Iltarastit 29.8. Kukonkoivussa

Päijäthämäläiset Iltarastit suunnistetaan 29.8.2023 Kukonkoivun moottoriradan lähimaastossa. Alue tarjoaa monipuolista suunnistushaastetta, josta on hyvä hakea tuntumaa myös tulevien SM-viestien suorituksiin. Jarmo on tehnyt heinäkuussa karttaan koko joukon päivityksiä mm ajourien, polkujen, vihreiden alueiden ja metsänhoidon osalta. Näin loppukesän aikaan maasto on paikoitellen heinikkoista ja ajourien seuraamisessa on omat haasteensa. Parasta on siis luottaa kartan käyriin ja omaan kompassiin. A-, B- ja C-radoilla suunnistajille on luvassa mukavia suppanautintoja.

Radat tarjoavat monipuolisesti suunnistuksen riemuja: vauhdikasta kangasta, suppien löytämistä, mukavaa penkkaa noustavaksi – ja laskettavaksikin-, rasteja keskellä ’ei-mitään’ aluetta ja peitteistä ja/tai tyhjää aluetta kompassin avulla kuljettavaksi.

Yllä oleva kuva ei anna koko kuvaa maaston ominaisuuksista!

Radat:

A-rata, 5,4km, 15 rastia, monipuolisesti suunnistushaasteita ja myöskin kuntoa koetellaan kohtuullisesti.

B-rata, 4,2km, 12 rastia, vauhdikkaita juoksuosuuksia mutta myös rastinottoa peitteisellä alueella – ja suppiakin löytyy.

C-rata, 3,2km, 10 rastia, vaativia peitteisen alueen pisteitä, suppia ja myöskin kaunista kangasmaastoa.

D-rata, 2,2km, 7 rastia, helppoa polkuihin tukeutuvaa suunnistusta jossa kompassin käyttäjä voi valita suoria reittejä polkujen sijaan.

Iltarastikärry löytyy Kukonkoivun Jokkisradan alueelta, jonne opastus osoitteessa Tampereentie 424.

Tervetuloa!