Onnistunut Kompassi-leiripäivä

Päijät-Hämeen suunnistusalueen seurat AR, HU-46, LS-37, NaTe ja RaVa järjestivät onnistuneen Kompassi-leiripäivän sunnuntaina 8.10. Nastolan Rakokivessä. Leiripäivään osallistui yli 60 lasta ja 20 ohjaajaa sekä kymmeniä huoltajia. Syksyinen kylmä tuuli tuiversi myös Nastolassa, mutta se ei ainakaan lapsia tuntunut haittaavan 🙂

Aamupäivän ohjelmassa oli NaTen suunnittelema ja organisoima suunnistusharjoitus Rakokiven maastossa. Alle 10-vuotiaat lähtivät kilometrin radalle karttamerkkileikkien jälkeen. Yli 10-vuotiaille ex huippujuoksija Riku Marttinen (HU-46) antoi vinkkejä alkuverryttelyyn/lämmittelyyn, minkä jälkeen lähdettiin noin kahden kilometrin metsäsuunnistusradalle. Suunnistusharjoituksen jälkeen alkoi monelle tulemaan nälkä. Maittavan lounaan tarjoili Kievari Virta. Matkaa ravintolaan oli 1,5 km ja kaikki lapset kävelivät reippaasti ruokailemaan.

Iltapäivällä oli vuorossa “rastiseikkailu”. Ensin tehtiin jono syntymäaikojen mukaan ja jakaannuttiin kolmen hengen ryhmiin. Urheilukentän ympäristössä oli yhteensä 15 rastia, joilla oli erilaisia ryhmätyötä, nokkeluutta ja ketteryyttä vaativia tehtäviä. Ryhmät kiersivät n. 1,5 tunnin ajan rasteja ja keräsivät pisteitä. Eniten pisteitä kerännyt joukkue voitti. Rastiseikkailun ja leiripäivän päätteeksi kaikki ryhmät palkittiin. Innokkaimmat jaksoivat vielä leiripäivän jälkeen lähteä uimaan Nastolan uimahalliin.

Onnistunut leiripäivä kaikinpuolin ja kiitosta lapsilta tuli etenkin iltapäivän rastiseikkailusta!

Kiitos Päijät-Hämeen suunnistusalueelle, seuroille ja ohjaajille järjestelyistä ja etenkin Nastolan Terälle “isännöimisestä”.

Rastiseikkailun yhtenä tehtävänä oli pohtia, mikä karttapala on mistäkin maasta.