Viikonlopun tulossatoa Tiomilasta ja kotimaan kansallisista

Kulunut viikonloppu oli varsin vilkas suunnistusrintamalla.

Ruotsin Örebrossa juostiin 3 vuoden tauon jälkeen perinteinen Tiomila, jossa naisten viesti lähti lupaavasti käyntiin Karoliina Ukskosken jatkaessa hyviä viestiavauksia. Vaihtoon Karo tuli sijalla 4 vajaa 30 sekuntia kärjestä. Anna Pradelin kakkososuudella sijoitus tippui 55:ksi ja ero kärkeen venyi vajaaseen 11 minuuttiin. Kolmannella osuudella Elisa Mattila juoksi kärkeä muutaman sekunnin kiinni ja nosti sijoitusta 33 pykälää ollen 22. Anna Närhi lähetti takuuvarman suorituksen jälkeen ankkuri-Minna Kaupin matkaan kärkeä jäljessä noin 16 min sijalta 23. Minna toi joukkueen maaliin sijalla 21. Eroa voittajajoukkueeseen jäi reilut 21 minuuttia. Tavoite Top10:een jäi tällä kertaa saavuttamatta, mutta edellistä 36:tta sijaa parannettiin rutkasti ?❤️?.

Naisten kakkosjoukkueen, Eerika Riutto (151), Lilia Karttunen (164), Emmi Kiljunen (137), Maiju Lehtonen (140), Eevamari Rauhamäki (125), sijoitus oli 125 (sulkeissa sijoitus vaihdossa).

Miehet puolestaan johtivat viestiä heti ensimmäisessä väliajassa Philipp von Arxin kiidättäessä ?❤️?a värejä. Sijoitus vaihdossa oli 31 (+1:33). Toiselta osuudelta Mikael Fabritius saapui sijalla 27 (+4:39), kolmannelta Juha Sorvisto sijalla 30 (+6:44) ja neljänneltä Petteri Huikko sijalla 38 (+14:16). Viidettä yli 15 km pitkää osuutta juoksi Topi Anjala saapuen vaihtoon sijalla 48 (+38:00). Kuudennella osuudella oli Atte Etula, joka toi joukkueen vaihtoon sijalla 49 (+49:43) ja lähetti seitsemännelle osuudelle tykkijuoksun tehneen Valtteri Kinnusen. Valtteri saavutti ajallisesti hieman kärkeä ja sijoitus oli 47 (+49:33).  Kahdeksannelta osuudelta Pyry Willman tuli sijalla 48 (+58:40) ja yhdeksänneltä Tatu Leirimaa sijalla 55 (+84:14). Ilian Angeli nosti hienosti sijoitusta vielä ankkuriosuudella ja miehet olivat lopulta 46. (+94:08). Kolmen vuoden takainen sijoitus (30) heikentyi hieman, mutta oli kohtuullinen huomoiden muutamat kriittiset poisjäännit.

Kakkosjoukkue Joni Solonen (135), Paavo Lehtimäki (120), Juha Hirvonen (143), Niko Vaenenberg (175), Teemu Niskanen (221), Roberto Pradel (218), Timo Lehtonen (211), Henri Määttä (191), Matias Sankari (192) ja Teemu Kerkola (AngA) sijoittuivat sijalle 200.

Viikonloppuna kisailtiin myös kotimaassa. Kouvolan Kevät Suunnistuksen kahden päivän yhteistuloksissa voittoja tuli Kirsi Koivuniemelle (D50), Petri Kiiskiselle (H40) ja Markku Salolle (H80). Hertta Siikanen (D10), Helmiina Nurmela (D16), Anu Nurmela (D45), Pia Molnar (D55) Hermanni Latonummi (H12) ja Aaretti Latonummi (H9RR) olivat toisia ja kolmannet sijat saavuttivat Vili Väkeväinen (H21), Iisakki Latonummi (H9RR), Elmo Kiiskinen (H12) ja Ari Hämäläinen (H40).

Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup’ssakin kisattiin viikonloppuna sprintissä ja keskimatkalla Lempäälässä. Miesten pääsarjassa Tomi Nykänen oli yhteisajoissa toinen 1:08 voittajasta. H50-sarjassa Heikki Jokinen oli 3.