Omatoimirastit Santaveräjässä 1.-12.5.2024 – Tarjolla myös käyräkartta!

Kevään toiset omatoimirastit suunnistetaan Santaveräjän mäntykankailla. Maasto on lähes lumeton tai toukokuun puolella jo täysin lumeton. Tarjolla on sekä tasaisempaa mäntykangasta että pienempiä ja isompia suppia. Maasto on hyväkulkuinen, mutta muutamilla alueilla on tehty hiljattain harvennushakkuita. Niistäkin selviää, kun nostaa polvea 7 cm korkeammalle. Toisaalta harvennushakkuut ovat myös parantaneet näkyvyyttä.
Pysäköinti sijaitsee Santaveräjän kentän laidalla Tennilässä. Pysäköinnistä on lähtöön ja maaliin matkaa reilu kilometri. Näin on saatu radoille myös haastavampaa supikkoa pelkän kankaan sijaan. Huomaa, että pysäköintipaikka ei näy 1:7500 kartoissa. Tarjolla on siksi erillinen opaskartta lähtöön kulkua varten.
A-rata 5,3 km, paljon suppia, mutta myös vauhdikkaampia kangasvälejä. Tarjolla myös käyräkartta!
B-rata 4,3 km, haastavia pisteitä ja suunnassakulkua kankaalla. Tarjolla myös käyräkartta!
C-rata 3,8 km, vaativa ja lyhyt. Tarjolla myös käyräkartta!
D2-rata 1,9 km, helpohkoa suunnistusta kankaalla ja poluilla
D-rata 1,4 km, helppo, polkuihin tukeutuva rata
Kartat ladattavissa Rastilipussa ilmoittautumisen jälkeen. Karttoja on saatavissa myös iltarastivaunusta tiistain rastien yhteydessä.
Nautinnollista suppasuunnistusta!
Ratamestarit Saara ja Paavo