Seuran paras sijoitus 25Mannassa!

Seuran paras sijoitus 25Mannassa!
Epäviralliset seurojen maailmanmestaruuskisat käytiin viikonloppuna Tukholman eteläpuolella Botkyrkassa. 25-osuuksisessa viestissä taktikoidaan joukkuevalinnoilla jo etukäteen ja yritetään arpoa parasta mahdollista tulosta tietämättä päivän kunnosta tai ratojen sopivuudesta. Melkoista palapeliä kaikkinensa!

Ällässän alku sujui odotusten mukaisesti, kun Philipp Von Arx ja Karoliina Ukskoski toivat viestin esimmäiselle ryhmäosuudelle 20. parhaan joukossa. Kolmannella osuudella viestiä veivät Marko Väisänen, Vesa Forsblom, Eerika Riutto ja Noora Kivikko. Heidän jälkeen joukkueen keskinäiset erot olivat jo minuuttien luokkaa. Nuorten osuudella Hermanni Latonummi ja Aatu Marttinen juoksivat tällä kertaa kovempaa kuin Helmiina Nurmela ja Annlinn Gaasenbeek ja eroa tuli hiukan lisää joukkueen sisällä. Sijoitus nousi tosin 7 sijaa 36:ksi. Ensimmäisellä miesten osuudella Damiano Bettega, Lasse Kautto, Mate Baumholczer ja Petteri Huikko tekivät pieniä pummeja, mutta kiri kohti parempia sijoituksia jatkui.
Naisista Anna Pradel, Lotta Kirvesmies, Anna Närhi ja Anna-Kaisa Anjala nostivat pienistä virheistä huolimatta sijoituksia edelleen 24:ksi eron ensimmäisenä tulevan ja viimeisenä tulevan välillä oli nyt reilu viisi minuuttia. Seuraavalla osuudella Minna Kauppi, Tatu Leirimaa, Mikael Fabritius ja Juha Sorvisto suunnistivat hyvin ja Ari Anjala pääsi osuudelleen sijalla 21. Ari nakutti rastilta toiselle luotettavaan tyyliinsä ja piti sijan. Aleksi Anttolainen lähti 24. osuudelle kovassa seurassa ja selvisi vain pienillä virheillä. Ankkuriosuudella Elisa Mattila näytti kansainvälistä vauhtia kelaten Lahden Suunnistajat hurjan takamatkan takaa jopa sijalle 17.

17. sija on paras sijoitus ainakin, mitä tällä vuosituhannella on tullut, joten joukkue voi olla tyytyväinen tulokseen. Näin hienon sijoituksen jälkeen seuralle onkin ensi vuodelle varattu jo kaksi joukkuepaikkaa busseineen ja laivapaikkoineen, joten pääsemme näyttämään seurahenkeä vieläkin isommilla sinipunavalkoisilla sydämillä!

Juha Sorviston tyylinäyte