Valmennuksen kuukausikatsaus 2021/2 – Muutoksia tapahtumiin, valmentajakoulutukset ja Minnan terveiset ūüíô‚̧ԳŹūü§ć

Korona tekee muutoksia tapahtumiin ja kotikunnan lenkkipolut ja hiihtoladut tulevat tutuksi. Vaikka leirien ja kisojen siirtyminen tai peruminen varmasti koettelee itsekunkin motivaatiota kannattaa asia kääntee niin, että nyt on loistavasti aikaa keskittyä perusharjoitteluun. Kun kaikki ylimääräinen reissaaminen jää pois, jää aikaa paremmin toteuttaa fysiikkaharjoittelua sekä palautumiseen Рtämä on hyvä lähtökohta ottaa askel seuraavalle tasolle. Käytä aika hyödyksi ja ole entistä valmiimpi kuin kisakausi starttaa!

Tammikuu

Sprinttimaestro Teemu tarjosi taas priimaa Tammikuun kotileirillä!

Tammikuun kotileiri 15.-17.1 toteutettiin talvisissa olosuhteissa. Treeniviikonloppu laitettiin käyntiin voimavalmentaja Aki Laitisen vetämällä voimademolla. Voimademosta otettuja videoita saa Allulta.

Akin tiivistykset kestävyysurheilijan voimaharjoittelusta:

  • Lajinomaisesta harjoittelusta tulee lihaskest√§vyytt√§. Selke√§t voimaharjoitukset perusvoima-maksimivoima-nopeusvoima. ‚ÄĚEnnemmin tehokkaasti ja v√§h√§n v√§hemmill√§ toistoilla‚ÄĚ
  • Liikkeit√§ my√∂s mahdollisimman isoilla liikeradoilla ‚Äď syv√§kyykky yms.
  • ‚ÄĚMicroannokset‚ÄĚ ‚Äď lyhyet voimatreenit esim. Kaksi p√§√§liikett√§ 3×5/liike kohtuullisen suurilla painoilla (huomioi hyv√§ monipuolinen verryttely)
  • Keskikropan tukilihaksisto mukana voimatreeneiss√§ erilaisilla aktiivisilla lankkuvariaatioilla yms.

Viikonlopun treenit käytiin talvisessa kelissä. Kovien pakkasten takia sprinttipäivä siirrettiin sunnuntaille ja lauantaina käytiin nautiskelemassa mahtavista hiihtokeleistä pitkän peruskestävyysharjoituksen muodossa.

Sunnuntaina sprintattiin tiukka kisanomainen setti Suunta Jyv√§skyl√§n ja Kuopion Suunnistajien kanssa ‚Äď aamup√§iv√§ll√§ prologi ja takaa-ajo sek√§ iltap√§iv√§st√§ suunnistusvedot Knockout-sprintin hengess√§! ¬†Takaa-ajon hajonnot tarjosivat v√§h√§n spekuloitavaa, mutta muuten tarjolla oli taattua priimaa by Teemu.

Jälleen isot kiitokset harjoitusten järjestäjille ja runsaalle määrälle koutseja! Sprinttipäivän tunnelmiin pääset palaamaan PaLen tekemän videon muodossa

 

Kausikeskustelut

Lähes kaikkien seuran valmennusryhmäläisten kanssa on käyty valmennuspäällikkö Allun johdolla. Tällä hetkellä 25 urheiljan kanssa käydyt keskustelut ovat olleet erittäin antoisia ja antaneet valmennuksella hyvän kuvan urheilijoiden tavoitteista ja ajatuksista urheilua kohtaan.

Yleisin√§ nostoina keskusteluista ūüėä

‚ÄĚSuurviestit ja viestiliiga kiinnostavat, ja niiss√§ p√§rj√§√§minen ajaa vahvasti eteenp√§in.‚ÄĚ

‚ÄĚKisavalmistautumiseen sek√§ ‚ÄĚsuorituksen‚ÄĚhallintaan (omien ajatusten ja tunteiden hallintaan kisanaikana) kaivataan lis√§√§ ty√∂kaluja‚ÄĚ

‚ÄĚEl√§m√§n kokonaisuuden toimiminen suuressa roolissa! Hyvinvoiva ihminen menestyy! Tekemisest√§ pit√§√§ nauttia!‚ÄĚ

 

Valmentajakoulutukset ja valmentaja osaamisen kehittäminen

Suunnistusliiton valmentajakoulutuksiin seuran valmentajia osallistuu seuraavasti.

Taso 1 ‚Äď Koulutus on tarkoitus j√§rjest√§√§ SM-ryhm√§l√§isille ja halukkaille seurassa kev√§√§n/kes√§n aikana. Lis√§tiedot my√∂hemmin

Taso 2 ‚Äď Petteri Huikko, Matias Sankari, Tuomo Niskanen, Niko Vaenerberg

Taso 3 ‚Äď Aleksi Anttolainen, (Pauli Leinonen)

Jos olet kiinnostunut osallitumaan taso 1 koulutukseen tai muuten kehittämään valmennusosaamistasi, ole yhteydessä Alluun!

Suunnistusliitto järjesti tiistaina 19. tammikuuta workshopin yhteistyössä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön ja Kihun kanssa. Tilaisuuden pääteemana oli Suunnistajan fyysismotorinen harjoittelu ja testaus. Erinomaista materiaalia tarjolla oman osaamisen päivittämiseen.

 

Arkitreenit

Jatkossa edustuksen kannalta merkittävimmistä treeneistä löytyy myös tarkemmat suunnitelmat harjoituksista kuukausisuunnitelmista.

Jatkossa arkitreeneistä löytyy kuukausittain tarkemmat suunnitelmat myös täältä.

Torstain mäkipolkulenkki. Jatkossa torstaille on tarjolla kartalle piirretty mäkipolkulenkki. Tavoitteena kehittää lajinomaista lihaskestävyyttä ja ylläpitää maastoaskelta talven keskellä. Ilmoittautumiset tutusti Suomisportiin.

Perjantain TEAMS-jumppa. Salivuoron ollessa peruttu, toteutetaan (ainakin) helmikuun aikana etäjumpat TEAMSn välityksellä. Ensimmäinen jumppa 12.2 by Ansku. Ilmoittautumiset Suomisportiin.

 

Tulevien tapahtumien muutokset

Ahvenanmaan leiri peruttu. Ahvenanmaalle suunniteltu leiri on sinne suunniteltujen kisojen ja valmiiden harjoitusten perumisen vuoksi muutettu Lahden alueella toteutettavaksi kotileiriksi.

Kev√§tleirin siirto 8.-10.4 ‚Äď> 30.4-2.5

10mila peruttu keväältä

 

Helmikuun ja Maaliskuun tärpit

12.2 klo 18.00 Ensimmäinen TEAMS-jumppa

21.2 klo 18.00 Avoin edustuksen TEAMS-palaveri

19.-21.3 Kotileiri

30.3 Tiistai klo 15-> Tasotesti, ilmoittautuminen Suomisportiin 21.3 mennessä!

 

Urheilijan terveiset 2021/2

Helmikuun urheilijan terveiset tulevat suunnistusmaailman huipulta maailmanmestari Minna Kaupilta –

‚ÄĚHuippu-urheilun j√§lkeen suunnistusmotivaatiota pit√§√§ kilpatasolla minulla yll√§ viestit. Nyt meill√§ on LS:ss√§ viel√§ astetta kovempi jengi koossa, kun Karo ja Anna vaihtoivat v√§ri√§, joten √§itiyslomalla on vedett√§v√§ v√§lill√§ muutakin lenkki√§ kuin k√§rryj√§ edess√§ ja stigaa per√§ss√§. Pitk√§hk√∂j√§ pk-lenkkej√§ teen l√§hinn√§ hiiht√§en, jotta saan yli puolen vuoden liikuntatauon j√§lkeen kakulle hyv√§√§ pohjaa. Kovempia treenej√§ varten aion kaivaa juoksumaton varastosta.

Kun pohjat on menneiltä vuosilta helposti herätettävissä, niin uskon, että muutamat iltarastit tai taitotreenit viikossa nostaa keväällä perustason jo melko hyväksi myös taidon ja metsäjuoksun osalta.

Tavoite on Venloissa parantaa sit√§ (10.), mihin j√§√§tiin ja siihen vaaditaan muutama kuukausi ihan oikeitakin treenej√§ juosten ja suunnistaen. Kuuhun ei t√§ll√§ menolla en√§√§ p√§√§st√§, mutta jonnekin taivaankannelle saakka hyv√§n√§ p√§iv√§n√§ nousen varmasti. Min√§ uskon niin ja se uskohan on yksi t√§rkeimmist√§ asioista onnistumisessa!‚ÄĚ

 

”Menn√§√§n eteenp√§in!”

#ūüíô‚̧ԳŹūü§ć #ls37