Iltarastit tiistaina 21.5. Urheilukeskuksessa klo 17 alkaen

Lahden Suunnistajat -37 ja tämän kertaiset Päijäthämäläiset iltarastit on mukana Suunnistusliiton ”Kutsu kaveri kuntorasteille” -kampanjassa. Voit siis ottaa kaverisi mukaan näille iltarasteille ja kaveri suunnistaa ilmaiseksi. Kaveri voi olla työkaverisi, sukulaisesi, lapsenlapsesi, isovanhempasi, naapurisi yms. Pääasia, että hän haluaa tutustua suunnistukseen tai te molemmat haluatte verestää vanhoja muistoja tai tutustua kokonaan uuteen harrastukseen.

Nämä iltarastit ovat myös osa kansainvälisen suunnistusliiton IOF:n toteuttamaa World Orienteering Weekiä.

Maasto ja kartta

Urheilukeskuksen länsipuolinen harjanne keskimatkan tyyppisine ratoineen tarjoaa kokeneille suunnistajille vauhdikasta menoa ja hyvän rastinotto harjoituksen. Ristiradat ja polut haastavat keskittymistä. Ruotsalainen analyysi; yksi metri ylöspäin on sama kuin 8m vaakaan. Toki maastopohjakin vaikuttaa vauhtiin ja reitin valintaan.
Vähemmän suunnistaneille runsas latupohja- ja polkuverkosto sekä selkeät maastokohteet tarjoavat erinomaisen turvallisen mahdollisuuden taitojen kehittämiseen ja itsensä haastamiseen. Tässä maastossa on helppo ottaa totuttua pidempiä ratoja. Maastopohja on pääosin hyväkulkuinen. Paljon käytetyllä alueella on ylimääräisiä polkuja ja osa vanhoista poluista ovat jo hiukan epäselviä

A-rata 6,5km 18 rastia
B-rata 5km 15 rastia
C-rata 3,8km 13 rastia
D-rata 1,7km 7 rastia
D2-rata 2,9km 9 rastia

D ja D2 radat tukeutuvat polkuverkostoon ja soveltuvat hyvin suunnistuksen opetteluun rastien läheisyydessä olevien selkeiden maaston kohteiden ansiosta.

Kaikilla radoilla tarjolla 1:10000 ja 1:7500 karttoja.

Pyöräsuunnistus

Salpausselän hyvä polkuverkosto mahdollistaa myös pyöräsuunnistuksen kokeilemisen.

Pyöräsuunnistuksessa edetään pyörällä karttaan merkittyjä teitä tai polkuja pitkin. Rastit sijoitetaan urille eli teiden tai polkujen varteen. Tehtävänä on reitinvalintojen tekeminen uraverkostossa ja siihen liittyen myös maaston muotojen ja korkeuserojen arviointi.

Ratavaihtoehtoina ovat:

A-rata, ajomatka n. 15 km ja radalla kartan vaihto/kääntö

B-rata, ajomatka n. 9 km

C-rata, ajomatka n. 6 km

Rasteina Emit-leimasin (paimenlanka) leimasinjalassa ja pieni (15 x 15 cm) rastilippu. Kartan mittakaava 1:7500 ja koko A3

Tapahtumassa lainattavissa muutama karttateline. Tapahtuma on Miry-cupin kauden 2024 ensimmäinen osakilpailu.

Karttojen myyntivaunu sijaitsee Karpalon kentällä Siiri Rantasen patsaan takana.

Lähtöpaikka on harjanteella karhu patsaalta oikealle mentäessä.
Maali taasen karhupatsaalta vasemmalla.

Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen Rastilipussa.

Autojen paikoitus Urheilukeskuksen ja messukeskuksen merkityillä p-paikoilla. Muista parkkikiekko!

Tervetuloa!
Ratamestarit