Tiomilassa sijat 14. ja 59.

Kevään suurviesti Tiomila pidettiin tällä kertaa hiukan myöhempään ja pohjoisemmassa Ruotsissa, Skellefteåssa. Maasto oli hieno ja vaihteleva. Tyhjät alueet, rakka-alueet ja pienipiirteiset takarinteet haastoivat suunnistamaan, vaikka hyvä näkyvyys helpottikin suoritusta.

Naisten kisa alkoi Karoliina Ukskosken perussuorituksella, josta puuttui tällä kertaa fyysinen paras vire. Kakkososuudella hyvän, oman suorituksen veti nuori italialaisvahvistuksemme Martina Rizzi. Kolmososuuden pitkällä putkella nousikiidon aloitti loistovedolla tälle vuodelle Lahden seudulle muuttanut ja paidan värit Angelniemeltä vaihtanut Sanna Kauppila, joka nosti sijoituksia kokonaiset 25 sijaa puolittaen kokonaissijotuksemme. Nelososuudella Anna Närhellä oli hymy huulillä, sillä hän onnistui nostamaan joukkueemme jo sijalle 17. Ankkuriosuudella Minna Kauppi teki myös loistavan suorituksen ja vaikka kymppisakin loppuvedossa ei voimat enää riittäneet, nousi sijoitus joukkueen tavoitteeseen eli 15. sakkiin ja 14:ksi. Kokonaisuudessaan stabiili suoritus joukkueeltamme ja voimme odottaa kunnon kohenemista vieä Jukolan viestiin, johon on aikaa kuukausi.

Miesten joukkue koki jonkin verran muutoksia talven aikana, kun muutama vahva suunnistaja siirtyi hakemaan motivaatiota ja haastetta uusiin seuroihin. Joukkueen suoritus oli sellainen kädenlämpöinen. Taidollisesti virheitä ei tullut hirveän paljon, mutta fyysisesti ei kaikilla ollut paras mahdollinen vire. Yön kuluessa sijoituksia saatiin kuitenkin napsittua tasaiseen tahtiin ja maalissa miehet sijoittuivat sijalle 59. Vielä riittää töitä tehtäväksi ennen Jukolaa, mutta siellä joukkue on varmasti taisteluvalmiimpi ja vahvempi.

Tiomilan kanssa samaan aikaan suunnitetussa Särkänniemi Suunnistuksessa voittoihin juoksivat Elmo Kiiskinen ja Hertta Siikanen. Lahtelaisia lähti paikalle kokonainen bussilasti ja heidän reissustaan voit lukea lisää edellisestä artikkelista.

Tiomilaviikolla käytiin myös kovia kansallisia Helatorstaina. Kauden avauksensa jalkaongelmien jälkeen tehnyt Elisa Mattila suunnisti Eukkorasteilla ylivoimaiseen voittoon. Prisma-rasteilla kolattiin voittoja kotiin laajalla  sektorilla. Sarjavoittoihin suunnistivat Ella Hakkarainen D12, Uma Lehtonen D13, Eevert Nurmela H14, Helmiina Nurmela D16, Virpi Remahl D55 ja Ari Anjala H65. Lisäksi hyviä sijoituksia tuli muutoinkin: Hennariikka Lonka D65 3., Anu Nurmela D45 ja Maiju Lehtonen D20 4. sekä Eerikki Hirvonen H12, 5.