Ritaniemen rykäisy jatkaa sprinttirastisarjaa!

Maanantaina 24.8.2020 pääsee jälleen sprinttaamaan, kun sprinttirastit rantautuvat tällä kertaa Mukkulan Ritaniemeen. Lähdöt välillä 17.00-18.30 ja lasten suunnistuskoululaiset säntäävät maastoon klo 18.00.  Ratavaihtoehtoina totutusti kolme rataa eli A (2,6km), B (2,3km) ja C (1,3km). Myös Lasten suunnistuskoululaiset kirmaavat tällä kertaa samoilla radoilla, joten ihan pienimmille tarjolla myös lyhyt (0,9km) sprinttirata, jossa pienetkin pääsevät turvallisessa ympäristössä tutustumaan sprintin saloihin.  Radat todellisuudessa hieman pidemmät, sillä matkat on mitattu rastiväliviivaa pitkin.

A-rata on tarkoitettu kokeneille suunnistajille, ja se tarjoaa sekä tarkkoja lyhyitä välejä, mutta myös pari reitinvalintaväliä. B-rata pyörii samoilla alueilla, kuin A-rata, ja A:n tavoin sisältää myös pari hyvää reitinvalintaväliä. C-radalla sprintin makuun pääsevät lapset, perheet ja vasta-alkajat.

Radat kiertävät Mukkulan kartanon puistoalueilla, mutta pidemmät radat (A ja B) käyvät myös Niemenkadun toisella puolella. Pidemmillä radoilla onkin syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja Niemenkatu onkin merkitty kielletyksi, ja sen saa ylittää vain merkityistä paikoista suojateitä pitkin! Ritaniemen puistoalueilla noudatettava myös varovaisuutta, sillä radat risteävät osittain keskenään ja suunnistuskoulun myötä sprinttailemassa on paljon perheen pienimpiä. Myös valkoposkihanhia alueelta löytyy runsaasti, joten muistetaan varoa myös niitä.

Rasteilla rastipukit leimasimineen ja A-radalla tarjolla myös irralliset rastinmääritteet. A- ja B-radoilla kartan saa vasta lähtöhetkellä ja lähdöstä johtaa lyhyt viitoitus k-pisteelle. Perherataa kiertävät suunnistavat ilmaiseksi. Luethan vielä yleiset ohjeet sprinttirasteihin liittyen https://www.ls37.fi/iltarastit/iltarastit-sprintti/ sekä sprintin kielletyt kohteet: https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sprinttisuunnistuksen-kielletyt-kohteet/.

Opastus Ritaniemenkadulta ja pysäköinti Ritaniemenkadun päässä parkkialueilla. Älkää pysäköikö nurmikolle!

Tervetuloa sprinttaamaan Ritaniemen upeisiin maisemiin!