Fin5-suunnistusviikko 2022 kilpaillaan ja nautiskellaan Orimattila-Lahti-Hollola akselilla!

Kuva: Anneli Vainik

Vuoden 2022 Fin5-suunnistusviikko juostaan 12.-17.7.2022 Orimattilassa, Lahdessa ja Hollolassa. Järjestävinä seuroina toimivat yhteistyössä Rastivarsat Orimattilasta, Lahden Suunnistajat -37 ja Hollolan Urheilijat -46.

Fin5- suunnistusviikko alkaa tiistaina 12.7. ja ensimmäiset kaksi osakilpailua (pitkä- ja keskimatka) käydään Orimattilan Sammaliston “tulisilla” ja haastavilla avokalliobaanoilla.  Sammaliston upeissa maastoissa suunnistettiin viimeisimpänä arvokilpailuna SM-keskimatka 2010. Näitä kahta ensimmäistä osakilpailua isännöi Orimattilan Rastivarsat.

Torstaina on suunnistusviikon välipäivä, jolle on suunnitteilla suppailtarastit sekä suunnistajien golfkilpailu. Lisäksi tavoitteena on järjestää viikon aikana useamman osakilpailun tarkkuussuunnistuskilpailusarja.

Perjantai-iltana homman ottaa haltuun Lahden Suunnistajat -37, kun rastiviikko kansa siirtyy rallattelemaan sprinttiä Lahden keskustan ja Matkakeskuksen lähettyville. Tämä suunnistusviikon kolmas osakilpailu tulee samalla olemaan Lahden Suuunnistajien vuoden 2023 SM-sprintin esikilpailu.

Lauantaina siirrytään Hollolaan, Tiirismaan upeille ja jylhille rinteille, kun vuorossa on neljäs osakilpailu keskimatkan muodossa Hollolan Urheiljat -46 järjestämänä.

Suunnistusviikon päättää Lahden Suunnistajien isännöimä pitkänmatkan kilpailu nopeissa, mutta silti niin haastavissa Messilän ja Tapanilan maastoissa!

Suunnistusviikko juostaan poikkeuksellisesti neljästä eri kilpailukeskuksesta ja tästä syytä tarjolla onkin sitä olennaisinta eli täysipainoista suunnistusnautintoa viiden osakilpailun verran. Suunnistusviikolle odotetaan osanottajiksi maan parhaimmisto ja yhteensä noin 2500-3000 osanottajaa kilpa- ja kuntosarjoihin.

Kaksi WRE-osakilpailua, koko viikon kestävä netti-tv-lähetys, monipuoliset maastot, pitkää ja lyhyttä matkaa, lomailua ja puuhaa koko perheelle; Näistä, sekä monesta muusta asiasta rakentuu Fin5-suunnistusviikko 2022 Orimattila-Lahti-Hollola!

Virallisesta Fin5-suunnistusviikko 2022 Orimattila-Lahti-Hollola lehdistötiedotteesta voit käydä lukaisemassa järjestäjäseurojen puheenjohtajien Jorma Hämäläisen (RaVa), Kauko Suhosen (LS-37) ja Anneli Vainikin (HU-46 suunnistusjaosto pj.) kommentit ja tunnelmat kun nimet saatiin sopimukseen yhteistyössä Suomen Suunnistusliiton kanssa.

LEHDISTÖTIEDOTE FIN5 2022