Nautinnollisia suunnistuskokemuksia Tuohijärvellä 14.7.

Jatkoa tavanomaisille iltarasteille on tarjolla Tuohijärvellä Arolan tilalta. Maastossa on paljon nautinnollisia avokallioalueita ja radat on pyritty viemään maaston parhaimpiin osiin. Polkuja ei ole paljoa mikä tekee vaativampien ratojen suunnistamisesta mielenkiintoisempaa. Helpommat radat on kuitenkin otettu huomioon ratasuunnittelussa, joten ei syytä huoleen. Muutamien polkujen lisäksi helpommat radat on tuettu muihin selkeisiin maaston kohteisiin, kuten esimerkiksi kuviorajoihin.

Tiistaina suunnistamaan pääsee klo 17-19. Rasteja ei tällä kertaa jätetä maastoon seuraavalle viikolle, joten ainoa mahdollisuus päästä nauttimaan näistä radoista on tiistai-iltana.

Ratavaihtoehdot:
A: 6,0 km 15 rastia
B: 4,5 km 12 rastia
C: 3,0 km 12 rastia
D: 1,6 km 7 rastia

Tavallisten ratojen lisäksi tällä viikolla on tarjolla taitoharjoitus. Tällä kertaa taitoharjoituksen teemana on käytäväsuunnistus. Lisäyksenä tavanomaiseen käytäväsuunnistukseen tälle käytävälle osuu rasteja. Montako onnistut löytämään?

Iltarastien ja kaikkien kanssasuunnistajien turvallisuuden takaamiseksi noudatamme korona-ajan yleisiä ohjeita. Muistakaa, että mukana on myös riskiryhmiin kuuluvia suunnistajia!

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

  • Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
  • Avaimet säilytetään itse, avainteline ei ole käytössä
  • Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastikärryllä
  • Metsään pääsee klo 17-19, joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli, aikaisemmin lähtijöitä on ollut yleensä eniten heti alussa. Paluu metsästä viimeistään klo 20.30.
  • Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen
  • Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen Paikan päällä käteisellä maksettaessa vain tasaraha on mahdollinen!

___________________________________________________________