Lahden Suunnistajien nuorille joukkuekilpailun MM-kultaa koulujen välisissä suunnistuskilpailuissa

2019 joukkue mm

2019 lahti hankasalmiKilpailut käytiin 29.4-5.5. Viron Otepäässä. Salpausselän koulu edusti Suomea M2 School eli 2004-2005 syntyneiden poikien sarjassa. Suomen muut edustajat olivat Mäkelänrinteen lukio W1 School ja M1 School sarjoissa sekä Hankasalmen lukio W1 selected sarjassa. Yksi joukkue koostui 5 urheilijasta ja valmentajasta. Kilpailuviikkoon sisältyi avajaisten ja päätösjuhlan lisäksi mallisuunnistus, pitkän matkan kilpailu, kulttuuripäivä, keskimatkan kilpailu ja ystävyysviesti.

Suomen joukkue matkasi maanantaina 29.4. Helsingistä ensin lautalla Tallinnaan ja sieltä järjestäjien bussikuljetuksella Otepäähän. Majoituimme Kääriku urheilukeskuksessa hieman Otepäästä etelään. Kilpailut ja mallisuunnistus suunnistettiin Otepää urheilukeskuksesta käsin.
Tiistaina suunnistimme mallisuunnistuksen. Tämän jälkeen osallistuimme kisojen avajaisiin. Eetu valittiin Suomen joukkueen lipunkantajaksi.

Keskiviikkona kisattiin pitkän matkan mestaruuksista. Salppurin pojat valloittivat oman sarjansa kärkipään. Kaapo oli sijalla 2, Aapo 6., Veeti 7., Henri 8. ja Eetu 9. Kaapo ja Aapo pääsivät pokkaamaan mitalit ja diplomit kukitusseremoniassa.

Torstaina matkattiin Tartoon, jossa vierailun kohteena aamupäivällä oli tiedekeskus AHHAA. Iltapäivällä sateen tihkutessa etsittiin gps:n ja ipadin avulla rasteja, joissa ratkottiin erilaisia visaisia tehtäviä. Illalla tutustuttiin eri maiden kulttuureihin joukkueiden itse valmistamia esityksiä seuraten ja niihin osallistuen.

2019 kaapo ja aapoTorstaina kilpailtiin keskimatkalla. Kaapo ja Aapo naulasivat jälleen hopean ja kuudennen sijan itselleen.

Samalla varmistui joukkuekilpailun voitto. Joukkuekilpailussa laskettiin molemmista kilpailuista kolmen parhaan yhteisaika.

Lauantaina Fair Play – hengessä kisaorganisaatio oli koonnut eri maiden urheilijoista kolmehenkiset joukkueet. Joukkueet saivat kartat ja heidän piti suunnitella reitit joukkueelleen siten, että kaikki jäsenet käyvät kolmella yhteisellä rastilla YHTÄ AIKAA ja hakevat näiden lisäksi yhteensä 45 rastia. Jokaisen piti hakea vähintään 10 yksittäistä rastia. Maaliintulon tuli tapahtua joukkueen pitäessä toisiaan käsi kädessä.

Joukkueemme ainoa suurempi haaveri sattui viestin lähdössä, kun Kaapo kaatui ja peukalokompassipeukalo jäi alle. Kaapo sinitteli maaliintulosta kotiin asti kylmäpussin, särkylääkkeen ja teippauksen voimalla ja sai murtuneeseen peukaloon kipsin palattuamme kotiin sunnuntai-illalla.

Kisareissu oli samalla myös kielikylpyreissu, sillä suomen joukkueen kommunikointikieli oli englanti. Samoin englantia pääsi käyttämään esim. majapaikan korismatseissa Englannin joukkueen kanssa.