Takana jännittävä ja menestyksekäs äitienpäiväviikonloppu

Viikonloppuna suunnistuskansan katseet kiinnittyivät valtaosin Kouvolan Elimäen Hangasmäellä juostuun KevätSuunnistukseen, jonka yhteydessä kilpailtiin lauantaina Suunnistusliigan ja sunnuntaina Viestiliigan osakisat.

Lauantain parhaasta menestyksestä Kevät-keskarilla vastasi naisten pääsarjassa kolmanneksi sijoittunut Karoliina Ukskoski, joka löysi menoonsa kaivattua aggresiivisuutta sekä mikroreitinvalinnat kohdalleen. Miesten pääsarjassa Aleksi Anttolainen oli mukavasti 8. maastosuunnistuskauden avauksessaan, vaikka suorituksesta jäikin Allulle nälkää tuleviin koitoksiin.

Sunnuntaina avattiin tämän kauden Viestiliiga Kymen Rastiviestin muodossa. Kiteytän tähän Juha Sorviston lähteyksen perusteella tekemää analyysiä miesten ykkösjoukkueen suorituksesta. Viestin aloittaja Mikael Fabiritus eli Mimmi tuli kärkiletkassa ja teki sen tärkeimmän, mitä avausosuudelta vaaditaan; sijoitus 5. vain 9 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Tuomo Lahtinen hallitsi erinomaisesti suunnistuksen ja tuli vaihtoon sijalla 3 (+1.11). Kolmannella osuudella Pauli osasi tehdä ratkaisuja siellä, missä jopa maailmanmestarit tekivät virheitä ja viiletti vaihtoon toisena + 2 sekuntia ensimmäisestä. Neljännellä osuudella Petteri Huikko taisteli neljännen osuuden miehen lailla viimeaikaisista vastoinkäymisistä huolimatta suoriutuen suunnistuksesta erittäin hyvin. Ankkuri Aleksi Anttolainen pääsi matkaan hienolla paikalla, kolmantena +1.17 kärkeä perässä. Allulla oli hyviä valintoja radan alkupuolella ja pelimiehen elkeitä sopivissa paikoissa. Fyysisesti ei ollut ihan paras päivä ja muutama heikompi ratkaisu toi miehet kuitenkin hienolle loppusijalle 6, +2.33 voittajajoukkue Koovee:lle jääneenä.

Naisten viestin avasi loistavasti Karoliina Ukskoski virheettömällä suorituksella tuoden sinipunavalkoiset värit 23 sekuntia kärjestä sijalla 2 vaihtoon. Minna Kaupista oli kiva tulla äitienpäivästä huolimatta kisoihin pitkästä aikaa. Tarkasti ja suoraviivaisesti edennyt nopeimman osuusajan tykittänyt Minna nosti joukkueen jo turvallisen tuntuiseen johtoon + 2.44 ennen seuraavana vaihtanutta SK Pohjantähteä. Ensimmäistä kertaa LS:n paidan päälle viestikisaan pukenut ankkuri, Anna Närhi, jumittui hieman yhdellä rastivälillä hankalaan maastokohtaan ja Venla Harjun meno oli vaan kerta kaikkiaan sen verran kovaa, että TP ehti tällä kertaa edelle. Naistriomme otti upean sijan 2, +22 sekuntia TP:sta jääneenä.

KevätSuunnistuksen kaksipäiväisten kansallisten kilpailujen yhteistuloksissa kolmen parhaan joukkoon tuli sijoituksia laajalla rintamalla. Ykkössijoja napsivat Helmiina Nurmela (D14), Hermanni Latonummi (H12), Aaro Yrjölä (H12TR), Elmo Kiiskinen (H10RR), Juuso Ketonen (H18) ja Jani Hämäläinen (H46). Kakkossijoille ylsivät Eevert Nurmela (H12), Siiri Siikanen (D10RR), Leena Keskinarkaus (D40), Anu Nurmela (D45), Pia Molnar (D55), Vili Väkeväinen (H18), Ari Hämäläinen (H40) ja Markku Salo (H80). Kolmansia olivat Anna Mashina (D40), Petri Kiiskinen (H40) ja Geza Molnar (H60). Myös muilta hyviltä sijoilta löytyi ällässäläisiä.

Lauantaina nuorten EM-/MM-näyttökilpailujen maastotestissä Kisakalliossa Pyry Willman oli nopein poikien H20-sarjan 11,3 kilometrillä.

Onnittelut viikonlopun menestyjille!