Omatoimirastit Santaveräjällä 10.-16.5.

Viikon 19 omatoimirastit ovat Santaveräjän kartalla. Kesällä mäntykankailla saa kärsiä paljon heinästä, mutta nyt se ei ole ehtinyt kasvaa ja maasto onkin parhaimmillaan suunnistukseen. Kartan kasvillisuuskuvaus alkaa olemaan vanhentunut, mutta  suuresti se ei suunnistusta haitta. Omatoimirastien parkkeeraus on sovittu perinteisesti seurantalon pihaan, osoitteeseen Tenniläntie 800. Talon molemmille puolin mahtuu yhteensä noin 20 autoa. Maali on lähellä parkkipaikkaa, lähtö noin kilometrin päässä.

Ainakin alkuviikon suunnistajat pääsevät vielä nauttimaan talven viimeisistä lumista. Supan pohjilla on paikoin paljonkin lunta. A-rata on reipas 6 km ja sisältää vauhdikasta kangasta ja tiukka suppasuunnistusta. B-radalla on myös vaihtelua, mutta on taidollisesti helpompi kuin A-rata. C-radalla on pyritty hyödyntämään parasta aluetta mahdollisimman paljon ja D-rata tukeutuu lähikankaan polkuihin ja linjoihin. Lisäksi on tarjolla taitoharjoitus osin samoin rastipistein seuran torstaiharjoituksena 20.5.

Korona-aikana omatoimirastit on tarkoitettu yksin tai perhepiirissä suunnistettavaksi, ei ryhmäharjoittelua. Tervetuloa suunnistamaan!

Tapahtuman sivu Rastilipussa