10milasta junioreille hienoja viestisuorituksia ja rutkasti kokemusta – vappuviikon tuloksia kotimaasta ja naapurista

Viime viikko oli vauhdikas suunnistuskilpailuiden näkökulmasta. 10Mila on yksi kevään ehdottomista kohokohdista ja tällä kertaa Lahden Suunnistajia Ruotsin Nynäshamnissa edustivat seuramme juniorit kahden joukkueen voimin. 10Mila kilpailtiin tänä vuonna uudistetulla konseptilla ja myös naiset pääsivät historiallisesti ensi kertaa ottamaan mittaa toisistaan yön pimeyteen suuriviestimittakaavassa. Lauantai potkaistiin kuitenkin käyntiin ensin nuorisoviestillä. Lahden Suunnistajien ykkösjoukkueessa juoksivat Hermanni Latonummi, Aaro Yrjölä, Eevert Nurmela, Céline Gaasenbeek, Uma Lehtonen ja Siiri Honkanen. Kakkosjoukkueen viestiä veivät Linda Breilin, Nilla Keskinarkaus, Tomas Lind, Jenna Leppänen, Siiri Siikanen ja Riku Hannula. Voittopokaali matkasi tänä vuonna Suomeen Turun Suunnistajien ottaessa hienon voiton edellisvuoden voittajan, IFK Göteborgin taipuessa toiseksi. Hienojen suorituksien jälkeen Lahden Suunnistajien ykkösjoukkueen loppusijoitukseksi tuli 71 ja kakkosjoukkue suoriutui sijalle 134. Reissulta kertyi jälleen lisää kokemusta ruotsalaisista maastoista, suurviestien jännityksestä ja paljon uusia hauskoja muistoja. 10Milan naisten- ja miesten viestit päättyivät jännittävien vaiheiden jälkeen Stora Tunan historialliseen tuplavoittoon.

Tuloksiin: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=47276&groupBy=EventClass

Kisapaikalla oli kiva tunnelma
Tuplapeukut
Siiri matkaan

 

 

 

Kotimatkalle

Tällä viikolla kilpaillaan suunnistuksen SM-sprinteissä ja sprinttituntumaan on haettiin viime viikolla Vapunpäivän Vety-sprintistä. Valtteri Kinnunen sprinttasi miesten pääsarjassa kakkossijan arvoisesti. H50-sarjassa Harri Hytönen sijoittui kolmanneksi ja D50 sarjan voittoon juoksi Sari Liikonen. Vappuna kilpailtiin myös metsän puolella Tuusulan Vappurasteilla ja menestyistä tuli myös näistä kisoista. Iisakki Latonummi sijoittui H10 sarjassa viidenneksi, Hermanni Latonummi voitti H14 sarjan. Cedric Gaasenbeek nappasi voiton H13-sarjassa ja Annlinn Gaasenbeek sijoittui D18-sarjan toiseksi. Mari Tuokko kävi pokkaamassa pääsarjan ykkössijan ja veteraanisarjoissa Anna-Lea Rantalainen voitti D60-sarjan. Vapun tuloksiin:

Tuloksiin:

https://lappeenriento.fi/wp-content/uploads/2024/05/yhteistulokset.htm

https://skuusi.sporttisaitti.com/vappurastit-1-5-2024/

Sprinttiotatukset jatkuivat viikonloppuna Mäntsälässä, jossa kilpailtiin tuplasprintti ja aamupäivän kilpailu toimi samalla Päijät-Hämeen AM-sprinttinä. Miesten pääsarjassa kullasta käytiin Valttereiden taisto, joka päättyi lopulta jaettuun AM-kultaan Valtteri Rantalaisen ja Valtteri Kinnusen juostessa tismalleen saman ajan.  Nuorten sarjoissa H16-sarjan kulta matkasti Veeti Mutikaisen taskuun, H14-sarjassa tuli kolmoisvoitto Elmo Kiiskisen, Samu Kemppaisen ja Cedric Gaasenbeekin toimesta. H12 poikien hopealle juoksi Eerikki Hirvonen. Naisten pääsarjassa AM-kultaa voitti Emmi Kiljunen. Junioritytöissä Helmiina Nurminen voitti D18 sarjan kullan Annlinn Gaasenbeekin säestäessä kakkossijalla. Saara Hirvonen voitti D16 tytöissä ja Iisa Uskille hopeaa D12-sarjasta.

Tuloksiin: https://www.mantsalanurheilijat.fi/jaostot/suunnistus2/kilpailut/tulokset/2024/

Valtterit ja jaettu kulta
Helmiina loppusuoralla
Saaralle AM-kultaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myös Kouvolan tuplakeskarilla oli laaja lahtelaisosanotto. Molempien pääsarjojen korkeimmalla korokkeella näkyivät tutut värit Elisa Mattilan ja Mikael Fabritiuksen voittaessa pääsarjat. Anna-Kaisa Anjala täydensi pottia pääsarjan kolmannella sijallaan. Junioreissa Eerikki Hirvonen voitti H12-sarjan ja Elmo Kiiskinen sijoittui viidenneksi H14-sarjassa. Veteraanisarjoissa menestystä tuli seuraavasti: D45 Anu Tahvanainen 2., D50 Kirsi Koivuniemi 3. D55 Pia Molnar 3., D60 Anna-Lea Rantalainen 1., D65 Hennariikka Lonka 2., H45 Tomi Silvonen 2.

Tuloksiin: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2024_ks_kevat/lopputulokset/

Tunnelmia kisapaikalta
Naisten pääsarjan kolmen kärki

 

 

 

 

 

 

 

Iloista porukkaa lähtöviivalla

Myös juoksukilpailut kutsuivat suunnistajia viivalle ja lauantaina Bodom Trail -polkupuolikkaalla Minna Kauppi nappasi hienosti pääsarjan toisen sijan. Sunnuntain SM-maastoissa Sanna Kauppila sijoittui naisten 10km kilpailussa sjalle 13, Eerika Riutto oli N22 4km sarjassa 15. ja miesten pääsarjan 4km kilpailussa Aleksi Anttolainen taisteli sijalle 14.

Minna Nuuksion hienoilla poluilla Kuva: Rami Valonen/Bodom Trail

 

Ensi viikolla siirrytäänkin metsistä kaduille ihan toden teolla kun knock-outin ja sprintin SM-mitaleita jaetaan torstaista alkaen. SM-sprinttejä voi seurata suorana lähetyksenä IS-TV:n välityksellä, jännittäviä hetkiä tulossa!