Päijäthämäläiset Iltarastit Vierumäellä 24.8.

Päijäthämäläiset iltarastit suuntaavat tiistaina 24.8. Suomen Urheiluopistolle Vierumäellä. Iltarastivaunu parkkeeraa Vierumäki Areenan alapihalle, jossa on myös paljon parkkitilaa. Opastus tapahtumapaikalle on tieltä 4142 Urheiluopiston liikenneympyrästä.

Tällä kertaa radat kiertävät Haikulansuon ympäristössä, jossa on paljon polkuja ja kangasmaastoa mutta myös muutamia tiheämpiä ja vaikeampikulkuisia alueita. Radat on suunniteltu pääosin hyväkulkuiselle alueelle ja reitinvalinnoilla voi välttää pahimmat alueet.

A-rata 5,5 km: sisältää muutaman haastavamman rastipisteen sekä jonkin verran reitinvalintaa. Maastopohja suurimmaksi osaksi hyväkulkuista.

B-rata 4,4 km: rastipisteiltään A-rataa helpompi. Useilla väleillä on mahdollisuus hyödyntää polkuja ja sitten vain tarkasti rastille.

C-rata 3,0 km: runsasrastinen rata, jossa saa keskittyä tarkkaan rastinottoon.

D-rata 2,1 km: aloittelijoille sopiva helppo rata, jossa rasteille johdattelevat polut. Rastit näkyvät isoille kulku-urille ja rata kiertää koko ajan hyväkulkuisella kangasalueella.

Tämän viikon iltarasti-isäntänä toimii WestStar Oy.

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

-Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
-Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastivaunussa
-Metsään pääsee klo 17-19 (lokakuussa lauantaisin klo 11-13), joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli. Paluu kesällä metsästä viimeistään klo 20.30. Syyskuussa klo 20.00. Lokakuussa klo 14.30.
-Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen
-Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.

Tervetuloa Vierumäelle !

Toivottaa ratamestari Marko Väisänen