Metsäsuunnistuskausi avattu Billnäsissä ja Ahvenanmaalla

Helmiina Billnäsin loppusuoralla

Alkuun pahoittelut siitä, että pääsiäislomien takia nettitoimitus on hiukan myöhässä tämän artikkelin kanssa.

Perinteiseen tapaan Billnäs oli metsäsuunnistuksen osalta kisakalenterin piikkipaikalla ja monesta edellisestä vuodesta poiketen, tänä vuonna päästiin jopa kisamaan. Raportit metsästä kertoi, että lumitilanne oli itseasiassa odotettua parempi ja suurin osa matkasta oli täysin sulaa.

Kuninkaantien postireitin varrelle oli lähtenyt seitsemän LS:n jäsentä avaamaan kautta. Voittoja ei tullut, mutta kaksi Nurmelaa ja yksi Honkanen otti seuraavaksi parhaat sijat. Anun kakkossija tuli D50-sarjassa, Helmiinalla D18 ja Siirillä D16.

H50-sarjaan siirtynyt Tom
H50-sarjaan siirtynyt Tomi

Ahvenanmaalla olosuhteet taas oli miltei täydelliset kun lunta ei näkynyt ja saarta melko pahasti piinaavat punkit eivät olleet vielä heränneet talviunilta. Kisapaikalla oli kokonainen autokunta LS:n jäseniä, mutta heistä vain puolet osallistui viralliseen kisaan. Kaksipäiväisessä kisassa ensimmäinen maasto oli hiukan huonompikulkuista, mutta jälkimmäinen taas täydellistä avokallioluukutusta.

Koikka jatkoi siitä, mihin viime kauden jätti: puhdasta dominointia D50-sarjassa voittaen molemmat päivät ja täten myös kokonaiskisan. Sarjaa vaihtanut Tomi otti sijat kuusi ja kymmenen ja päätyi yhteistuloksissa siihen väliin kahdeksanneksi. Maalissa kisailijat saivat suorituksestaan palkinnoksi mitäpäs muutakaan kuin sipsipussit.

Billnäsin tulokset

Ahvenanmaan tulokset