Onnistumisia laajalla rintamalla Jukolan viestissä

Kuva: Jaakko Sorvisto

Lahden Suunnistajien Venlojen ykkösjoukkueen lisäksi mukana oli tietenkin muitakin yhtä tärkeitä joukkueita kasapäin ja upeita onnistumisia nähtiin kärjen takanakin!

Venloissa LS:n kakkosjoukkueen starttasi matkaan Anna-Kaisa Anjala viime vuoden sijoituksen mukaan rinnassaan numero 96. Anjala tekikin oikein kelpo suorituksen alun haasteiden jälkeen ja vaihtoi kakkososuudelle Lotta Kirvesmiehen matkaan hienosti sijalla 45 vain hieman reilu 4min kärjen takana. Kirvesmies jatkoi kakkosjoukkueen hienoa menoa nostaen joukkueen sijoitusta useamman pykälän ja päästäen Helmiina Nurmelan matkaan sijalta 37. Nuori, vasta 18-sarjassa kisaava Nurmela suoriutui hienosti Venla-letkoissa ja vältti taitavasti ratamestarin ansat. Kakkosjoukkueen sijoitus pysyi tässäkin vaiheessa 50 paremmalla puolella ollen kolmannen osuuden jälkeen 42. Viimeiselle osuudelle starttasi Lahden kova viestitykki Anna Närhi. Närhi taisteli tunnetulla varmuudella ankkuriosuuden jokaisesta sijasta ja onnistuikin nostamaan Lahden Suunnistajien kakkosjoukkueen vielä yhden sijan paremmaksi ja näin ollen lopputuloksissa 41. Huima parannus viime vuoden sijoitukseen!

Lahden Suunnistajilla oli kaikkiaan seitsemän Venla-joukkuetta matkassa ja mikä hienointa, kaikille saatiin hyväksytyt suoritukset! Lahden Suunnistajien loppujen Venla-joukkueiden sijoitukset olivat 130, 251, 255, 468 ja 556.

Jukolan jussit pääsivät matkaan klo 23 kirkkaaseen kesäyöhön, josta pimeys puuttui lähes kokonaan. Lahden Suunnistajien ykkösjoukkueessa palkintosijapaikkaa 25.parhaan joukosta lähtivät tavoittelemaan Philipp von Arx, Aleksi Anttolainen, Mikael Fabritius, Valtteri Kinnunen, Lasse Kautto, Petteri Huikko sekä Damiano Bettega. Miesten viesti alkoikin upeasti, kuinkas muutenkaan, kun ensimmäiseltä osuudelta Jukolan sonnilauman rynnistyksestä von Arx suoriutui mahtavasti tuoden viestin vaihtopuomille vain 33s kärjen takana. Aleksi Anttolainen pääsikin herkulliseen paikkaan Jukolan yön pisimmälle osuudelle. Matka taittuikin varsin kelvollisesti sijoitusten vaihdellessa ylös ja alas miesten tiiviissä porukassa. Aivan radan lopussa Anttolainen oli hieman ajallisesti hävinnyt, mutta tämä ei niinkään johtunut suunnistusvirheestä, vaan siitä että muut joukkueet olivat muistaneet Venlojen viestin urat ulkoa paremmin reitinvalinnalla. Vaihtoon Anttolainen tuli joka tapauksessa huippusijalla 28 ja päästi Mikael Fabritiuksen matkaan tiiviiseen ja pitkään, noin 21 miestä käsittäneeseen, letkaan.

Fabritius jatkoi aiempien osuuksien tapaan vakuuttavaa suorittamista pysyen annetussa porukassa mukana läpi osuuden. Sijoituskin nousi yhdellä ja Valtteri Kinnunen pääsi metsään sijalta 27. Kuluneella kaudella huonoa fyysistä virettä voivotellut Kinnunen oli Juha Miedon sanoin ”sukkuroinut” itsensä hirmuiseen Jukola-iskuun ja kellotti nelososuudelle 28. parhaan osuusajan! Eroa keulaankin kertyi ainoastaan +1:10 lisää ollen tässä kohtaa viestiä kokonaisuudessaan +14:42. Lasse Kautto hoiti osuutensa kunnialla maaliin vaihtaen sijalla 28. Paikka 25.parhaan joukossa kuulosti edelleen hyvin mahdolliselta ja olikin kahdelle viimeiselle osuudelle lähdettäessä alle 2min päässä. Aivan maaliin asti ei Lahden Suunnistajien Jukolan viesti kuitenkaan täysin onnistuneesti päässyt. Haasteet alkoivat kuudennella osuudella kun Petteri Huikko joutui selän terveyshaasteista johtuen taipumaan omalla osuudellaan sijalle 46. Joukkuehengen kannattelemana Huikko kuitenkin taisteli itsensä maaliin tehden kaikkensa viestin eteen. Viimeiselle osuudelle irti laskettiin seuran italialaisvahvistus Damiano Bettega. Bettegalla oli joitain haasteita radan alkumatkalla, joita mies itsekin harmitteli kisan jälkeen, mutta saatuaan homman käyntiin hoitui loppurata varsin mallikkaasti. Bettega ankkuroi Lahden Suunnistajien ykkösjoukkueen maalissa sijalle 53.

Jukolan viestiin Lahden Suunnistajilta starttasi viisi joukkuetta ja naisten tavoin myös nämä kaikki joukkueet saivat hyväksytyt suoritukset kuten tavoitteena oli. Lahden joukkueiden sijoitukset ykkösen takana olivat 134, 242, 363 ja 577.