Venla- ja Jukola- joukkueet valmiina kohti Napapiiri-Jukolaa!

Pitkääkin pidempi odotus on ohi ja vihdoinkin Jukolan viestin aika!

Napapiiri-Jukola 2021 suunnistetaan tulevana viikonloppuna 21.-22.8. Rovaniemellä. Kilpailukeskus sijaitsee Mäntyvaaran raviradalla. Kilpailualuetta hallitsee laaja ja suhteellisen loivapiirteinen mäkialue Vennivaara. Napapiiri-Jukolan on maastollisesti monipuolista ja melko nopeaa, josta löytyy niin nopeita kankaita + avokalliomaata kuin hidastavia suo- ja kivikkoalueitakin. Ajankohtana elokuu tuo vielä tietyn lisämausteen tapahtumalle, ainakin Jukolan jussit saavat tällä kertaa nauttia yöttömän yön sijaan todellisesta yösuunnistuksesta! Aurinko nimittäin laskee lauantaina 21.8. noin klo 21.30 ja nousee sunnuntaina 22.8. noin klo 5.13. Jukolan viestin kuudennellakin osuudella on siis hyvä varata lamppua matkaan, ainakin kärkijoukkueiden osalta.

Taidollisesti ja fyysisesti tullaan siis näkemään jälleen kerran yhdet upeimmista Venlojen ja Jukolan viesteistä!

Millä järjestyksellä ja mietteillä sini-puna-valkonuttujen 1.joukkueet iskevät Napapiiri-Jukolan kimppuun?

Kovaa jälkeä kotimaisessa Viestiliigassakin tehnyt naisten 1.joukkue lähtee kamppailemaan Venlojen viestin kärkisijoista seuraavalla kokoonpanolla:

 1. osuus (7,3 km): Karoliina Ukskoski
 2. osuus (5,4 km): Anna-Kaisa Anjala
 3. osuus (9,1 km): Anna Närhi
 4. osuus (8,5 km): Minna Kauppi

”LS:n naisten laajasta tasosta kertoo se, että meillä on seurassa viisi Viestiliiga -voittajaa tältä kesältä, joten ykkösen valinta ei ollut helppo. Myös kakkosjoukkueelta voi odottaa hyviä sijoituksia, sillä joukkueessa suunnistaa suoraan Maailman Cupista Rovaniemelle saapunut Laura Ramstein, Anniina Taipale, Elisa Mattila ja Eerika Riutto”, sanoo joukkueenjohtaja Virpi ’Vipe’ Remahl.

”Jukolan siirtyminen elokuulle on antanut LS:n naisille enemmän aikaa hitsautua joukkueena, hioa osuuksia kesän Viestiliigoissa ja viritellä kisakuntoa kohti kauden päätavoitetta. Viestiliigassa ollaan oltu kärkikahinoissa koko kausi, joten on lupa odottaa hyviä sijoituksia myös Venloista, vaikka mukana onkin maailman parhaat seurajoukkueet. Venloihin lähdetään selkeästi parantamaan kahden vuoden takaista Kangasalan 10.sijaa. Tarkkoja sijoitustavoitteita on vaikea asettaa, kun ihan tarkkaan ei ole selvillä, ketä kovia joukkueita on tulossa ulkomailta. Selvää on, että menestyminen vaatii koko joukkueelta nappisuorituksia”, Vipe jatkaa.

Aloitusosuutta vievä huippukuntoinen Karoliina Ukskoski lähtee luottavaisin fiiliksin matkaan. Ja miksei ei lähtisi, onhan takana todella onnistunut Viesti- ja Suunnistusliiga-viikonloppu.

”Hyvillä fiiliksillä kohti Venlojen aloitusta! Kunto ja vire on ollut hyvä ja hyviä kisoja alla viime viikoilta. Maastotyyppi tuntuu kotoisalta ja viihdyn siellä, joten sen suhteen luottavaisin mielin liikkeelle. Tavoitteena on tehdä hyvä varma aloitus alle minuutti keulasta. Tarkoitus on tarkkailla tilannetta kärjen takana, koska sieltä on hyvä naulata rastit ja kuitata muiden virheet”, kommentoi Karoliina.

Toista osuutta vievä, Viestiliigassakin vahvaa jälkeä tehnyt Anna-Kaisa Anjala myöntää, että perhosia on vähän vatsassa.

”Jännittää, mutta hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä lähdetään kisaan. Kunto on hyvä ja tavoitteena varma suoritus suunnistaen tarkasti. Todennäköistä on, että 2.osuudella on porukkaa, joka pitää vauhtia ja jota voi tarvittaessa hyödyntää, mutta valmistaudun myös suunnistamaan yksin. Kompassi tulee olemaan tärkeässä roolissa kisamaastossa”, toteaa Anna-Kaisa.

Kolmannelle, pisimmälle osuudelle LS-37 ja Remahl heittää kokeneen, monissa liemissä keitetyn ja todellisen tiimipelaajan Anna Närhen!

”Mahtavaa lähteä Venloihin, sillä kunto on ollut nousussa ja viime viikonlopun Viestiliiga antoi sopivasti itseluottamusta. Viimeksi pääsin Venloissa juoksemaan vuonna 2018 Hollolassa, joten erittäin innostunein ja odottavin fiiliksin lähdetään taitopääedellä tekemään tarkkaa suunnistusta. Venlojen viesti sytyttää, joten annetaan palaa täydellä sydämellä ja lähdetään nauttimaan kisasta”, hehkuttaa Anna.

Ankkuriosuutta vie itseoikeutetusti joukkueen äitihahmo ja kapteeni Minna Kauppi!

”Meidän taktiikkanamme on Suunnistaa kovaa! Kisaan lähdetään luottavaisin mielin hyvällä ’pöhinällä’, sillä kaikki naiset on tosi hyvässä kunnossa ja menestysnälkä on kova! Tyttöjen kanssa olemme puhuneet, että joukkueella on jopa 5 sakkiin kaikki mahdollisuudet olemassa”, kuittaa Minna.

 Venlojen viesti starttaa yhteislähdöllä la 21.8. klo 13.44 ja voittaja on selvillä arviolta noin klo 16.51.

Alla vielä tarkemmat osuuksien tarkemmat tiedot.

OsuusOsuuspituusNousuAikaVaihto
1.7,3 km70 m45 min14:30
2.5,4 km50 m33 min15:03
3.9,1 km110 m56 min15:59
4.8,5 km90 m52 min
Yhteensä30,3 km320 m3 h 6 min

Miesten iskukykyinen ja nälkäinen ykkösseitsikko hyökkää Jukolan yöhön seuraavalla kokoonpanolla:

 1. Philipp Von Arx
 2. Mikael Fabritius
 3. Pauli Leinonen
 4. Aki Saari
 5. Petteri Huikko
 6. Juha Sorvisto
 7. Aleksi Anttolainen

Miesten 1. joukkueen tahtotila on varmasti kunnossa ja joukkueenjohtaja Matias ”Hero” Sankarilla onkin vahva luotto, että miehet pistävät parastaan juuri oikealla hetkellä, hieman toki alavireisesti menneen Viestiliigan jälkeen.

”Parin vuoden odotuksen jälkeen joukkueella on kova tahto näyttää osaamistaan Jukolassa. Parissa vuodessa koko joukkue on kasvanut, ja tuntuu että suurin osa joukkueesta on elämänsä kunnossa. Mikä tärkeintä, niin kaikki miehet ovat pysyneet terveinä, ja viivalle saadaan paras mahdollinen joukkue.

Joukkue on pyritty laatimaan miesten vahvuuksien mukaan, mikä varmasti näkyy siinä, että juoksujärjestys ei yllätyksiä tuo. Oman lisänsä tuova pimeys ei aiheuta ylimääräisiä ongelmia, vaan luotto yösuunnistuksen taitamiseen on kova. Tämän vuoden Jukolassa tavoitteiden asettaminen on haastavampaa kuin aiemmin, koska vallitsevan tilanteen takia on varmasti poisjääntejä myös kovissakin joukkueissa. Mutta siitä lähdetään, että kahden vuoden takaista sijoitusta parannetaan.

Viime viikonlopun Hämeen rastiviesti sujui osittain alavireisesti, mutta siitä en murehdi liikaa, koska kaikki ovat kauden aikana näyttäneet hyvää kuntoaan ja suunnistusosaamistaan. Tarkoituksena on lähteä nöyrin mielin rasti rastilta ja osuus osuudelta tekemään omaa hyvää suoritusta. Olen varma, että tällä päästään parhaaseen lopputulokseen”, kommentoi Matias.

Viidettä osuutta vievä huippuvireinen ja joukkueen hengen luoja Petteri Huikko tietää, että joukkue on valmiina taistoon.

”Meillä oli heikko kenraali Viestiliigassa, mutta eikös se heikko kenraali tiedä vain hyvää!? Nöyrästi ja rohkeasti rastiväli kerrallaan. Ei kai siinä muu auta. Oikotietä onneen ei ole! Pelko pois, valmiina ollaan! Nyt kun yöosuuksia on entistä enemmän niin uskon vahvasti, että se palvelee meitä paremmin. Upea viesti tulossa ja kamppailu kärkipaikoista tulee olemaan kovaa”, kommentoi Huikko.

Ankkuriosuutta taituroiva, varmaakin varmempi taitopäällikkö ja joukkueen kapteenina toimiva Aleksi Anttolainen lupaa loppuun asti taistelevaa tiimiä!

“Kyllä miehet lähtee kauan odotettuun Napapiiri Jukolaan vuosikymmeniin kovimmilla joukkueella. Ykkösjoukkueen runko on tällä hetkeltä perustasoltaan niin tasainen, että joukkue on pystytty rakentamaan hyvin pitkälti urheilujoiden vahvuuksien mukaan. Mikä tärkeintä, nälkää on! Valmennuspäällikkö-pelaajakapteenin roolissa on päässyt näkemään sen, että jokainen äijä on odottanut tätä viikonloppua vesikielellä.  Historian pimeimpään Jukolaan viestiin lähdetään antamaan kaikki mitä miehistä irti lähtee! Se on varmaa että Rovaniemellä nähdään ahnas ja loppuun asti taisteleva LS-37” kuittaa Aleksi. 

Jukolan viesti lähtölaukaus tapahtuu lauantaina 21.8. klo 23.00 ja Jukolan viestin voittaja tiedetään sunnuntai aamuna arviolta klo 07.05.

  
 OsuusOsuuspituusNousuAikaVaihto
1.12,9 km pimeä230 m74 min00.14
2.12,9 km pimeä230 m74 min01.28
3.16,6 km pimeä300 m93 min03.01
4.9,1 km pimeä120 m50 min03.51
5.8,9 km pimeä120 m50 min04.41
6.11,0 km hämärä/valoisa180 m59 min05.40
7.16,4 km valoisa280 m85 min 
Yhteensä87,8 km1460 m8 h 5 min

LS-37 lähtee yhteensä viisi Venla-joukkuetta ja viisi Jukola-joukkuetta. 2.- 5.joukkueiden alustavat juoksujärjestykset voi käydä tarkistamassa täältä.

YLE välittää tuttuun tyyliin molemmat viestit suorana! Viritä siis vastaanottimet jälleen sini-puna-valkoisin värein ja kannusta LS-37 joukkueet huippuvetoihin Napapiiri – Jukolassa!