Hämäläinen ja Juha Hirvonen) tekemä. Viimeisin päivitys karttaan on tehty kolme viikkoa ennen rasteja, mutta sekin on jo osin vanhentunut uusien asuinalueiden osalta. Uusien asuinalueiden osalta kartan päivitys onkin tyyliä “suuntaa antava”.

Pääparkki sijatitsee Opintien parkkipaikoilla. Mutta jos frisbeegolfareita ja futareita sattuu paljon paikalle, niin parkkipaikoilla voi tulla ahdasta. Opastamaton parkki on Kankaan koulun parkki Koulurinteentien kautta ja sitä kannattaa hyödyntää etenkin lännestä päin tulijat.

A-rata on 5,8 km (1:7500)

B-rata on 4,3 km (1:7500)

C-rata 3,4 km (1:7500)

D-rata 1,7 km (1:7500)

Taitoharjoitusta ei ole maaston rikkonaisuuden takia.

Radat on pyritty viemään niin paljon metsään kuin suinkin. Mutta väkisin ABC-radalla pääsee kuitenkin maistamaan myös uutta hollolaista infrastruktuuria. D-rata kulkee koulun pururadan “ulkokehää” ja on ainut rata johon rakentaminen ei ole vaikuttanut.