Omatoimirastit Lapakistossa 17.-28.4.

Ensimmäiset P-H omatoimi-iltarastit suunnistetaan Lapakistossa 17.-28.4.2024. Ratojen lähtöpaikka sijaitsee Lapakiston luonnonsuojelualueen reunalla parin sadan metrin päässä parkkipaikasta. Parkkipaikan osoite on Ristikankaantie 210, 15320 Lahti.

Maasto on lähes täysin lumeton (tilanne 13.4.), ainoastaan suonotkelmissa ja muutamassa pohjoisrinteessä on lunta mutta se ei juurikaan vaikuta etenemiseen. Maastossa on muutamia uusia isohkoja metsäkoneen uria, joita ei ole kartassa. Urat ovat pehmeitä, ne erottuvat selvästi ja niitä on lähinnä A- ja B -radan alueilla. Kaikki radat ovat 1:7500 mittakaavassa.

  • A-rata 5,2 km 14 rastia (vaativa)
  • B -rata 4,3 km 10 rastia (tarkkoja rastipisteitä pisteitä mutta myös vauhtivälejä)
  • C- rata 2,7 km 9 rastia (vaativa, tarkkoja rastipisteitä)
  • D2-rata 2,2 km 9 rastia (polkuihin tukeutuva, muutama vaativampi rastipiste)
  • D-rata 2,1 km 7 rastia (polkuihin tukeutuva rata)

Kartat ladattavissa Rastilippu-palvelussa ilmoittautumisen jälkeen. Karttoja saatavana myös iltarastivaunusta tiistain rastien yhteydessä.