Tomi Nykäsestä U23 maailmanmestari!

Tomi Nykänen saavutti torstaina Italiassa käydyissä alle 23-vuotiaiden pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruuskisoissa kultaa sekä sijoittui samalla pääsarjan maailmancupin osakilpailussa viidenneksi.

“Maasto oli aika kaksijakoinen, kun puolet mentiin metsäisemmässä ja puolet avoimemmassa maastossa. Rata oli aika perinteinen keskimatkan rata, mutta teknisesti ei erityisen vaativaa ja lopussa aika ajovoittoinen. Nousua tuntui olevan riittävästi, ja yritinkin puskea niihin mahdollisimman kovaa. Alkumatkalla minulla tuli yksi suunnistuksellinen virhe, kun tein turhaa ässämuotoa ilman riittävän hyvää suunnitelmaa. Muutoin tekeminen oli sujuvaa ja homma oli hyvin hallussa. Nuorten mestaruus kuulostaa kyllä oikein mukavalta”, Nykänen kommentoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Kilpailut jatkuivat perjantaina pitkällä matkalla. Kyseisessä kisassa Nykäsellä oli enemmän haasteita ja tuloksena lopulta hylkäys. Lauantain viestiin Nykänen ei osallistunut.

Maailmancupin finaalikierroksen jälkeen Tomi Nykänen voitti myös U23 maailmancupin kokonaiskilpailun ja sijoittui pääsarjan maailmancupin kokonaiskisassa sijalle 9.

Seura onnittelee tuoretta maailmanmestaria menestyksestä!