Hippo-suunnistuskoulun kevään kuulumisia

Perinteikäs lasten Hippo-suunnistuskoulu on pyörinyt koko kevään ajan. Suunnistuskoulu alkoi huhtikuussa järjestetyllä maksuttomalla Hippo-perheseikkailutapahtumalla Launeen perhepuistossa. Perheseikkailuun osallistui hieman koleasta säästä huolimatta yli 100 lasta perheineen. Parin maksuttoman suunnistuskoulun tutustumiskerran jälkeen aloiteltiin virallisemmalla ohjelmalla. Suunnistuskoulussa on kevään aikana harjoiteltu neljässä eri tasoryhmässä (Oravatm Ketut, Hirvet ja Tsempit) mm. karttamerkkejä, kartan suuntaamista, rastimääritteitä ja suunnistusajattelua (suunnitelma, ennakointi, havainnointi).

Suunnistuskoulun ohessa oli tänä vuonna uutena ryhmänä päiväkoti-ikäisille lapsille suunnattu Rastikerho. Rastikerhossa tutustutaan metsään liikkumisympäristönä ja leikitään luonto- ja liikuntaleikkejä. Syksyllä isompien Rastikerholaisten kanssa aloitellaan myös suunnistuksen alkeita mm. karttamerkkien ja kartan värien harjoittelua.

Riku (vas.), Eve ja Salla ohjeistaa ketturyhmäläisiä karttamerkkibingoon.

Kevätkauden viimeisellä kerralla maanantai-iltana 17.6. kokoonnuttiin Herrasmannin uimarannalle. Tälle kerralle sai ottaa mukaan oman lelun/harrastuvälineen/tavaran. Taitoteemana oli ratamestarina toimiminen. Lapsi sai itse suunnitella, mihin kohteeseen oman lelun vie. Ohjaajan hyväksynnän jälkeen, lelu vietiin rastipisteeseen. Sen jälkeen vaihdettiin kaverin kanssa karttoja ja lähdetiin etsimään kaverin lelu. Treenin jälkeen herkuteltiin pillimehuilla ja lakuilla. Osa jaksoi vielä pulahtaa uimaankin.

Kesätauon ajaksi lapset saivat tehtäväksi karttamerkkibingon. Syyskauden alkaessa tarkistetaan, kuinka moni on saanut koko bingolapun täyteen. Jos jalkapallon pelaaminen kiinnostaa, koko seuran yhteistä höntsäjalista pelataan kesämaanantaisin klo 18-19 Heinsuon kentällä. Kiitos yhteistyöstä OP Häme!

Kesätauon ajaksi puuhaa karttamerkkibingosta