Lahden Suunnistajat Venlojen viestin 8

Kuva: Jarmo Koskela

 

Maailman suurin, kaunein ja odotetuin suunnistusviestitapahtuma, Jukolan viesti, kilpailtiin tänä vuonna Porvoon Epoon maastoissa. Lahden Suunnistajat olivat kasanneet mukaan kahdeksan naisten ja seitsemän miesten joukkuetta, jonka lisäksi paikalla oli arvostettava määrä myös sinipunavalkonuttuisia huoltajia ja kannustajia.

Venlojen viestissä Lahden Suunnistajien ykkösjoukkueen aloittajana toimi tuttuun tapaan Karoliina Ukskoski, joka poimi tasaisen varmasti rastin toisensa jälkeen tullen aloituksesta ensimmäiseen vaihtoon sijalla 29. Toiselle osuudelle Sanna Kauppila starttasi isossa porukassa takaa-ajoon +3:39 kärjen takana ja nostikin joukkueen sijalle 19.

”Ykköselle mennessä en oikein muistanut vilkuilla kompassia ja vedin letkan mukana rastiviivasta sivuun, missä tuhraantui n. 30 s. Sen jälkeen omaa hyvää ja varmaa suunnistusta loppuun asti sekä kaikkensa antamista helteisessä kelissä”, Kauppila kuvailee omaa suoritustaan.

Kolmannella osuudella Elisa Mattila suoritti loisto vedon ollen osuutensa toiseksi nopein. Huippujuoksun ansiosta myös joukkueen sijoitukset nousivat ansaitusti viimeisessä vaihdossa jo sijalle 8.

”Pääsin lähtemään omalle osuudelle hyvästä paikasta. Alkuun ehkä vähän jännitti ja oli aika epävarmaa menoa. Lisäksi meno tuntui varmaankin helteen takia aika huonolta ja ajattelin, että tästä ei varmaan tule mitään. Yritin kuitenkin unohtaa väärät ajatukset ja keskittyä vain suunnistukseen ja mennä rasti kerrallaan, mikä onnistui lopulta ihan hyvin. Muutama koukku tuli, mutta isompia virheitä ei tullut”, matkaa välillä yksin ja välillä porukassa taittanut Mattila kommentoi.

Lahden Suunnistajien ankkuri Minna Kauppi pääsi viimeiselle osuudelle herkullisesta paikasta matkaan +4:18 kärjen takana ja alle 3min kolmostilasta. Kauppi aloitti vahvasti ja nosti LS:n taistelemaan sijasta 4 yhdessä IGTISA:n, Nydalen SK:n ja SK Pohjantähden kanssa. Osuuden loppupuolella Epoon maasto osoitti kokeneelle ankkurille haasteensa ja eikä Kauppi säästynyt maaliin ongelmitta. Jännittävässä loppukamppailussa Lahden Suunnistajien loppusijoitus pysyi kuitenkin hienosti 10 parhaan joukossa joukkueen ollessa lopulta 8.

Kakkosjoukkueen suoritukseen mahtui myös onnistumisia sekä haasteita. Aloittaja Anna Närhi selvitti hyvin osuutensa viimeiseen mäkeen asti, kunnes kolmanneksi viimeinen rasti aiheutti haasteita ja sijoitus vaihdossa 156. Toiselle osuudelle Anna-Kaisa Anjala veti hienon juoksun ollen osuutensa 19. nopein ja ohittaen lähes 100 joukkuetta. Kolmososuudella seuran italialaisvahvistuksella Anna Pradelilla oli haasteita alkumatkasta, mutta loppua kohden meno parani ja rastit alkoivat löytyä. Mari Tuokko ankkuroi kakkosjoukkueen helteisen neljännen osuuden jälkeen sijalle 96.

LS:n kolmosjoukkue kilpaili tiukasti kakkosjoukkueen kanssa ja sijoittui lopulta niukasti ulos sadan parhaan joukosta ollen 102. Nelosjoukkue sisälsi monta nuorta menijää ja jopa ensikertalaisia, jotka saavuttivat Porvoon metsissä sijan 270. Vastapainona kokemusta sisältänyt vitosjoukkue haastoi hyvin nuorisolaisia ja saavuttikin sijan 248. Kauas ei jäänyt myöskään Lahden kutosjoukkue, joka saavutti nousujohteisella vedolla sijan 273. Seiskajoukkueen loppusijaksi tuli 441 ja kasijoukkueen 1071.