Menestystä laajalla rintamalla

Vuosi on taittunut jo kesäkuun puolelle ja kelitkin ovat sen myötäiset, räntää ja rakeita tulee taivaan täydeltä. No, sehän ei lahtelaisia suunnistajia haittaa. Viikonlopun aikana isoin joukko sinipunavalkonuttuja oli suunnannut maatalon maisemiin Luumäelle. Tarjolla oli Luumäen Rastin järjestämät kansalliset pitkän matkan kilpailut Etelä-Karjalaisessa metsätalousmaastossa kohtalaisilla korkeuseroilla. Aikuisten ratamestarina toimi Heikki Ovaska ja lasten radat oli loihtinut Jukka Pokela.

H12 sarjassa 2,11 km reitillä kovinta vauhtia piti Elmo Kiiskinen ajalla 16:08 ja tulitukea antoi Cedric Gaasenbeek varmistamalla LS-37 väreille kaksoisvoiton. Seuran kokonaispanosta täydensi loistavasti Elmeri Hämäläinen olemalla viides. Elmon kommentit kisasta: “Hyvin meni. Suunnistus sujui ja juoksu kulki. Perheen loppukirikisassa annoin iskälle tällä kertaa mahdollisuuden. Olisin voittanut, jos olisin vain yrittänyt.”

Cedric ja Elmo

D14 sarjan 3,22 km radalle ratamestari oli piilottanut yhdeksän rastia ja kaikkein vauhdikkaimmin ne löysi Celine Gaasenbeek ajalla 27:05. Samassa sarjassa Ella Hakkarainen aloitti ratansa hieman takellellen, mutta loppu sujui mallikkaasti ja tuloksena neljäs sija.

Celine ja Ella

H80 sarjan 3,22 km radalla tossua liikutti liukkaimmin Lahden Suunnistajien Matti Railo. Matti oli ylivoimainen voittaen seuraavaksi tullutta yli 6 minuuttia. Punasinivalko värejä menestykkäästi puolusti myös saman sarjan Risto Anjala sijoittuen neljänneksi.

H40 sarjassa Petri Kiiskinen taisteli verissä päin (kuvaa ei voi julkaista, kun ei ole lapsille sopivaa katsottavaa) ja tuloksenhan olikin komea voitto 8,62 km radalla. Vaimolle saikin sitten kotiin viemisiksi komean kukka-asetelman. Petri tokaisi kisan jälkeen “Yksi isompi virhe, mutta muuten lähes kansainvälistä tasoa. Eniten harmittaa katkera tappio lankomiehelle (H35).” Ota tuosta nyt sitten selvää ja loppukirikisasta poikaa vastaan ei mainittu sanaakaan.

Petri hitaasti loppukirissä
Vaimolle tuliaisia palkinnoksi

D16 sarjassa Gaasenbeekien toisen kakkossijan otti Annlinn Gaasenbeek erittäin tasaisella suorituksella 4,35 km radalla.

Annlinn

H45 sarjan Ari Hämäläinen yleensä valitsee latunsa ja reittinsä huolellisesti ja niin tapahtui tälläkin kertaa. Alun pienet virheet rokotti jonkun verran, mutta 7,68 km radalla ehtii lopussa korjata tilannetta ja saapua maaliin toiseksi nopeimpana.

Ari Hämäläinen

D50 sarjan Kirsi Koivuniemi ehti valokuvauksiltaan myös metsään etsimään rasteja ja napsuihan ne kohdalleen. Tasaisen varman suorituksen jälkeen pronssisija 4,59 km radalla jääden vain pari minuuttia kärjestä.

Kukkais-Koikka

D10RR sarjassa kolmanneksi nopeiten rastit 1,82 kilometrin radalla löysi LS-37:n Ellinoora Hämäläinen.

Ellinoora ja Elmeri Hämäläinen

Toukokuun seuran kuukauden kasvo Anna Mashina oli mukana D45 sarjan 4,92 km radalla ja suoriutui siitä kolmanneksi nopeiten.

Anna

H8RR sarjassa suunnistusuraansa kilpailuissa aloitteleva Jasper Räihä oli viides 1,82 km radalla.

Muutama urhollinen suunnistaja oli ottanut suunnaksi Hämeenlinnan Taulamaan, jossa myös oli kansallinen kilpailu pitkillä matkoilla. Järjestäjänä toimi Hämeenlinnan Suunnistajat. Radat oli rakennettu Etelä-Hämeen komeimmille järviylängöille. Ratamestariryhmän johtajana toimi Jarmo Lahti.

D21AL sarjassa Anna-Kaisa Anjala liikutti nastaria kaikkein nopeiten 5,1 km radalla ja veti lähes viiden minuutin pohjat ajalla 38:11. Saara Kukkosella oli myös vauhti kohdallaan ja samassa sarjassa irtosi nelossija.

H13 sarjassa myöskin voitto kirjattiin sinipunavalkoisille, kun Eikka Kiljunen kirmasi nopeiten 2,2 km radan.

Viikonlopun aikana aloitettiin myös MM-katsastukset Sveitsin Flim Laaxin alueella. Kesän MM-kisat käydään niin ikään Sveitsissä 9.-17.7. LS-37 väreissä esiintyivät Sanna Kauppila, Karoliina Ukskoski, Ilian Angeli ja Damiano Bettega.