Venlojen viestistä upea yhdeksäs sija ja paljon hyviä suorituksia

Rovaniemellä järjestetyssä Venlojen viestissä saatiin onnistumisia laajalla rintamalla kaikkien viiden Venlajoukkueen osalta. Kruununa oli ykkösjoukkueen upea yhdeksäs sija. Menestystä kokeneelta ja nimivahvalta ykkösjoukkueelta kauden viestiliigaosakilpailujen perusteella osattiinkin odottaa, mutta muissakin LS joukkueessa tehtiin kovia suorituksia.

Lahden Suunnistajien ykkösjoukkue suunnisti napapiirillä kokoonpanolla Karoliina Ukskoski, Anna-Kaisa Anjala, Anna Närhi ja Minna Kauppi. Avausosuudella Karo teki varmaa työtä tuoden joukkuen vaihtoon sijalla 25 kahden puolen minuutin erolla kärjessä vaihtaneeseen Hiidenkiertäjiin. Koko osuuden kärkipaikoilla heilunut Karoliina oli ensimmäisessä väliajassa jopa kärkipaikalla. Maalissa Karo oli suoritukseensa tyytyväinen. Hän totesi suorituksen olleen hyvää ja perusvarmaa suorittamista, eikä matkan varrella virheitä sattunut. Kakkososuudella Ansku teki todellisen tykkijuoksun tuoden joukkueen vaihtoon sijalla kolme. Osuuden loppuvaiheilla joukkue toisensa jälkeen tuntui sortuvan virheisiin, mutta nähdyn perusteella Ansku ei virheisiin sortunut. Osuusajoissa Ansku osuutensa kolmanneksi nopein. Kolmannella, peräti 9,1 km pitkällä osuudella, Anna teki tasaista ja varmaa työtä. Osuuden päätteeksi tulostaulu näytti Annalle sijaa 13 tarjoten näin ollen Minnalle oivan lähtöpaikan ankkuriosuudelle. Minna eteni maastossa todella vauhdikkaasti ja vakuutti suorituksellaan myös Ylen selostajan Markku Mäkäräisen ja kommentaattorin Janne Salmen. Suoritusta kuvailtiin fenomenaaliseksi. Ylen haastattelussa Minna kuvaili totutun värikkäästi suoritustaan ja kertoi suunnistuksen sujuneen alun pientä ja lopun vähän isompaa pummia lukuunottamatta hyvin. Onnittelut koko joukkueelle!

Kakkosjoukkueessa suunnistivat Laura Ramstein, Anniina Taipale, Elisa Mattila ja Eerika Riutto. Itävaltalainen maajoukkuesuunnistaja Laura toi joukkueensa vaihtoon sijalla 53. Toisella osuudella Anniina pisti vilkun päälle ja kelasi osuuden seitsemänneksi nopeimman osuusajan nostaen joukkueen peräti sijalle 25. Kolmannella osuudella Elisa jatkoi joukkueen vahvaa menoa nipistäen Anniinan sijasta vielä yhden vaihtaen sijalla 24. Vahvaa  tekemistä nuorilta suunnistajilta. Ankkuriosuudella Eerika Riutto pääsi näin ollen kovaan seuraan. Kakkosjoukkueen sijoitus maalissa oli hienosti 54.

Kolmosjoukkue sijoittui viestissä kokoonpanolla Eevamari Rauhamäki, Saara Kukkonen, Emmi Kiljunen ja Lilia Karttunen sijalle 134. Nelosjoukkue puolestaan kokoonpanolla Aino Kuusela, Iida Peltonen, Aino Simola ja Virpi Remahl sijoittui sijalle 247. Vitosjoukkueessa juoksivat järjestyksessä Ylvi Kastner, Kirsi Koivuniemi, Anna-Lea Rantalainen ja Anna Mashina. Itävaltalainen maajoukkueessakin esiintynyt Ylvi täräytti kovan avausosuuden vaihtaen sijalla 42. Hyvän alun saanut joukkue jatkoi mainiota menoa läpi viestin ja saavutti hienon sijan 104.

Venlojen viestin tulokset. LS-37 I. LS-37 II. LS-37 III. LS-37 IV. LS-37 V