Allu valmennuspäällikön rooliin – Kausi 2020 ja valmennuksen terveiset   

Lahden Suunnistajien valmennuksen kehitysprojekti ottaa seuraavan askeleen kohti huippua. Seuran nuorisovalmentajana muutaman vuoden toiminut Aleksi Anttolainen ottaa valmennuspäällikön roolin keskittyen aiempaa enemmän seuran valmennuksen ja valmennuksen organisaation kehittämiseen. Allu jatkaa samalla myös SM-ryhmän valmentaja, mutta harjoitusten ja leirien järjestelyvastuuta jaetaan laajemmalle porukalle. 

Kiitokset Harrille tähän astisesta projektin suunnannäyttämisestä 🙂

 

Valmennuskatsaus 2020/11 

Kuten kaikki tietävät vuosi 2020 on ollut varsin erikoinen ja erilainen. Suurimmat tapahtumat Jukola etunenässä peruttiin ja menestystä arvokisoista sekä suurviestistä pääsemme metsästämään jossain tulevaisuudessa, toivottavasti jo ensi vuonna. 

Siitäkin huolimatta kausi oli monella mittarilla seuralle varsin menestyksekäs. 

Muutamista loukkaantumisista huolimatta valmennuksen alla olevissa R1-sarjoissa otettiin 3 SM-mitalia, sekä 14 muuta TOP10 sijoitus merkittävimpänä H21 SM-viestissä ensimmäinen TOP10 sijoitus sitten 1987. Seuran miesten ryhmä onkin tullut jäädäkseen viestien kärkikahinoihin, mistä osoituksena myös viestiliiga avauksesta Klaani-viestissä kairattu komea 3.sija. Erityismaininnat ansaitsevat – ison askeleen kansalliseen kärkeen ottanut Pauli Leinonen sekä Pyry Willmanin ja Anniina Taipaleen ennakkoluulottomat suoritukset H/D21 viesteissä! 

Tulevaisuuden kannalta ilahduttavimpana asiana voidaan pitää nuorten vahvaa esiinmarssia. Vuosittain aina joku seuran nuorista ottaa isoja kehitysharppauksia. Tältä syksyltä esiin nousee erityisesti Henri Arvelan upea SM-erikoispitkän hopeaan päättynyt kausi. 

Nuorisoviestin A-sarjassa taisteltiin kolmatta vuotta peräkkäin kärkisijoista lopputuloksen ollessa komea 6.sija. Myös Nuorten Jukolassa taso on vahvasti nousussa – seuran joukkueet ovat olleet 2000-luvulla 8 kertaa TOP30ssä, joista 4 kertaa viimeisen neljän vuoden aikana. Tämän vuoden 19. sija on paras sitten vuoden 2009 (12.). Merkittävänä huomiona myös se, että täysin samalla joukkueella on ikärajojen puolesta mahdollista juosta myös ensi vuonna! 

Kolme vuotta pyörinyt nuorten ryhmä on tuottanut seuran nuorille mahdollisuuksia ottaa askelia eteenpäin urheilijan polulla. Tänä vuonna seuran nuorten ryhmä on laajentunut – 10-14 vuotiaiden kilparyhmän Tsemppien aloittaessa toimintansa! Tästä isot aplodit kuulunut aktiivisesti hommaan tarttuneilla valmentajille, sekä niille noin 15 mahtavalla meiningillä mukaan lähteneelle nuorelle! Tsempit -ryhmä on ehdottomasti merkittävä askel kohti yhtenäisempää suunnistajan polkua. 

Halikko-viestissä taisteltiin jälleen aivan kärkisijoista! Loppusijoituksena komea 5. sija 🙂

 

Linjat tulevaisuuteen

Yhdessä 

  • Seurayhteisö on voima, jossa jokainen voi oppia ja hyötyä toisesta. Treenejä ja tapahtumia toteutetaan mahdollisimman paljon isoissa porukoissa – sparrataan toisiamme parempaan! 
  • Viestit on suunnistuksen suola ja sokeri. Uudelleen herätetty viestiliiga on paras paikka päästä haastamaan itseään kovempien seurassa, kaikkein kehittävimpiä kilpailuita ja tärkeitä valmistautumispaikkoja suurviesteihin. Näissä mennään yhdessä ja kovaa! 
  • Kaudesta erityiskiitos myös yhteistyökumppaneillemme!

Yksinkertaisesti 

  • Suunnistus ja kestävyysurheilu ovat loppupeleissä aika yksinkertaista hommaa, muistetaan perusasiat ja toteutetaan ne hyvin 

Avoimesti 

  • Valmennuksen informaatiot jaetaan jatkossa pääosin seuran kalenterin sekä “valmennus” -sivun kautta, ja ovat täten kaikkien nähtävillä 
  • Ilmoittautumiset leireille ja arkitreeneihin kerätään jatkossa Suomisport palvelun kautta. Täten näet esimerkiksi onko joku kaverisi (tai Hutteri) osallistumassa treeneihin. Jos et ole ottanut vielä Suomisportia haltuun ohjeet siihen löytyy täältä. 
  • Jos sinulla on mielipide, ajatus, idea tai välähdys seuran toiminnan kehittämiseksi tai muuten vaan haluat kysyä tai sanoa jotain, ole rohkeasti yhteydessä ? 

 

Jos sinulla on intoa toimia seuran valmennuksessa tai valmennuksen tuessa jossain roolissa, ole yhteydessä. Tämä voi olla majoitusten varaamista, kilpailuissa huoltajana toimimista tai vaikkapa, arkitreenissä mukana keskustelemassa urheilijoiden kanssa 

Seuran valmennuksen organisaation kokoaminen on hyvässä vauhdissa, mutta mahdollisesti juuri sinun osaamistasi tarvitaan! 

 

Valmennuksen marraskuun tärpit – Tarkemmat infot löytyvät ja päivittyvät seuran kalenteriin

Su 8.11 klo 18.00 – Valmennuksen palaveri, Tapanila (tai teams) 

Ti 17.11 klo 15-18.00 Tasotestit, Pajulahti 

Pe-Su 20.-22.11 Edustuksen (Aikuiset + SM-ryhmä) kauden 2021 avausleiri, Himos

La 28.11 Treenipäivä, Pajulahti 

Su 29.11 Valmennuksen infopäivä + Kauden päättäjäiset, Pajulahti 

 

Vastuusta ja luottamuksesta kiittäen, 

AAA 

Jatkossa kuukausittain seuran sivuilla julkaistaan valmennuksen kuukausikatsaus, jossa käsitellään ensisijaisesti edellisen kuukauden toimia ja tapahtumia sekä suunnataan katse tuleviin tapahtumiin. Kuukausikatsauksen yhteydessä pääset tutustumaan myös seuran urheilijan valmennuskuulumisiin