Valmennuksen kuukausikatsaus 3/2021 – Kaisa Salin ravintoluento, Taitonurkkaus ja Pyryn terveiset ?❤️?

Lumonite

Epävarmat ajat jatkuvat tulevien leirien ja kisojen osalta jatkuvat. Varmaa on että valo lisääntyy #lumonite ja kehittyä pystyy myös ilman leirejä ja kisoja. Nyt on aikaa kyntää, istuttaa ja odottaa rauhassa sadunkorjuuta – senkin aika vielä tulee!

Muistakaahan siis treenata ja kehittää itseänne – mukaan henkisesti pääsee ainakin seuran ryhmässä stravassa – linkki ryhmään

Olkaahan yhteydessä jos kysymyksiä tai huolia ilmenee – AAA

 

Helmikuu

Sprinttipäivä Helsingissä

Turun leirin peruuntuessa suuntasi 10 hengen iskujoukko isolle kirkolle hakemaan vaihtelua Lahden alueen tuttuihin kortteleihin.

Ohjelmassa oli Pasilassa prologi + takaa-ajo ja maailman cupin sprinttiviestistä tutuissa maisemissa vauhdikkaita suunnistusvetoja. Pasila ei päästä helpolla..

Sprinttipäivän haasteisiin analyysien kautta pääset tutustumaan täältä.

 

Ylläksen leiri

Ylläksen leiriltä lähdettiin hakemaan vaihtelua tämän hetken korona-arkeen. Hiihtoloma tarjosi mahdollisuuden hiihtää ja seurata hiihtoja oikein olan takaa. Mieli lepäsi, urheilija tekivät jotain muutakin… Kuuden hengen iskujoukko (AA, AG, EG, NA, HA, KU ajoittain letkassa nähtiin myös VV) kokosi yhteensä treeniä noin 150h tunnin edestä.

Runsas määrä hiihtokilometrejä ja pari tehokasta mäkitreeniä jaksavampana kohti kevätkelejä.

”Kunto ei ole enään niin keskeneräinen” 😉

 

Arkitreenit

Arkitreeneistä tarkemmat infot löytyvät Koronaohjeistuksista 15.3

 

Taitonurkkaus ja -porkkanat

Kuukausittainen taitonurkkaus.

  1. Urheilijan analyysi omasta huippukisasuorituksesta ja siihen johtaneista toimista yms.
  2. Kokeneempi keskustelemassa jostain taitoon liittyvästä (vahvuuksien mukaan)
  3. Lähiaikojen kisojen taitoporkkanoiden käpikäynti

Jos sinulla on toiveita mistä aiheista tai miten suunnistustaitoa, kisavalmistautumista, kisanaikaista suorittamista yms. käsitellään voit laittaa toiveet tähän-kyselyyn.

Taitoporkkanat

Urheilijat tekevät pareittain tai ryhmissä tärkeään kisaan mallivälejä/ratoja ja niiden pohjalta case-”tehtäviä”. Urheilijat käyvät ensin henkilökohtaisesti läpi rastivälit ja noin viikkoa ennen kisaa käydään taitoporkkanat yhdessä läpi.

Esim. Henkka ja Hutteri suunnittelee ja julkaisee Task-kevätyön (Pitkä vauhdikas ykkösväli, jalka ei ole herkimmillään, olenko kunnossa sittenkään. Kuinka handlaat tämän ja seuraavat välit. Miten reagoit tilanteeseen) kaksi viikkoa aikaisemmin.

Viikko aikaa kirjoittaa ja piirtää omat “vastauksensa”.

Läpikäynti n. viikko ennen kilpailua… avointa keskustelua!

Lähtökohtaisesti jokainen edustuksen urheilija valmistelee johdetusti hänelle jaettuun kisaan taitoporkkanen muilla. Jos haluat tehdä taitoporkkanan johonkin tiettyyn kisaan ole yhteydessä Alluun ?

 

Kaisa Salin ravintoluento

Asioita, joita käsitellään

  • ravitsemuksen merkitys urheilijalle
  • energiantarve ja energiansaatavuus (sekä RED-S ja siitä aiheutuvat haitat)
  • ruokavalion laatu (”terveellisyys” (esim. kasvikset), hiilareiden tarve kestävyysliikkujalla, proteiinin laatu ja ajoitus)
  • kilpailuravitsemus: kilpailuun valmistautuminen, kisan aikainen ravitsemus (suunnistuksessa vain pisimmät matkat), tutkitusti toimivat suorituskykybuusterit ja niiden turvallisuus (kofeiini, nitraatti)
  • tarvitseeko urheilija ravintolisiä ja jos niitä päättää käyttää, mitä tulee huomioida

Luennon aikana on myös mahdollisuus kysellä ja kommentoida. Mutta silti mikäli jollakulla on vaikkapa jokin tietty spesifi ongelma, voi toki sitä kysyä minulta jo etukäteen, jotta osaan varmasti ottaa sen mukaan luennolle! -> etukäteiskyssärit Vipelle

Luennosta tulee kaikille osallistujille jakoon pdf-moniste ja luentotallenne on katsottavissa n 2kk luennon jälkeen, jos joku ei pääse tuolloin linjoille…

 

Maalis- ja huhtikuun tärpit

20.3 Tarjolla kaksi sprinttiharjoitusta (Hennala + Saksala) omatoimisesti toteutettavaksi – linkki kalenteriin

20.3 klo 17.00 Kaisa Salin ravintoluento – linkki kalenteriin

21.3 klo 18.00 Avoin edustuksen palaveri – linkki kalenteriin

2.4 Taitonurkkaus (tarkentuu lähiaikoina) – linkki kalenteriin

2.-5.4 Pääsiäisjahti, Lahti ja pääkaupunkiseutu (järjestely täsmentyvät korona- ja lumitilanteen mukaan) – linkki kalenteriin

9.4 Kevätyönviesti, Naantali. Viestihalukkuudet Irmaan 26.3 mennessä – linkki kalenteriin

14.4 Keskiviikko klo 15-> Tasotesti, ilmoittautuminen Suomisportiin 5.4 mennessä – linkki kalenteriin

 

Urheilijan terveiset 2021/3

Tämän kertaiset urheilijat terveiset tulevat yhdeltä seuran ”kevyimmät tossut” omaavalta kiiturilta. Ja nehän kuuluvat tällä kaudella viimeistä vuotta junnusarjoissa viihtyvälle viime syksyn SM-erikoispitkän pronssimies Pyry Willmanille!

Kuva: Ari Hämäläinen

 

”Alkuvuosi on lähtenyt hienosti käyntiin harjoittelun osalta. Olen pysynyt terveenä eikä harjoitteluun ole tullut taukoja.

Kuluneen talven aikana olen Porissakin päässyt pitkästä aikaa hiihtämään runsaasti. Tehokkaat mutta rauhalliset hiihtoharjoitukset ovat vahvistaneet peruskuntoa sekä keskivartaloa. Tämän myötä juoksu tuntuu nyt paremmalta kuin koskaan. Keskivartalon kasvanut voima on tuonut juoksuharjoitteluun uutta ajatusta ja kovat lenkit ovat tuntuneet hyviltä. Seuraava tavoitteeni harjoittelussa on nostaa entisestää vauhtireserviä ja alkaa tekemään suunnistusharjoituksia heti kun kelit sen sallivat.

Tulevalle kaudelle olen asettanut kovat tavoitteet, koska se on viimeinen kauteni nuorissa. Pyrin aikaisempien vuosien tapaan kiertämään kaikki kovimmat kisat, niin henkilökohtaiset kuin viestitkin. Aikaisemmista vuosista poiketen yritän keskittyä ja valmistautua tärkeimpiin kisoihin aikaisempaa paremmin. Kevään tärkeitä kisoja ovat nuorten näyttökisat, viestiliiga ja SM-keskimatka.

Tällä hetkellä olen täysipäiväinen urheilija, sillä seuraavaksi vuorossa on varusmiespalveluksen suorittaminen, joko Puolustusvoimien urheilukoulussa tai Porin prikaatissa.

Odotan jo suurella innolla tulevia kisoja ja leirejä missä pääsen näkemään ja haastamaan muita!

 

”Mennään eteenpäin!”

#?❤️? #ls37