Tulevan viikonlopun sinipunavalkoiset Tiomilassa

Lauantaina klo 14:15 Suomen aikaa naisten joukkue (Karoliina Ukskoski, Anna Pradel, Elisa Mattila, Anna Närhi, Minna Kauppi) lähtee parantamaan viimeisintä vuonna 2019 kisaillun Tiomilan Damkavelnin sijoitusta (36) Örebrossa. Naisten joukkueenjohtaja Virpi Remahlin mukaan tavoitteena on varma ja tasainen suoritus, jonka realistisena sijoitustavoitteena on top 10. Naisilla on Vipen mukaan ollut hyvä positiivinen pöhinä päällä koko kevään ja epätyypillinen ja paikoin vaativa 10milamaasto antavat kutkuttavat asetelmat viestiin. Vipe uskoo kokeneiden suunnistajiemme osaavan ottaa nöyrin mielin ratamestarin ja maaston tuomat haasteet vastaan.

Karo ja Elisa ovat osoittaneet priimaa kevätkuntoa suunnistamalla tasaisen varmoja suorituksia mm. VL:ssa ja MM- ja MC-sprinttikatsastuksissa. Molemmat ovat leireilleet myös maajoukkueen mukana Portugalissa ja Tanskassa. Italian maajoukkueessa suunnistava Anna Pradel juoksi jo viime kesänä LS:n joukkueessa hyviä suorituksia. Anna tulee Pohjois-Italian Primierosta, jossa on hakenut hyvää suunnistuskuntoa 10-milaan. Närhen Annan kauden aloitusta on viivästyttänyt murtunut nilkka, jonka hän loukkasi viime kauden päätöspolkujuoksukisassa. Vauhti on kuitenkin pikku hiljaa löytymässä ja IFK Göteborgin vuosilta Annalla on hyviä kisamuistoja tulevasta 10-milamaastosta, joten hän lähtee luottavaisin mielin kohti kisaa.… Joukkueen kapteeni ja kokenut ankkuri Minna on ollut kauden alussa uuden edessä siirryttyään työelämään. Tasapainoilu pienten lasten perheenäitinä ja työelämän kanssa on vaatinut välillä paljonkin sovitteluja ja säätöjä, että lenkille on päässyt. Minna avaa suunnistuskauden suoraa 10milassa! Joukkueella on kuitenkin 100% luotto siihen, että taistelijan luonteella varustettu Minna hoitaa ankkuriosuuden kovalla rutiinilla ja pitää LS:n värit kärkitaisteluissa mukana kisan loppuun asti.

Kakkosjoukkuessa suunnistavat Eerika  Riutto, Lilia Karttunen, Emmi Kiljunen, Maiju Lehtonen ja Eeva-Mari Rauhamäki.

Myöhemmin illalla (klo 22) LS-guys’t (Philipp von Arx, Mikael Fabritius, Juha Sorvisto, Petteri Huikko, Topi Anjala, Atte Etula, Valtteri Kinnunen, Pyry Willman, Tatu Leirimaa ja Ilian Angeli (Italia)) lähtevät taistelemaan ja venymään Tiomilan yöhön. Valtteri Kinnunen on vaihdellut sometuotannossa esittelyvideon juoksujärjestyksiä kohta kolmatta viikkoa kriittisten poisjääntien vuoksi, joiden johdosta miesten joukkueenjohtaja Matias Sankarin mukaan tavoitetta on vaikeampi arvioida. “TOP30 voi olla hyvä tavoite. Jokaisen suorittaessa perustasollaan, uskon että siihen päästään.” (Tavoite esitetty, kun ihan viimeinen poisjäänti ei ole ollut tiedossa, toim.huom.)

Kakkosjoukkueen kokoonpanossa ovat Joni Solonen Paavo Lehtomäki, Juha Hirvonen, Niko Vaenerberg, Teemu Niskanen, Roberto Pradel, Timo Lehtonen, Henri Määttä, Teemu Tuplaaja ja Teemu Kerkola (AngA).