Kesäkuun alun kuulumisia

Kesäkuun ensimmäinen viikko tarjosi suunnistajille runsaasti tekemistä eri puolilla Suomea. Maanantaina lapset, huoltajat ja ohjaajat matkustivat bussilla Tampereelle Leimaus-leirille, tiistaina 6.6 Hartolassa järjestettiin Slant-viesti ja viikonloppuna kisailtiin Helsingissä O-Games-kisoissa sekä Suonenjoella SM-2024 esikisoissa.

Lahden Suunnistajat matkasivat noin 30 suunnistajan porukalla 5.-8.6 Tampereelle Leimaus-leirille, jossa nuoria suunnistajia haastettiin kolmella sprinttitreenillä ja kolmella metsäsuunnistuksella. Lisäksi leirin viimeisenä päivänä kisattiin perinteinen leiriviesti, jossa Lahden Suunnistajilla oli mukana neljä joukkuetta. Leirillä nähtiin runsain mitoin upeita onnistumisia, opittiin uusia asioita ja vietettiin yhdessä kivaa aikaa!

Leimaus-porukka
Treenin jälkispekulaatiot
Vapaa-ajalla osa kävi mm. Pyynikin näkötornilla.
Leiridiscoon menossa!

Tiistaina 6.6 Hartolan Purnuvuorella järjestettiin Slant-viesti, joka toimi hyvänä viestikilpailuna ennen ensi viikon Venlojen ja Jukolan viestiä. Elisa Mattila ja Aleksi Anttolainen kilpailivat sekasarjassa Hutterin fun club – joukkueessa ja nappasivat upeasti voiton. Sekasarjan pronssitilan ottivat Ari Hämäläinen ja Minna Kauppi. Virpi Remahl ja Ari Anjala olivat 5.

Sekasarjan voittajilla ei hymy hyytynyt.

Viikonloppuna Lahden Suunnistajat osallistuivat suurella joukolla aurinkoisessa säässä järjestettyihin Helsinki O-Games-kisoihin Vihdin Salmessa. Lauantaina juostiin keskimatkan kilpailu ja sunnuntaina pitkänmatkan kilpailu. Lauantaina M21E ja W21E sarjat toimivat lisäksi WRE-kilpailuna, missä etenkin naiset suunnistivat upeasti. Elisa Mattila suunnisti 2. sijalle jääden kilpailun voittaneesta Ina Westerlundista vain 24 sekuntia. Heti Elisan perään Sanna Kauppila suunnisti upeasti sijalle 3. ja Anna Närhi sijalle 4. Tästä on erittäin hyvä jatkaa ensi viikon Venlojen viestiin!

Helsinki O-Games’t toimivat myös nuorten näyttökisoina sekä lauantaina että sunnuntaina. D16E-sarjassa Helmiina Nurmela ja Annlinn Gaasenbeek juoksivat todella hienosti kovatasoisessa kilpailussa. Helmiina oli lauantaina 14. ja Annlinn 27.

Miesten pääsarjassa Aleksi Anttolainen suunnisti myös hienosti sijalle 9. Pääsarjojen lisäksi nähtiin runsain mitoin hyviä suorituksia niin nuoremmissa kuin vanhemmissa sarjoissa. D12-sarjassa 2. sijan nappasi Ella Hakkarainen ja D14-sarjassa Celine Gaasenbeek 3. sijan. Vanhemmissa sarjoissa puolestaan Ari Hämäläinen suunnisti H45-sarjassa sijalle 3. ja samassa sarjassa Jani Hämäläinen sijalle 8. Myös Kirsi Koivuniemi nappasi hienon 2. sijan sarjassa D50.

Elisa
Ella

Sunnuntain pitkän matkan kilpailuun Lahden Suunnistajilta osallistui hieman vähemmän osallistujia kuin lauantaina, mutta upeita suorituksia nähtiin myös sunnuntain kilpailussa. Miesten pääsarjassa Philipp Von Arx juoksi hienosti sijalle 11. Ella Hakkarainen sijoittui D12-sarjassa sijalle 5. ja lisäksi yhteisajoissa hän oli upeasti 3. Celine Gaasenbeek suunnisti sijalle 6. ja myös hän sijoittui kokonaistuloksissa sijalle 3.

D16E-sarjassa sekä Helmiina Nurmela että Annlinn Gaasenbeek jatkoivat erinomaisia suunnistuksia Helmiinan ollessa 10. ja Annlinn 13. Yhteistuloksissa Helmiina oli upeasti 10. ja Annlinn 17.!

Vanhemmissa sarjoissa H45-sarja Ari Hämäläinen oli 3. ja Jani Hämäläinen 7. Yhteistuloksissa Ari oli hienosti 2. ja Jani 6. D50-sarjassa Kirsi Koivuniemi oli 5. ja myös hän oli yhteisajoissa 3.

Philipp veti Pullavan voimalla sunnuntain kisan!

Sunnuntaina järjestettiin myös SM-2024 keskimatkan esikisa Peuravuoressa Suonenjoen ja Rautalammin rajamailla. Tuomo Lahtinen sijoittui sijalle 11. ja Lasse Kautto sijalle 12.

Suunnistuskesä sen kuin jatkuu ja ensi viikolla vietetäänkin jo suunnistajien joulua Porvoossa! Let’s go!