Intersport Lahti – Sprintti-iltarastit alkaa tiistaina 12.4.2022

Lahden Suunnistajat -37:n uutena yhteistyökumppanina nähdään Intersport Lahti. Intersport Lahti toimii LS-37 sprintti-iltarastien virallisena yhteistyökumppanina kausilla 2022-2023. Kaikkiaan sprinttirasteja järjestetään tänä vuonna yhteensä seitsemän (7) kappaletta eri puolella Lahden seutua. Upeaa saada Interportin kaltainen kumppani näihin helposti lähestyttäviin sprinttisuunnistustapahtumiin.

Kauden ensimmäiset Intersport Lahti – Sprintti-iltarastit kurvaillaan jo legendaariseksikin tulleella Länsiharjun koulu – Marola sprinttisuunnistusalueella tiistaina 12.4.2022.

Ratamestarina toimii Sprintti-iltarastien ”Padawan”: Petteri ”Hutteri” Huikko.

Lue huolella alla olevat ohjeistukset:

Opastus on Helsingintien 50 ja Vanha-Jussin lenkin risteyksestä (Länsihajun koulun/K-Supermarket Hyppyrin liittymä (kts. kartta)

Ilmoittautuminen tapahtuu Länsiharjun koulun pihassa iltarastikärryllä (kts. kartta)

Lähdöt tapahtuvat klo 17-18.30 välisenä aikana. Radoilta täytyy olla pois viimeistään klo 19.30 mennessä. Muista ilmoittautua myös suunnistuksen jälkeen, jotta sinua ei aleta turhaan etsimään!

Kartan saa lähtöpaikalla (kilpailunomaisuutta hakevat). Karttoja toki myös saatavilla ilmoittautumisen yhteydessä iltarastikärryn läheisyydestä.

Lähtöön on matkaa vajaat 180 m (viitoitus), maali sijaitsee iltarastikärryn läheisyydessä (kts. kartta).

Rastimääritteet on painettu karttoihin, lisäksi lähtöpaikoilla myös irralliset rastimääritteet. Lähdöstä on viitoitus K-pisteelle.

Ratamestarin mietteet:

”Tätä kirjoittaessa voisi kuvitella, että joulu lähestyy, lunta tupruttaa sen verran tiuhaan tahtiin. No lähelle kuitenkin, voihan Intersport Lahti – Sprintti-iltarastien alkamista pitää jo melkein jouluna. Ratasuunnittelussa on pyritty huomioimaan yllättävän talviset ja lumiset olosuhteet. Lunta on talojen kulmilla vielä melkoisesti eli laajat kaarrokset kannattaa. Paikoitellen on myös liukkaita paikkoja, joten nastalenkkari tai erittäin pitävä nappulasuunnistuskenkä on vahva kenkäsuositus.

Edit: 12.4. Olosuhteet lähentelevät priimaa! Nappulakenkä hyvä valinta tai jopa ihan lenkkarillakin voi pärjätä. Muutamia liukkaita paikkoja toki edelleen on.

Ylimääräisiä kiellettyjä joita ei maastoon ole merkattu on karttoihin laitettu jopa pakonsanelemana. Lumiset vallit peittävät osan kulkuväylistä, joten niihin oli helppo laittaa violettia kielletyn reitin merkkausta (kts. kuva). Kaikilla radoilla on myös muita kiellettyjä alueita, tarkkana siis.

A- ja B-radan karttoihin on myös viljelty ylimääräisiä kiellettyjä kohtuuden rajoissa tuomaan hieman lisää haasteellisuutta. Todella hyvä taitoharjoitus siis luvassa varsinkin niille, jotka hakevat enemmän kisanomaista suorittamista. Selkeääkin baanaa on, jossa tossulle saa antaa kyytiä.

C-rata ei tällä(kään) kertaa jätä kylmäksi. Mukavaa sprinttisäksätystä ja myös helpompaa fyysistä toteutusta. Perherata eli D-rata on suunniteltu nimenomaan lapsille ja perheille. Ei liian vaikeaa, mutta ei liian helppoakaan, tarkkana siis saa olla. Tekemistä riittää varmasti ihan jokaiseen makuun, joka radalla.

Ei tämä mainoksesta mene, mutta ei teille tarvitsekaan mennä, tulette silti ?

Kuva: Lumet peittää kulkureitin.

Kuva: Ylimääräinen kielletty (ei merkattu maastoon)

Turvallisuussyistä Kaarikatu on merkattu karttaan kielletyksi. Ylitykset ainoastaan suojateitä pitkin, jotka merkattu karttaan ylityspaikan merkillä (kts. kuva)

Alla vielä ratakohtaiset matkat (mitattu lyhintä sallittua reittiä pitkin, lumisia olosuhteita ei ole huomioitu).

A-rata: n. 2,8 km
B-rata: n. 2,4 km
C-rata: n. 1,8 km

Perherata (D-rata): n. 1 km

Kartat ovat kokoa A4. Kaikkia ratoja on 1: 3000 ja 1:4000 mittakaavoissa.

Tapahtuma löytyy myös Rastilipusta.

Suunnistajan Kaupan auto hurauttaa myös paikalle!

Tutustuthan vielä Intersport Lahti – Sprintti-iltarastien yleisiin ohjeistuksiin osoitteesta https://www.ls37.fi/iltarastit/iltarastit-sprintti/

Sieltä löydät myös sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet.

Muistathan, että kyseessä on iltarastit, joten valvontaa tien ylityksissä ym. ei ole, joten varovaisuutta liikenteessä ja kunnioitetaan muita kanssaliikkujia.

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

-Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille

-Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastivaunussa

-Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen

-Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.

Tervetuloa tutustumaan sprinttisuunnistukseen koko perheen voimin!