Sprintti-iltarastit Saksalassa 16.4.2024

Kauden toiset sprintti-iltarastit käydään Saksalassa.

Opastus/ saapuminen:

Opastus Vanhanradankadun ja Hakakadun risteyksessä. Pysäköinti tapahtuu Hakakadun kiinteistöjen pihoilla.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu iltarastikärryllä, joka löytyy Vanhanradankadun toiselta puolella olevan grillirakennuksen läheisyydestä. Lähdöt tapahtuvat klo 17.00–18.30 välisenä aikana. Radoilta täytyy olla pois viimeistään klo 19.30 mennessä. Muista ilmoittautua pois myös suunnistuksen jälkeen, jotta sinua ei aleta turhaan etsiä.

Suosittelemme ilmoittautumaan ennakkoon Rastilippu-palvelussa.

Kunnioita taloyhtiöiden istutuksia. Älä ylitä ”Kielletty ylittää” -karttamerkkejä, oliivin vihreä, tumman vihreä, paksu musta viiva, kahden väkäsen aita jne., äläkä kielletyn alueen sekä ”Kielletty ylittää” -ratamerkkejä. Niitä ei ole maastoon merkitty kielletyn alueen nauhalla. Vaikka karttaan merkityn pensasaidan läpi pääsisikin, siitä ei silti saa kulkea. Ks sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet.

Lähtö, kartta ja radat:

Lähtö sijaitsee noin 200 m päässä iltarastikärrystä. Lähtöön ja K-pisteelle on viitoitus valkoisella OP:n nauhalla. Maali sijaitsee noin 200 m päässä iltarastikärryltä.

A-, B- ja C-ratojen kartat saa lähtöpaikalla. D-ratojen kartat saa normaaliin tapaan ilmoittautumisen yhteydessä iltarastikärryn läheltä.

Kartan koko A4. A-, B- ja C-ratojen mittakaavat sekä 1:3000 että 1:4000. D-radan mittakaava 1:3000. Korkeuserot radoilla on noin 20–30 m. Rastimääritteet on painettu karttoihin. Lisäksi irralliset rastimääritteet saa iltarastikärryn läheltä. Kartta on osin ajantasaistettu tämän kevään aikana ratamestarin toimesta.

  • A-rata 3,3 km, 20 rastia
  • B-rata 2,4 km, 17 rastia
  • C-rata 1,7 km, 13 rastia
  • D-rata 1,0 km, 8 rastia (= Perherata)

Matkat on mitattu lyhintä sallittua reittiä pitkin.

Maasto on pääasiassa lumeton, mutta talvella aikana kasatut isoimmat lumikasat eivät ehdi sulamaan ennen tapahtuma-aikaa. Nurmialueet tulevat olemaan ainakin osin kosteita tai märkiä, varsinkin tasamailla. Runsasrastiset radat sisältävät niin teknillisiä kuin vauhdikkaita osioita.

LS-37 iltarastien hinnasto ja maksutavat löydät osoitteesta https://www.ls37.fi/iltarastit/iltarastit-sprintti/

Muistathan, että kyseessä on iltarastit. Valvontaa tien ylityksissä ym. ei ole, joten erityistä varovaisuutta teiden ylityksissä. Varotaan myös muita kanssaliikkujia. Osallistujana liikut kaupunkialueella liikennesääntöjä noudattaen tavallisen jalankulkijan tapaan.

Tervetuloa sprinttailemaan Saksalaan!