Tossunpesijäisistä Mjölbyyn: Suuri seikkailukertomus.

Sääolot hiukan huolettavat Karia: “Luvassa on viisitoista astetta lämmintä ja rankkaakin sadetta on odotettavissa. Vaativissa olosuhteissa joudutaan siis juoksemaan.” Jo hieman heikkonäköisillä veteraaneillamme on kova haaste edessä. Pitäisi lukea karttaa pimeässä, sateessa ja juostakin vielä samalla. Kantti ja sisu tulee varmasti yön mittaan katsottua useampaan otteeseen.

Kisat lähtevät käyntiin kello 1:30 lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä. Ensimmäiset neljä osuutta ovat yöaikaan ja vasta viides juoksija pääsee lähtemään hämärään metsään. Kuudes jo kirmaa auringonnousua kohti.

“Kaikki lähti käyntiin viime vuoden Tossunpesijäisistä, josta saimme idean lähteä kisailemaan isommalla porukalla,” kertoo Kari. “Joukkueesta jouduimme hiukan tinkimään unkarin lupaus Gezan ja suunnistusmestari Timpurin jäädessä pois. (arvonimet allekirjoittaneen omia lisäyksiä) Parhaalla mahdollisella joukkueella silti mennään. 45 on joukkueita viestiin ilmoittautunut ja odottaisin sijoitusta siitä 20:n paikkeilta.”

Joukkueen jäsenet on valittu ranking-sijoituksen ja iän perusteella. Timpurin ja Gezan korvaavat Paavo Valonen ja Jani Leppänen. Parivaljakko astuu isoihin saappaisiin, mutta suunnistuskokemusta ja sisua löytyy kummaltakin. Joukkueen kokoonpano ja osuudet alla:

1. Kristian Leppänen
2. Tomi Lehmusvuori
3. Jani Hämäläinen
4. Kari Valonen
5. Harri Hytönen
6. Paavo Valonen
7. Jani Leppänen
8. Juha-Antti Sorsa
9. Matti Kotilainen
10. Mika Kantola

Onnea kisaan!

Jussi Valonen