Viestiliigan avauksesta Kevätyön viestistä sijat 8. ja 9.

Kevätyön viesti avasi suunnistuskauden Naantalin talvisissa olosuhteissa. Lahden Suunnistajien suoriutuminen Viestiliigan ensimmäisessä osakilpailussa oli vaihtelevaa – onnistumisia tuli, mutta niin myös pettymyksiä.

Naisten kilpailu lähti vahvasti liikkeelle, kun Karoliina Ukskoski onnistui suunnitelman mukaisesti antamaan LS:n viestille varman aloituksen tullen vaihtoon toiseksi nopeimpana.

 

Eerika Riutto teki tasaisen, oman tasoisen suorituksen, mutta viestin kärjen vahvat menijät saivat tehtyä eroon LS:n naisiin toisessa vaihdossa kuuden minuutin verran. Anna Närhi starttasi ankkuriosuudelle maukkaasta takaa-ajoasemasta sijalta yhdeksän ja napsikin edellä menevien suunnistajien selkiä kiinni pimenevässä illassa. Joukkueen hyvä nousukiito koki kuitenkin kolauksen radan puolivälissä, kun Naantalin haastavat maastot tekivät Närhellekin kepposet, mutta joukkue saavutti maalissa kaikesta huolimatta kelpo sijan 9.

 

Miesten viestin alkaessa oli taivas tummunut jo hyvinkin synkäksi.

 

Lahden Suunnistajien neljästä joukkueesta avausosuudelta nopeinten suoriutui kakkosjoukkueen Juha Sorvisto. Sorviston mukaan suunnistus oli haparoivaa ja rutiinit ruosteessa, mutta juoksu oli vahvaa. Ensimmäisessä vaihdossa LS:n joukkueiden sijat olivat 16, 31, 46 ja 61. Toisella osuudella ykkösjoukkue alkoi tehdä nousua Pauli Leinosen viedessä viesti ja joukkue nostikin toisessa vaihdossa sijoituksensa 14:sta. Leinonen kertoi vitosrastille tehdyn rastinottovirheen jättäneen hieman pahan maun suorituksesta, vaikka fyysinen kulku olikin hyvää. Toisessa vaihdossa joukkueiden sijoitukset olivat 14, 21, 50 ja 51. Viimeisellä osuudella Aleksi Anttolainen äityi hurjaan vauhtiin ja nosti osuuden viidenneksi nopeimmalla juoksulla LS:n joukkueen lopputuloksissa kahdeksanneksi. Samoin Viestiliiga-debyyttinsä tehnyt Ilian Angeli antoi kakkosjoukkueelle positiivissävytteisen lopun nostaen joukkueen loppusijalle 16. LS:n miesten kolmosjoukkue sijoittui sijalle 41, nelosjoukkueen viesti jäi kesken kakkososuuden jälkeen.

Seuraavana etappina Viestiliigassa on parin viikon päässä odottava Finnspring-viesti.

Kuvat: Suunnistusliitto/ Viestiliiga kuvapankki