Finnpsring 2011

Lauantaina 23.4 käytiin Yläneellä perinteinen kevätkisa, Finnspring, ja LS-37:lta oli yhteensä 13 suunnistajaa henkilökohtaisessa kisassa ja kaksi kolmen hengen joukkuetta sunnuntain viestissä. Maasto oli pikkutarkkaa avokalliomaastoa, joka pisti suunnistajien taidot koetuksille.

Kymppisakkiin suorituksillaan ylsivät Aleksi Anttolainen H18E 7., Tytti Kirvesmies D20E 6.,  Johanna Palo D18 3., Kirsi Koivuniemi D35A 8. ja Markku Salo H70 2. Muut kisatulokset voit katsoa järjestäjien sivuilta.

Tytti kertoi maaston olleen haastava ja poikenneen helpohkosta ja vauhdikkaasta avokalliomaastosta, jota hän luuli edessään odottavan. Suorituksen jälkeen jäi vielä jotain hampaankoloon, koska usealle rastille tuli tehtyä ylimääräistä kaartelua. Sunnuntain viestissä kuitenkin avokalliomaaston vaatima suunnistusajattelu rupesi palautumaan ja “sain juonen päästä hiukan paremmin kiinni eli suunta on parempaan päin”.

Myös Anttolaisen Aleksi kertoi maaston olleen vaativaa, mutta samalla myös todella hienoa. Tiukka kisa sujui varsin tasaisesti, suuremmilta virheiltä vältyttiin, mutta pienempää koukkua tuli tehtyä. Aleksi arveli itsellään olleen “kiirettä” metsässä, jonka takia sujuvuus kärsi pikkuvirheiden muodossa. Kisasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis ja sää suosi. Ero kärkeenkään ei ollut liian iso ja korkeammatkin sijat tuntuvat täysin saavuttevissa olevilta.

Sunnuntain viestissä naisten pääsarjassa oli nuori joukkue Tytti, Lotta Kirvesmies ja Anu Tahvanainen ollen mukavasti 25. ja H150-sarjassa Geza Molnar, Kari Valonen ja Matti Kotilainen olivat hienosti seitsemänsiä.